Okul servisi ücreti nasıl geri alınır? CİMER'den açıklama yapıldı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), koronavirüs sebebiyle uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin kullanmadığı servis ücretlerinin iadesi için tüketici hakem heyetine başvurulmasını önerdi. Peki servis ücretleri nasıl geri alınacak?

Okul servisi ücreti nasıl geri alınır? CİMER'den açıklama yapıldı!
Okul servisi ücreti nasıl geri alınır? CİMER'den açıklama yapıldı!
GİRİŞ 19.05.2020 10:36 GÜNCELLEME 19.05.2020 10:36

Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim modeline dönülmesi ile birlikte veliler ödedikleri özel okul ücreti ve servis ücretlerini alabilmek için harekete geçti. Servis firmaları ücreti ödemeye yanaşmazken, veliler hizmet alamadıkları için ücretlerin iadesini talep ediyor. Yaşanan karmaşa nedeniyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yazılan şikayetler karşılık buldu. CİMER, velilere uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin kullanmadığı servis ücretlerinin iadesi için tüketici hakem heyetlerine başvurmalarını önerdi.

 

SERVİS ÜCRETİ NASIL GERİ ALINIR?

Tüketici başvuru merkezi onursal başkanı Aydın Ağaoğlu, "Tüketici Hakem Heyetine başvurmak isteyen velilere tavsiyem yorulmasınlar. İnternetten de e-devlet şifresi ile bu başvurunun gerçekleştirilmesi mümkündür." ifadelerini kullandı.

 

Servis Ücreti İade Başvurusu İçin Tıklayınız

KARAR SONUCUNU NE ZAMAN VE NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Yaptığınız banka dışındaki tüm başvuruları e-devlet sistemindeki tüketici portalından takip edebilirsiniz. Kararınız belli olduktan sonra evinize tebligat yoluyla bildirim yapılacaktır.

BAŞVURUDA BULUNDUM, EVE KARARIM GELDİ ŞİMDİ NE YAPMALIYIM?

Eğer kararınız olumlu ise kararı teslim aldığınız tarihten itibaren 15 gün bekleyiniz.(Karşı tarafça karara itiraz söz konusu olabilir.) Sonra bankanıza veya ilgili firmaya başvurun, kararın gereği yerine getirilmez ise, karar ile birlikte icra müdürlüklerine başvuruda bulunarak icra takibi başlatabilirsiniz.

İLÇE HAKEM HEYETİNE YAPILAN BAŞVURULARDAN ÜCRET ALINIYOR MU?

İlçe Hakem Heyetine nasıl başvurulacağı yukarıda anlatılmış olup, herhangi bir ücret alınmamaktadır.

KARARLAR BAĞLAYICI

"Değeri 6 bin 920 TL'nin altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine, büyükşehir statüsünde olan illerde, değeri 6 bin 920 TL ile 10 bin 390 TL arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine başvurulması zorunludur. Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde, değeri 10 bin 390 TL'nin altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine, büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde, değeri 6 bin 920 TL ile 10 bin 390 TL arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine başvurulması zorunludur. İl ve ilçe tüketici hakem heyetlerinin verdiği kararlar tarafları bağlar. Taraflar, bu karara karşı 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz edebilirler. Bu değer ve üzerindeki uyuşmazlıklarda ise tüketici hakem heyetine başvuru yapılamayacağından tüketici mahkemelerine başvuru yapılması zorunludur. Mal veya hizmeti satın aldığınız yerdeki Tüketici Hakem Heyeti'ne veya tüketici mahkemesine fatura, satış fişi, sözleşme gibi belgelerle birlikte başvurmanız gerekmektedir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek