Piknik alanlarında mangal yapmak yasak mı? Mesire ve piknik alanları açık mı?

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar piknik, mesire ve ormanların durumunu yoğun olarak araştırıyor. Normalleştirme ve sosyal hayata dönüş çalışmalarının 1 Haziran itibariyle başlamasıyla bahçe, park ve piknik alanları açıldı. Peki açılan yerlerde mangal yapmak yasak mı? İşte hafta içi ve hafta sonu mangal ve piknik yapmak isteyenler için yaşanan son gelişmeler...

Piknik alanlarında mangal yapmak yasak mı? Mesire ve piknik alanları açık mı?
Piknik alanlarında mangal yapmak yasak mı? Mesire ve piknik alanları açık mı?
GİRİŞ 10.06.2020 11:35 GÜNCELLEME 10.06.2020 11:35

Türkiye’de sosyal hayata dönüş kademeli olarak başlatıldı. 1 Haziran tarihi itibariyle kapatılan birçok alan ve iş yerleri hizmet vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 6-7 Haziran tarihlerinde sokağa çıkma yasağı kararının kaldırıldığını açıkladı. Piknik yapmak, mangal yapmak salgının bulaşma riskini arttıracağı için piknik ve mesire alanları geçici olarak kapatılmıştı.  Vatandaşlar hafta sonunda uygulanacak sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından piknik yerleri, park ve mesire alanlarının açık olup olmadığını merak ediyor.  Peki piknik ve mesire alanları açık mı? İşte İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Haziranda yayınlanan normalleştirme takviminin detayları ve piknik ve mesire alanlarının durumu....

 

MESİRE VE PİKNİK ALANLARI AÇILDI MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle park, bahçe, piknik alanları, mesire yerleri 1 Haziran tarihinden itibaren tekrar faaliyet göstermeye başladı.

PİKNİK VE MANGAL YAPMAK SERBEST Mİ?

Kısıtlanan halka açık alan olan park ve bahçe ile rekreasyon ve piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma faaliyetlerine (yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak hariç olmak üzere) belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran'dan itibaren başlanacak. Mangal yasağının kalkacağı tarih hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

1 HAZİRAN TARİHİ İTİBARİYLE AÇILAN YERLER!

Koronavirüs sebeliyle faaliyetleri geçici olarak durdurulan restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri, yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA,  park ve bahçe ile rekreasyon ve piknik alanları, mesire ve ören yerleri belirlenen şartlara uymak kaydıyla 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren faaliyetlerine tekrar başladı.

GENELGEYE UYMAYANLARA PARA CEZASI VERİLECEK!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede belirtilen tedbirlere ve kurallara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı belirtildi. suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun ilgili maddesi kapsamında gerekli adli işlemin başlatılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...