Rüyada yalan konuşmak ne demektir? Rüyada korkudan yalan söylemek ne anlama gelir?

Rüyada yalan söylemek görüldüğü duruma göre değerlendirilse de pek hayırlara işaret değildir. Rüya sahibinin kötü işlerde ve yanlış yollarda olduğuna delalet etmektedir. Rüyada yalan söylemek, rüyayı kimin gördüğüne bağlı olarak yorumlamak gerekmektedir. Peki rüyada korkudan yalan söylemek nasıl yorumlanır?

Rüyada yalan konuşmak ne demektir? Rüyada korkudan yalan söylemek ne anlama gelir?
Rüyada yalan konuşmak ne demektir? Rüyada korkudan yalan söylemek ne anlama gelir?
GİRİŞ 28.06.2022 09:11 GÜNCELLEME 28.06.2022 09:11

Rüyada yalan konuşmak, rüyayı gören kişinin fesat ve uyanık bir kimse olduğuna delalet etmektedir. Rüya sahibinin yanlış yollarda olduğuna ve felaket işlere bulaşacağına yorumlanmaktadır. Rüyada yalan konuşmak pek hayırlı rüyalardan değildir. Rüyada yalan konuştuğunu gören kişinin gerçek hayatında utanacağı ve mahcup olacağı işler yapmasına yorumlanmaktadır. Rüyada yalan söylemek, duymak vs rüyanın nasıl görüldüğüne bağlı olarak yorumlamak gerekir.

RÜYADA YALAN SÖYLEMEK

Rüyada yalan söylediğini gören bir kişinin kötü huylarının olduğuna, hile yaparak para kazanmaya, kötü alışkanlıklarının olmasına yorumlanmaktadır. Rüyayı gören kişinin kendisine çekidüzen vermesi gerektiğine ve kötü alışkanlıklardan uzak durması gerektiğine işaret etmektedir. Rüya sahibinin bu kötü alışkanlıklarından dolayı hem kendisinin hem de ailesinin mahcup olacağına delalet eder. Rüyada yalan konuşan birinin dini vecibelerinden uzaklaşacağına, yalancı şahitlik yapacağına ve yanlış davranışları yüzünden çevresindekiler tarafından ayıplanacağına yorumlanmaktadır. 

RÜYADA YALAN YERE YEMİN ETMEK 

Rüyada yalan yere yemin ettiğini görmek, gerçek hayatında da fesada ve hileye karışacağına delalet etmektedir. Rüya sahibinin fakirlik ve perişanlığa işaret eder. Rüyayı gören kişinin nefsine uyarak yanlış işler yapacağına ve bundan dolayı zor bir süreçten geçeceğine yorumlanır. Rüyada yalan yemin eden kişinin uyanıklık ederek kazançta olduğunu sansa da aslında büyük zararlarla karşılaşacağına delalet eder.

RÜYADA YALAN SÖYLEYEN BİRİNİ GÖRMEK 

Rüyada yalan söyleyen birini görmek, rüya sahibinin ne yaparsa yapsın derdini anlatamayacağına ve kendisini bir türlü ifade edemeyeceğine işaret eder. Rüyada yalan söyleyen birini görmek, rüya sahibinin yakın çevresi tarafından bir türlü anlaşılmamaya ve bundan dolayı kendini çaresiz hissedeceğine işaret etmektedir. 

RÜYADA KORKUDAN YALAN SÖYLEMEK

Rüyada korkudan yalan söylediğini gören kişinin uzun süredir hayalini kurduğu işlerin gerçekleşmesine, bolluk ve bereket içinde olmaya, bol helal para kazanmaya işaret edilmektedir. Rüyayı gören kişinin iş hayatında şansının yaver gideceğine yorumlanmaktadır. 

RÜYADA ARKADAŞININ YALAN SÖYLEMESİ

Rüyada arkadaşının yalan söylediğini görmek, rüyada yalan söylemenin tam tersine hayırlı bir rüyadır. Rüyayı gören kişinin işlerinin yolunda gideceğine, şansını döneceğine işaret etmektedir. Rüya sahibinin beklemediği bir şekilde para kazanacağına ve maddi sıkıntılardan kurtulacağına yorumlanmaktadır.

RÜYADA ARKADAŞINA YALAN SÖYLEMEK

Rüyada arkadaşına yalan söylediğini gören birinin, yalan söylediği arkadaşına karşı düşüncelerinin değişeceğine ve ona karşı artık eskisi kadar ehemmiyet vermeyeceği anlamına gelmektedir. 

RÜYADA YALAN DUYMAK 

Rüyada yalan söz duymak, rüya sahibinin iftiraya uğrayacağına, bundan dolayı çok sıkıntılı bir süreçten geçeceğine işaret edilir. Rüyada yalan işitmek, iftira ve yalan sözle tabir edilmektedir. 

ALİMLERİN YORUMLARINA GÖRE RÜYADA YALAN SÖYLEMEK

Molla Cami: Rüyada yalan söylemek, yalan yere şahitlik yapmaya ve iftira etmeye ve kurtuluşa ermemeye işarettir. Bazen de rüyada yalan söylemek, saçmalamaya ve birisinin aslının kötülemek maksadıyla kötü bir kimsenin kendisinin sözünü işittiğini görse, o kimseden rivayetle bir söz nakledilir ve bu söz yayılır.

Nablusi: Rüyada yalan söylemek, yalan yere şahitlik yapmaya ve «Allah'a yalan düzenler ise, şüphe yoktur ki felah bulmazlar mealindeki ayet işaretince, iftira etmeye ve kurtuluşa ermemeye delalet eder. Bazen de rüyada yalan söylemek, saçmalamaya ve birisinin aslının kötülemek maksadıyla kötü bir fikirle söz söylemeye delalet eder.

Seyyid Süleyman: Rüyada yalan söyleyen dinde fesada, düşer. Dünyada ise halkın hakaretlerine maruz kalır, aşağılanır, ayıplanır. 

Ebu Saidül Vaaz: Rüyada yalan söylemek, akıl azlığına işarettir. Bilhassa Allah-ü Teala Hazretleri hakkında yalan söylediğini gören, halkı aldatır ve onları doğru yoldan çıkarır. Rüyasında yapmadığını yapmış, görmediğini görmüş gibi hareket ederek kendi nefsine karşı yalan söyleyenin, akıbeti kötü olur. Dünyada itibarını kaybeder, kabirde azap görür.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat