Rüyada saç kesmek ne anlama gelir? Rüyada kendi saçını kestiğini görmek hayırlı mıdır?

Rüyada saç görmek bolluk ve berekete işaret etmektedir. Rüya sahibinin istediği her şeyin bir bir gerçekleşeceğine ve hayallerine kavuşacağına yorumlanmaktadır. Rüyada saç kesmek ise rüya sahibinin karşılaşacağı bazı sıkıntılara işaret eder. Peki rüyada saç başka birinin saçını kesmek ne demek?

Rüyada saç kesmek ne anlama gelir? Rüyada kendi saçını kestiğini görmek hayırlı mıdır?
Rüyada saç kesmek ne anlama gelir? Rüyada kendi saçını kestiğini görmek hayırlı mıdır?
GİRİŞ 01.12.2022 09:25 GÜNCELLEME 01.12.2022 09:25

Rüyada saç görmek, mal ve mülke yorumlanır. Rüya sahibinin bol helal paralar kazanarak maddi sıkıntı çekmediği uzun bir hayat yaşayacağı anlamına gelmektedir. Rüyayı gören kişinin hangi işe elini o işte bereket ve kazanç sağlayacağına yorumlanır. Ancak rüyada saç görmek hayırlı olduğu kadar çeşitli şekillerde tabir edilmektedir. Rüyada saç gören birinin nasıl gördüğüne bağlı kalarak yorumlanması ve tabir edilmesi gerekmektedir. Rüyada uzun ve gür saçlar görmek bereket ve rahatlığa işaret ederken rüyada saç kesmek, tedbirli ve dikkatli kişiye işaret etmektedir. 

Rüyada Saç Kesmek

Rüyada saç kestiğini gören kişinin şansının kapanacağına ve işlerinin ters gideceğine delalet eder. Rüya sahibinin aile içinde yaşayacağı sıkıntılara yorumlanırken aynı zamanda rüyayı gören kişinin sosyal hayatında da sorunların aniden ortaya çıkacağına işaret etmektedir. Rüyada saç kesmek bazı rüya yorumcularına göre rüya sahibinin sıkıntılarını kesip atacağı, rahat bir nefes alacağı anlamına gelmektedir. 

Rüyada Uzun Saç Görmek

Rüyada uzun saç görmek, en hayırlı rüyalardan rüya sahibinin bereketli ve rahat bir hayat yaşayacağına, bilgi sahibi ve akıllı bir insan olduğuna işaret edilmektedir. Rüyada bir kadın saçlarını uzun görüyorsa planlarının sıkıntısız ve dertsiz gerçekleşeceğine yorumlanmaktadır. Rüyada saç görmek mal ve mülke işaret ederken uzun saç görmek daha çok paraya yorumlanmaktadır. Bazı rüya yorumcularına göre ise bir kadın rüyasında kendini uzun ve gür saçlı olduğunu görmesi kadının gerçek hayatında çok güzel alımlı olduğuna işaret etmektedir. 

Rüyada Saç Kestirmek

Rüyada saç kestirdiğini gören kişinin gerçek hayatında farklılıkların olacağına ve yeniliklerle karşılaşacağına delalet eder. Rüya sahibinin karşılaşacağı bazı sıkıntılara ve bu sıkıntılar neticesinde değişikliklere gideceğine yorumlanmaktadır. 

Rüyada Makasla Saç Kesmek

Rüyada makasla saç kestirdiğini gören birinin para biriktireceğine ve çok para kazanacağına işaret edilir. Rüyada makasla saçını kestiren kişinin kendi iyiliğine ve menfaatine işler gerçekleşeceğine yorumlanmaktadır. 

Rüyada Birinin Saçını Kesmek

Rüyada birinin saçını gören kestiğini gören kişinin birçok çalışanı olan işveren olduğuna ve işçilerinin bazılarının işine son vermek zorunda kalacağına işaret edilmektedir. Ayrıca rüya sahibinin kalbinin kırılacağına ve iftiraya maruz kalacağına yorumlanır.

Rüyada Saç Dökülmesi

Rüyada saç kestirmek hayırlı ve güzel işlere yorumlanırken saç dökülmesi sıkıntı ve kedere işaret etmektedir. Rüyayı gören kişinin mal ve para kaybedeceğine bundan dolayı maddi zorluk yaşayacağına, moralinin bozulacağına yorumlanmaktadır. Rüyada saçlarının döküldüğünü gören kişinin zor ve sıkıntılı bir sürçten geçeceğine ve mücadele etmesi gerektiğine yorumlanır. 

Alimlerin Yorumlarına Göre Rüyada Saç Kesmek

Diyanet: Bir kimsenin rüyasında saçlarını kestiğini görmesi; o kimsenin bir belediye cezası ödeyeceğine işaret eder. Rüyanızda kesilen saçların önünüze düştüğünü görmeniz; sizin bir suçtan dolayı mahkemelik olacağınıza delalet eder. Kadının saçını tıraş etmesi kocasının yahut yakın akrabalarından birinin vefat etmesine, Kadının saçının kısmen yahut tamamen kesilmesi eşiyle kavga etmesine ya da musibete, Kadının saçını tamamen beyazlaşmış görmesi kocasının fısk ve günahına, istikametten ayrılmış olmasına; Saçlara ak düşmesi dinde güzelliğe yahut malda meydana gelecek noksanlığa, Saçlarının döküldüğünü görmek anne ve baba cihetinden gelecek üzüntüye delalet eder.

Nablusi: Saçını yolmayı ve kesmeyi istemeyen kimsenin, rüyada saçını yolması veya kesmesi, birisinden alakasını kesmesine veya malından israf etmesine delalet eder. Saçını kesmek, ilim ve hidayete; eğer hac mevsiminde olursa, bazen hac yapmaya da delalet eder.

Seyyid Süleyman: Saçını traş ettiğini gören kadın, kocasını veya yakın bir akrabasını kaybeder. Saçının tamamen veya kısmen kesildiğini gören kadın, kocasıyla kavga eder. Bir rivayete göre, musibete uğrar. Bir kadının saçının tamamıyla beyazlaması, kocasının dalalete düşeceğine işaret eder.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir