Tahmidiye Duası fazileti nelerdir? Tahmidiye Duası günde kaç defa okunur?

Hz. Ali'nin İsm-i Azam olarak kabul gördüğü ve Allah'ın 99 isminden 6 tanesinin ayetlerle birlikte okunduğu Tahmidiye Duası, dilek ve hacetlerin kabul edilmesi için okunan en kıymetli dualardandır. Alimler, şifa arayan, derdinden kurutulmak ve dualarının kabul edilmesini isteyen kişilerin sık sık okumasını tavsiye etmektedir. Peki Tahmidiye Duası nasıl edilir?

Tahmidiye Duası fazileti nelerdir? Tahmidiye Duası günde kaç defa okunur?
Tahmidiye Duası fazileti nelerdir? Tahmidiye Duası günde kaç defa okunur?
GİRİŞ 11.05.2021 12:48 GÜNCELLEME 11.05.2021 12:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tahmidiye duası, Hz. Ali’nin ismi azam duası olarak kabul gördüğü ve Allah’ın 99 isminden Adl, Hayyum, Kayyum, Hakem, Kuddüs, Ferd isimlerinin merhametine ve rahmetine sığınarak ettiği duadır. 19 kubleden oluşan dua, Kuran-ı Kerim’de geçen ayetlerden meydana gelmektedir. Tahmidiye duası, Kuran’da geçen ayetlerin bir araya gelmesiyle oluşturulduğundan dolayı tesirli bir dua olduğu rivayet edilir ve edilen duaların ve kabul edilmesi ve isteklerin gerçekleşmesi için Tahmidiye duasının okunması alimler tarafından tavsiye edilmektedir. 

TAHMİDİYE DUASI FAZİLETLERİ

Hz. Ali’nin Allah’ın 99 ismine sığınarak ettiği Tahmidiye Duası, alimler tarafından sıklıkla okunan dualar arasında yer almaktadır. Bediüzzaman hastalandığı zaman Tahmidiye Duasını ederek şifa bulduğu rivayet edilmektedir. Duaların kabul edilmesi, dileklerin gerçekleşmesi için Tahnidiyye Duasının sık sık okunması tavsiye edilmektedir. 

TAHMİDİYE DUASI NASIL YAPILIR? 

Tahmidiye Duasına başlamadan önce abdest alınarak niyet edilmelidir. Farz (vakit) namazını kıldıktan sonra 2 rekat hacet namazı kılınır. Tövbe istiğfar edilir ve 10 defa Allahu Ekber dedikten sonra Tahmidiye Duası 19 kez okunur. 

TAHMİDİYE DUASI OKUNUŞU

1-) Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber. Allahu Ekber.

2-)Bismillahirrahmanirrahim. Ferdün, Hayyun, Kayyumun, Hakemun, Adlun, Kuddus.

3-)Feenzelallahu sekinetehu aleyh. La yahzünühümu’l feze’u’l-ekber.Yurzekune ferihine bima atahum. Selamun Kavlem-mir-rabbir-rahim. Ya naru kuni berdev-ve selama. Lillezine amenu hüdev-ve şifaun. Ve nünezzilu mine’l- Kur’ani ma hüve şifauv ve rahmetul-lilmü’minin.

4-) Ve’lhamdu lillahi rabbi’l-alemin. Ale’l-imani billahi ve ala vahdaniyyetihi ve ala külli ismim min esmaihi te’ala ve ‘ala külli sıfatim min sıfatihi sübhanehu hamdem-bi adedi cemi’i tecelliyati esmaihi ve sıfatihi celle celaluhu mine’l-ezeli ile’l-ebedi la ilahe illa hu.

5-) Bismillahirrahmanirrahim. Ferdün, Hayyun, Kayyumun, Hakemun, Adlun, Kuddus.

6-) Feenzelallahu sekinetehu aleyh. La yahzünühümu’l-feze ‘u’l-ekber. Yurzekune ferihine bima atahum. Selamun kavlem-mir-rabbir-rahim.Ya naru kuni berdev ve selama. Lillezine amenu hudev ve şifaun.Ve nünezzilu mine’l-Kur’ani ma hüve şifauv-ve rahmetul-lilmü’minin.

7-) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ale’r-risaleti’l-Muhammediyyeti ve’l-imani biha hamdem-bi-adedi hasenati Muhammedin sallallahu aleyhi ve selleme ve kemalatihi ve semeratihi ve fevaidihi ve bi- ‘adedi hasenati alihi ve ashabihi ve ümmetihi ‘aleyhi’s-salatu ve’s-selam.

8 -) Bismillahirrahmanirrahim. Ferdün, Hayyun, Kayyumun, Hakemun, Adlun, Kuddus.

9-) Feenzelallahu sekinetehu aleyh. La yahzünühümu’l-feze ‘u’l-ekber. Yurzekune ferihine bima atahum. Selamun kavlem-mir-rabbir-rahim.Ya naru kuni berdev ve selama. Lillezine amenu hudev ve şifaun.Ve nünezzilu mine’l-Kur’ani ma hüve şifauv-ve rahmetul-lilmü’minin.

10-) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ale’l –Kur’ani ve’l-imani bihi hamdem-bi –‘adedi meani’l Kur’ani’l mütesavvirati fi’l-efhami ve-bi-adedi kelimatihi ve hurufatihi’l mütemessileti fi’l-hevai ila ahiri’z zaman.

11-) Bismillahirrahmanirrahim. Ferdün, Hayyun, Kayyumun, Hakemun, Adlun, Kuddus.

12-) Feenzelallahu sekinetehu aleyh. La yahzünühümu’l-feze ‘u’l-ekber. Yurzekune ferihine bima atahum. Selamun kavlem-mir-rabbir-rahim.Ya naru kuni berdev ve selama. Lillezine amenu hudev ve şifaun.Ve nünezzilu mine’l-Kur’ani ma hüve şifauv-ve rahmetul-lilmü’minin.

13-) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala ni’meti’l-imani ve’l – Kur’ani ve’l-islami hamdem- bi-‘adedi’l-melaiketi ve’r-ruhaniyyati ve’l-enami ve tesbihatihim ve tahmidatihim ve tekbiratihim ve tehlilatihim fi-cemi’i’l-ezman.

14-) Bismillahirrahmanirrahim. Ferdün, Hayyun, Kayyumun, Hakemun, Adlun, Kuddus.

15-) Feenzelallahu sekinetehu aleyh. La yahzünühümu’l-feze ‘u’l-ekber. Yurzekune ferihine bima atahum. Selamun kavlem-mir-rabbir-rahim.Ya naru kuni berdev ve selama. Lillezine amenu hudev ve şifaun.Ve nünezzilu mine’l-Kur’ani ma hüve şifauv-ve rahmetul-lilmü’minin.

16-) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala ni’meti’l- imani ve’l-Kur’ani bi-adedi’n-nucumi ve harekatiha ve sekenatiha ve zerratiha.

17-) Bismillahirrahmanirrahim. Ferdün, Hayyun, Kayyumun, Hakemun, Adlun, Kuddus.

18-) Feenzelallahu sekinetehu aleyh. La yahzünühümu’l-feze ‘u’l-ekber. Yurzekune ferihine bima atahum. Selamun kavlem-mir-rabbir-rahim.Ya naru kuni berdev ve selama. Lillezine amenu hudev ve şifaun.Ve nünezzilu mine’l-Kur’ani ma hüve şifauv-ve rahmetul-lilmü’minin.

19-) Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ale’l-imani ve’l-Kur’ani bi-adedi’n-nebatati ve’l eşcari ve evrakıha ve ezhariha ve esmariha ve büzuriha ve tesbihatiha ve tahmidatiha.

Velhamdü lillahi rabbi’l-‘alemin. Ala küllim min-ni’amihi hamdem-bi-‘adedi külli ni‘amehi kema yeliku bi-cenabihi celle celaluhu.

Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Ferd, Ya Hayy, Ya Kayyum, Ya Hakem, Ya Adl, Ya Kuddus.

Bi-hakkı ismike’l-azami. Ve bi-hakkı ayati furkanike’l-ahkemi. Salli ala seyyidina Muhammedin rasulike’l-ekram. Bi-adedi zerrati vücudina. Ve bi-adedi aşirati dekaiki umrina. Ve hayatina. Ve enzil aleyna ve ala talebeti resaili’n-nuri’s-sekinete ve’t-temkine ve’l-ıtmi’nan. Kema enzelte ala nebiyyike’l-muhtari ‘aleyhi’s-salatu ve’s-selam.

Ve enzil aleyna ve ala talebeti resaili’n nuri’s sekinete ve’l-imanel-halis. Ve’l-yakine’l-kamile ve’n-niyyete’s-sadikate ve’l-metanete’l-etemme fi-hidmeti’l-Kur’ani ve’l-iman. Ve amin feze ‘ana bi-def’i’l-bid’iyyati’l-hailati an- şe airi’l-islam. Ve ferrih kulubena bi-i ‘lani’ş-şe airi’l-islamiyyeti an-karibi’z-zamani ve bi neşri resaili’n nuri bi kemali’r revaci beyne’l alemi’l islam. Ve sellimna ve sellim dinena. Vesellim resaili’n nuri ve talebeteha min tecavuzi’l mülhidin. Verzukna verzuk Üstazena Sa’iden Nursi radıyallahu anhu. Vezuk talebete risaleti’n nuri’s selamete ve’l afiyete fi’d-dini ve’d dünya ve’l ahirah. Veşfi emradana. Vec’ali’l-Kur’ane şifael-lena ve lehum min-külli dain. Vec’alna vec’alhum mine’l hamdine’ş şakirine daima. Amin, ve’l hamdü lillahi rabbi’l alemine ve sallallahu ala seyyidina Muhammediv ve ala alihi ve sahbihi ecme’in. Amin. amin. Amin

TAHMİDİYYE DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU

Ferdun. Hayyun. Kayyumun. Hakemun. Adlun. Kuddusun.

1. Kusur ve noksanlıktan münezzeh olan Allah-u Tealaya (c.c.) iman, Onun birliği, isim ve sıfatlarından her biri için; ezelden ebede kadar isim ve sıfatlarının tecellilerinin tamamı adedince Alemlerin Rabbi olan Alllah'a hamd olsun. Ondan başka ilah yoktur.

2. Hz. Muhammed'in (a.s.m.) peygamberliği ve ona iman için; Hz. Muhammed Aleyhissalatü Vesselamın yaptığı iyilikler, sahip olduğu kemalat, getirdiği meyveler ve sağladığı faydalar adedince ve yine o Aleyhissalatü Vesselamın Ali, Ashabı ve ümmetinin haseneleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

3. Kur'an ve ona iman için; Kur'an'ın zihinlerde tasavvur edilen manaları adedince ve onun Kıyamete kadar havada temessül eden kelime ve harfleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

4. İman, Kur'an ve İslam nimeti için; melekler, ruhaniler ve mahlukatın bütün zamanlarda yaptıkları tesbihler, getirdikleri hamd, tekbir ve tehliller sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

5. İman ve Kur'an nimeti için; yıldızlar ve onların hareketleri, duruşları ve zerreleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

6. İman ve Kur'an için; bitkiler, ağaçlar ve onların yaprakları, çiçekleri, meyveleri, tohumları, getirdikleri tespih ve hamdleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

7. İman ve Kur'an nimeti için; kuşlar ve kuşcuklar, hayvanlar ve hayvancıklar, onların sesleri ve nefesleri, getirdikleri tespihler ve hamdler sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

8. Allah'ın, yiyecekler ve nimetlerle bize olan ikramları için; taamlar, nimetler ve bunların çeşitleri, kokuları, tatları ve parçaları sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

9. Allah'ın iman Kur'an ve Risale-i Nur; Kadir, Miraç, Berat, Regaib geceleriyle bize olan ikramından dolayı, Kadir, Miraç, Berat, Regaib gecelerinin aşireleri (Aşire; bir dakikanın 167 trilyon, 961 milyar 600 milyonda biridir.) ve yine Ramazan ayının aşireleri adedince ve Kıyamete kadar Risale-i Nur'un yazılan ve okunan harfleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

10. Kur'an nimeti için; inişinden Kıyamete kadar Kur'an'ın kelime ve harflerinin okunmasının sevapları sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

11. İman ve Allah'ın razı olduğu şeylerden ibaret olan İslamiyet nimeti için; Mü'min ve Müslümanların yaptıkları iyilikler sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

12. Kur'an, iman ve Risale- Nur nimeti için; kainatın zerreleri, terkibleri ve yaptıkları tesbihleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

13. Kur'an, iman ve İslamiyet için; bütün asır ve mekanlardaki ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları, yağmurların damlaları, kuşların nağmeleri, ışıkların parıltıları, çiçeklerin tohumları, meyvelerin çekirdekleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

14. İman ve Kur'an için; madenler ve varlıklar ile bunların hususiyetleri, verdikleri meyveler ve menfaatleri sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

15. İman, Kur'an ve İslam için; melekler, ruhlar, insanlar, cinler, bitkiler, hayvanlar ve bunların bütün zamanlarda yaptıkları hamtler, ettikleri tespihler sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun.

16. Kur'an, iman ve Risale-i Nur nimeti için; denizleri, karaları, Arşı, Kürsiyi, Arzı ve Gökleri dolduracak kadar Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamt olsun.

17. Ahiret ve ona iman için; Dünya ve Ahireti dolduracak kadar Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamt olsun.

18. Cennet ve ona iman için; Cennetler dolusu ve sonsuza kadar Allah'ın onların ahalisine yapacağı ikramlar sayısınca Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamt olsun.

19. Nimetlerinden her birisi için; nimetleri adedince ve Zatının layık olduğu şekilde Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamt olsun.

20. Ey bütün kemal sıfatlarla muttasıf ve hakiki mabut olan Allah. Ey Dünyada mümin-kafir ayırt etmeden herkesi rızıklandıran Rahman. Ey çok merhamet sahibi ve Ahirette sadece Mü'min kullarına bol merhamet edecek olan Rahim. Ey zat, sıfat ve efalinde ortağı bulunmayan fert. Ey gerçek hayat sahibi olan Hay. Ey her şeyi ayakta tutan ve koruyan Kayyum. Ey hüküm ve kaza sahibi Hakem. Ey mutlak adalet sahibi Adl. Ey kusur ve eksiklikten beri olan ve her şeyi temizleyip arındıran Kuddus

YORUMLAR 1
  • Fani 3 yıl önce Şikayet Et
    Üşenmedim hepsini okudum Gerçekten de çok harika ve külli bir dua Ama faydalan için okunursa ihlâsı gider Allah'a dua etmek amacıyla okunmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...