2020 hacamat takvimi: Aralık ayında hangi günler hacamat yaptırılır?

Hacamat, vücutta birike toksin ve kirli kanın temizlenmesi için yapılan geleneksel tedavi yöntemlerinden biridir. Antik Yunan'dan günümüze kadar gelen 5000 yıllık hacamat geleneği Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in sünneti olarak da yapılmaktadır. Acil bir durum olmadığı sürece hacamat, bazı özel günlerde yapılması tavsiye edilir. Peki Aralık ayında hangi günlerde hacamat yaptırılabilir? İşte 2020 hacamat takvimi...

2020 hacamat takvimi: Aralık ayında hangi günler hacamat yaptırılır?
2020 hacamat takvimi: Aralık ayında hangi günler hacamat yaptırılır?
GİRİŞ 30.11.2020 09:35 GÜNCELLEME 30.11.2020 09:35

Hacamat, yıllar içinde yanlış beslenme, zararlı alışkanlıklar ve hava kirliliğinden kaynaklı olarak vücutta biriken kimyasal maddelerden arınmak için yapılan geleneksel tedavi yöntemlerinden biridir. Hacamat, peygamberlerin tedavi yöntemi olarak bilinse de Orta Doğu’ya gelmeden önce Makedonya, Yunanistan ve muhtelif Akdeniz ülkelerinde yaygın olarak yapılmaktaydı. M.Ö 3300 yıllarında Makedonya’da yapıldığı bilinen hacamat daha sonra modern tıbbın kurucusu Hipokrat tarafından M.Ö 300’lü yıllarda yapıldığı bilinmektedir. 

Peygamber Efendimiz (s.a.s) miraca yükselmesinden sonra hacamat yapılmasının sağlıklı olduğu ve yapılmasının tavsiye edilmesi müjdelenmiştir. Günümüzde de Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in bir sünneti olarak farklı klinik ve çalışma ortamlarında yaygın olarak yapılmaktadır. 

HACAMAT FAYDALARI

Vücudun toksinlerden ve kimyasal maddelerden arınmasına faydalı olan hacamat, pis kanın atılması sonucu damar tıkanıklıklarına iyi gelmektedir. Vücuttan atılan zararlı maddeler sayesinde bağışıklık sistemi güçlenerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kan dolaşımını hızlandırdığı için kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir. Özellikle hacamat yaptıran kişilerin kalp krizi geçirme riski azalmaktadır. Baş dönmesi, baş ağrısı ve yüksek tansiyonu dengelemektedir. 

KİMLER HACAMAT YAPTIRAMAZ?

Hacamat, sağlığa çok fazla faydası olan geleneksel bir tedavi yöntemi olsa da herkesin yaptırması uygun görülmemektedir. Anemi yani kansızlık hastalığı olan kişilerin, organ nakli olan, hamile ve 2 yaş altındaki 70 yaş üstündeki kişilerin yaptırması uygun görülmemektedir. Açık yara, ben ve et benlerinin üzerine direkt olarak hacamatın uygulanması sakıncalıdır ve yapılmaması gerekir. Bunun dışında herhangi bir kronik hastalığı olan kişilerin doktorlarına danışmadan hacamat yaptırması uygun görülememektedir. 

HACAMAT NE ZAMAN YAPTIRILIR?

Yıl içinde en fazla 4 defa yapılması uygun görülmektedir. Hacamat keyfi değil de ihtiyaç halinde hemen yaptırılması gerekiyorsa yılın her günü yaptırılabilir. Ancak hicri takvimin 17, 19, 21. Günlerinde yaptırılması tavsiye edilir. Her ayın 17, 19 ve 21. Günü hacamat için uygun görülür. Hacamat yaptırırken Çarşamba ve Cuma günlerine denk gelmemesine de özellikle dikkat edilmektedir. 

2020 HACAMAT TAKVİMİ

Ocak: 22, 24 ve 26 Ocak
Şubat: 11, 13 ve 15 Şubat
Mart: 12, 14 ve 16 Mart
Nisan: 9, 12 ve 14 Nisan
Mayıs: 10, 12 ve 14 Mayıs
Haziran: 9, 11 ve 13 Haziran
Temmuz Ayı: 7, 9 ve 12 Temmuz 
Ağustos: 6, 9 ve 22 Ağustos
Eylül: 5, 7 ve 10 Eylül
Ekim: 4 ,6 ve 8 Ekim
Kasım: 3, 5 ve 7 Kasım
Aralık: 1, 3 ve 6 Aralık günleri hacamat yaptırmak için uygundur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi