Tül ve perdeler nasıl yıkanır? Tül ve perde nasıl beyazlatılır?

Temizlik yaparken en çok dikkat edilen tül ve perdelerin beyazlatılması uygulanacak birkaç basit yöntemle kolaylaştırılabilir. Sigara dumanı, kir ve tozdan dolayı kararan perde ve tüllerin temizlenmesi için pratik bazı metotlara başvurulmaktadır. İşte perde ve tüllerin daha beyaz ve temiz olmasını sağlayan temizleme yöntemleri...

Tül ve perdeler nasıl yıkanır? Tül ve perde nasıl beyazlatılır?
Tül ve perdeler nasıl yıkanır? Tül ve perde nasıl beyazlatılır?
GİRİŞ 19.07.2020 22:48 GÜNCELLEME 19.07.2020 22:48

Temizlik yaparken tam olarak istenilen sonucun alınabilmesi için perde ve tüllerin doğru şekilde yıkanması gerekir. Pencerelerin açık olduğu durumlarda dışarıdan gelen toz ve kire maruz kalan perdelerin doğru şekilde temizlenmesi evlerin daha aydınlık olmasını sağlamaktadır. Özellikle sobanın olduğu ve sigara içilen evlerde daha da çabuk pislenen perdelerin temizlenmesi için bazı önemli yöntemler tavsiye edilmektedir. 

TÜL VE PERDE NASIL YIKANIR?

Tül ve perdelerin bembeyaz olması için alışılmışın dışında bazı şaşırtıcı taktikler bulunmaktadır. Uzun süre yıkanmayan, sigara dumanına, toza ve kuruma maruz kalan perdeler için çamaşır makinasında yıkanması tercih edilmelidir. Küvet ve kovalarda yıkanan perdelerin beklenilen temizlik sonucunu vermemesi olasıdır. tül ve perdeleri yıkarken önerilen yöntemler:

1- Sirke: Tek başına güçlü bir antiseptik olan sirke, tül ve perdeleri yıkarken çamaşır makinasının deterjan gözüne yarım çay bardağı kadar eklenir ve her zaman yıkanan programda yıkanır. Bu yöntem tül ve perdelerin daha beyaz olmasını sağlarken yumuşamasına da yardımcı olacaktır.

2- Bulaşık Makinesi Tableti: Bulaşık makineleri için üretilen tablet deterjanlar tül ve perdelerin daha temiz ve beyaz olmasında oldukça etkilidir. Temizlik konusunda hassas olan kişilerin sıklıkla tercih ettiği bu yöntem perdelerdeki duman ve toz izlerini temizlemektedir. 

3- Toz Şeker: En değişik temizleme yöntemlerinden biri olan toz şeker, tül ve perdelerin beyazlamasında çok etkili olduğu bilinmektedir. Çamaşır makinesinde yıkanan tüllerin üzerine 2 tatlı kaşığı toz şeker ekleyerek her zamanki programda yıkayarak tüllerin temizlenmesi sağlanabilir. Çamaşır makinesine ya da tüllere hiçbir zararı olmayan bu yöntem tül ve perdelerin bembeyaz olmasında oldukça etkilidir.

4- Karbonat: Tül ve perde temizliğinde sıkça başvurulan bir yöntem de karbonatla yıkamadır. Çamaşır makinasının deterjan gözüne 2 çorba kaşığı karbonat ekleyerek tüllerin daha iyi temizlenmesi sağlanabilir. 

5- Kaya Tuzu: Tül ve perdeleri temizlerken makinede yıkamadan 1 gece önce kaya tuzu eklenen suyun içerisinde bekletilmesi ardından çamaşır makinesinde normal programda yıkanması önerilmektedir. Bu yöntem sayesinde tül ve perdelerin daha da temiz olması sağlanacaktır.

6- Soda: Sodayla yıkama yönteminde de 1 gece öncesinden sodalı suda bekletilmesi ardından çamaşır makinesinde yıkanması tavsiye edilir. Bu yöntemler biraz uğraştırıcı ve zaman alıyor olsa da tül ve perdelerin temizlenmesinde çok etkili olduğu bilinmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz