Kurban bayramı ne zaman | Diyanet Takvimi! Bayram tatili uzayacak mı, bu sene 4 gün mü olacak?

Bu yıl Kurban Bayramı'nın hangi tarihe denk genk geldiği, fırsattan istifade tatil planlarını şekillendirecek kişiler tarafından yakın mercek altına alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ilan edilen Dini Günler takvimi çerçevesinde 2020 Kurban Bayramı ne zaman? Normalleşme sürecine geçiş yapılmasıyla beraber programlarını değerlendirecek olanların gözü kulağının çevrildiği bu yıl bayram tatili kaç gün olacak?

Kurban bayramı ne zaman | Diyanet Takvimi! Bayram tatili uzayacak mı, bu sene 4 gün mü olacak?
Kurban bayramı ne zaman | Diyanet Takvimi! Bayram tatili uzayacak mı, bu sene 4 gün mü olacak?
GİRİŞ 15.06.2020 13:34 GÜNCELLEME 15.06.2020 13:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2020 itibariyle Kurban Bayramı'nın ne zaman başlayıp hangi tarihte biteceği, birbirinden çeşitli tedbir/önlemlerle beraber normalleşme dönemine giren vatandaşlar tarafından ağırlıklı olarak sorgulanıyor. Bilindiği üzere Korona Virüsü salgını ile mücadele kapsamında sağlığın korunması adına gerekli tüm kurallara uygun hareket eden  Ramazan Bayramı'nda sevdiklerinden ayrı kalmak durumunda kalmıştı. Sağlık Bakanı'nın hassasiyetle yürüttüğü çalışmada önemli bir yol katedilmesi ve beraberinde adım adım normalleşme evresine gelinmesiyle beraber bu yıl Kurban Bayramı'nı sosyal mesafe eşliğinde sevdikleriyle beraber geçirecek kişiler hangi güne denk geldiği bilgisine ulaşmak istiyor. Peki; maske/sosyal mesafe ve hijyen kurallarıya birlikte aradan geçen uzun bir zaman sonra sosyal yaşantısına kaldığı yerden devam edecek ve tatil planı yaparak güzel vakit geçirmeyi düşünenlerin dört gözle beklediği 2020 Kurban Bayramı ne zaman, bu yıl bayram tatili kaç gün olacak?

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN VE HANGİ TARİHTE?

Bu sene hem kurban ibadetini eda ederek Allah-u Teala'nın rızasını kazanmak hem de sevdikleriyle keyifli zaman geçirerek derin bir nefes almak isteyenlerin iple çektiği Kurban Bayramı 31 Temmuz tarihinde başlayacak ve 3 Ağustos Pazartesi tarihinde ise bitecek.

-Bu Yıl Kurban Bayramı Hangi Güne Denk Geliyor:

*AREFE GÜNÜ: 30 Temmuz Perşembe 2020
*KURBAN BAYRAMI 1. GÜN: 31 Temmuz Cuma 2020
*KURBAN BAYRAMI 2. GÜN: 1 Ağustos Cumartesi 2020
*KURBAN BAYRAMI 3. GÜN: 2 Ağustos Pazar 2020
*KURBAN BAYRAMI 4. GÜN: 3 Ağustos Pazartesi 2020

2020 KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Bu yıl itibariyle Kurban Bayramı'nın başlangıcı 31 Temmuz Cuma gününe ve bitişi de 3 Ağustos Pazartesi gününe denk geldiği için 9 günlük bir tatil olması şu an için beklenmiyor. Önceki senelerde yapılan 9 günlük tatillere göre, 2020'de Kurban Bayramı hafta sonu olacağı için şimdilik 4 gün olarak uygulanması tahmin ediliyor. Ancak, kaç gün tatil olacağı dair herhangi bir resmi açıklama gerçekleştirilmedi...

KURBAN BAYRAMI'NA KALAN SÜRE SAYACI...

YORUMLAR 2
  • Mustafa Yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene kimse tatile gitmesin 4 olursa gitmez tatil parasını aç insanlara versinler en azından sevap olur hem hacca ümreye gidenden beklemesinler
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir hafta ertelemek olmaz mı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek