Meyveli dondurma nasıl yapılır? Sağlıklı ve katkısız dondurma tarifi (Videolu anlatım)

Küçük büyük herkesin severek tükettiği dondurma, çok fazla yenmesi durumunda vücuttaki şeker dengesini bozarak sağlığımıza zarar vermeye başlar. Bundan dolayı daha az dondurma tüketmeye dikkat etmek yerine evde doğal ve sağlıklı dondurma yapılabilir. Oldukça az malzemelerle hazırlanabilen doğal dondurma, şeker ilavesiz tamamen meyvelerden aldığı şekerlerle hazırlanmaktadır. İşte ev yapımı doğal dondurma tarifi...

Meyveli dondurma nasıl yapılır? Sağlıklı ve katkısız dondurma tarifi (Videolu anlatım)
Meyveli dondurma nasıl yapılır? Sağlıklı ve katkısız dondurma tarifi (Videolu anlatım)
GİRİŞ 22.07.2020 09:24 GÜNCELLEME 22.07.2020 09:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan dondurma, katkı maddesiz ve doğal malzemelerle hazırlanabilmektedir. Özellikle ambalajlı ürünlere eklenen katkı maddeleri büyük küçük herkesin sağlığını riske atmaktadır. Katkı maddelerinin özellikle çocuklara verebileceği zararlardan kaçınmak için evde doğal malzemelerle dondurma yapmak mümkündür. 

 

EV YAPIMI DONDURMA NASIL HAZIRLANIR?

Emine Beder’in özel tarifiyle çocukların ve şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği dondurma, şeker ilavesiz tamamen meyvelerden aldığı şeker ile tatlandırılmaktadır. Şeker ilavesi dondurma tarifi için malzemeler

 

- Muz
- Çilek
- Ceviz
- Kakao
- Kivi

Şeker ilavesiz doğal meyvelerden hazırlanan dondurma için ilk önce meyveler dilimlenerek ayrı ayrı dondurucuya atılır. 6 saat kadar dondurucuda bekletildikten sonra tüm meyveler ve diğer malzemeler karıştırılarak blenderden geçilir. Elde edilen karışım eğer çok katı ve sert olduysa birazcık süt ilave ederek karıştırılır ve dondurmak üzere bir süre daha dondurucuya atılır. Bir süre bekletildikten sonra dolaptan çıkararak servise hazırlanır. 

Tüm meyveleri karıştırmak yerine istenilen miktarda istenilen meyvenin karıştırılarak da yapılması mümkündür. Eğer meyveden alınan şeker yeterli gelmiyorsa bir miktar çikolata eklenebilir. 

Süt ve şeker ilavesiz sağlıklı dondurma, sağlığa hiçbir zararı olmadan çocuklar ve diyet yapanlar rahatlıkla tüketebilirler. Düşük kalorili olan dondurma zararlı hiçbir işlem görmediği için de besin değerlerini de oldukça korumaktadır. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    iyide yapılan dondurma değilki,sondurulmuş meyve püresi....gerçek hakiki dondurma sahlep ve sütle olur,bide yumurta kırılır.varsa sakız reçeli konur. şeker olarakda meyve şekeri yada az bal konulabilir.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte Gerçek Dondurma budur! Hem Sağlıklı Hemde Şeker Hastaları bile yesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi