Karpuz nasıl seçilir? Karpuz seçerken nelere dikkat edilir?

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun lezzetli ve olgunlaşmış olanını bulmak oldukça zordur. Renginden boyutuna kadar birkaç özelliğine dikkat edilirse oldukça tatlı ve lezzetli karpuzlar seçmek mümkün. İyi karpuz seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Karpuz nasıl seçilir? Karpuz seçerken nelere dikkat edilir?
Karpuz nasıl seçilir? Karpuz seçerken nelere dikkat edilir?
GİRİŞ 03.06.2022 14:38 GÜNCELLEME 03.06.2022 14:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yaz boyunca herkesin severek tükettiği karpuz, öğünlerin dahi yerine tüketilmektedir. Ancak karpuz alırken karpuzun olgunlaşmış olmasına dikkat edilmelidir. Karpuz seçerken genelde sağına soluna vurarak olgunlaşıp olgunlaşmadığı anlaşılmaya çalışılır. Fakat bu yeterli bir hamle değildir. Karpuz seçerken karpuz kabuğunun rengine, boyutu ve şekli de dikkate alınmalıdır. 

Karpuz Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

1- Karpuz seçerken sararmış bölgenin açık renkli olmaması ve iyice sararmasına dikkat edilmelidir. Sararan bölgenin koyuluğuna göre karpuzun tatlılığı artmış olmaktadır. 

2- Karpuzun renginin canlı olması aldatıcıdır. O yüzden daha mat ve tok görüntüsü olan karpuzlar daha olgunlaşmış ve tatlı olmaktadır. Bundan dolayı daha mat görüntüsü olan karpuzlar tercih edilmelidir.

3- Kocaman ve büyük olan karpuzlar da tam olarak olgunlaşmamıştır. Büyük karpuzların içi genelde tam kırmızı olarak çıkmaktadır. Daha makul boyutta olan karpuzlar tatlı ve lezzetli olmaktadır.

4- Karpuzun sapına bakılarak da ne kadar olgunlaştığı tespit edilebilir. Karpuzun sapı kuru ise tam olarak istenilen olgunlukta olduğuna, sap eğer yaş ise olmadan toplandığı anlamına gelir. 

5- Karpuzların şekline bakarak da tatlı olup olmadığı anlaşılabilir. Oval ve uzun olan karpuzlar daha sulu, yuvarlar ve basık olan karpuzlar da daha tatlı olmaktadır.

6- Karpuzun üzerindeki çatlak ve kahverengi lekeler de karpuzun o kadar lezzetli olduğunu göstermektedir.

YORUMLAR 7
  • Parislifenerli48 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransaya , Fas’tan gelen karpuzlar süper çıkıyorlar.
    Cevapla
  • Hll 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tariflerin hepsi boş en güzeli üçgen bucak attırın içini görerek ali n ki alan arkadaş ham karpuz almasın ki üreticiler de ham toplamasın
    Cevapla
  • faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Üç harfli marketlerde bile çok güzel karpuzlar var, seçmeyi bilecen, bu yazılanlar çok önemli
    Cevapla
  • celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Kabak aşı çıkalı karpuzlarda tad kalmadı. Ne zaman kabak aşı biter o zaman karpuz yeriz . Ben şahsen genellikle ağustosta küçük çiftçinin çıkardığı yerel üretim karpuzu bekliyorum. Onlar zaten kabak aşı bilmiyor. Karpuzları da lezetli oluyor.
    Cevapla
  • Gemlikli 3 yıl önce Şikayet Et
    Biliyoruz kardeşim biliyoruz , fakat yapmıyoruz
    Cevapla
  • adıyamanlı mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    5 yıldan beri ilk defa busene karpuz çok güzel çıktı busene karpuzlar tatlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı