Sararan klozet nasıl temizlenir? Klozet dibi nasıl temizlenir?

Düzenli temizlenmediği sürece mikrop yuvalarına dönüşen tuvaletlerin doğru yöntem ve adımlarla dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Temiz olmayan klozetler farklı farklı hastalıklara neden olduğundan sıklıkla doğru malzemelerle temizlenmesine dikkat edilmelidir. Peki kararan klozet nasıl temizlenir? Adım adım klozet temizliği...

Sararan klozet nasıl temizlenir? Klozet dibi nasıl temizlenir?
Sararan klozet nasıl temizlenir? Klozet dibi nasıl temizlenir?
GİRİŞ 24.03.2022 13:52 GÜNCELLEME 24.03.2022 13:52

Ev temizliğinde en dikkat edilmesi gereken tuvaletlerin doğru şekilde dezenfekte edilmesidir. En çok mikrop ve bakteri barındıran tuvaletler, her gün düzenli olarak dikkatlice temizlenmesi gerekmektedir. Hem evin daha temiz olması hem de mikrop kapmamak için klozet temizliğine önem verilmesi gerekir. Özellikle kalabalık ailelerde birçok kişinin kullandığı klozet, daha çabuk mikrop ve bakteri ürettiğinden daha sık ve dikkatli temizlenmelidir. Klozetin sık sık temizlenmemesi durumunda mikrop kapma ve çeşitli hastalıklara yakalanma oranı artabilmektedir. 

Mutfak lavabosu nasıl temizlenir? Matlaşan ve kireçlenen mutfak lavabosu temizleme yöntemleri...Mutfak lavabosu nasıl temizlenir? Matlaşan ve kireçlenen mutfak lavabosu temizleme yöntemleri...

Klozet Nasıl Temizlenir?

Klozetin genel olarak kir ve pislikten arınması için sifon çekilir. Klozetinin içinde yavaş yavaş kaynar su dökerek sararan yerlerin renginin açılması sağlanabilir. Kaynar su ile kirleri yumuşattıktan sonra çamaşır suyu ile dökülür ve 3-5 dakika beklettikten sonra tuvalet fırçası ile temizlenir. İlk aşama temizliği bittikten sonra sifon çekilir ve çamaşır suyundan arındırılır. Ardından klozetin dışı için çamaşır suyu ve süngerle iyice çitilenir ve bol su ile durulanır ya da suru su ve temiz bir bez ile silinerek durulabilir. Son olarak klozet kapakları kaldırılarak yine sünger ve çamaşır suyu ve sünger ile temizlenir. Bakteri ve mikropların başka yerlere taşınmaması için kullanılan süngerin iş bittikten sonra çöpe atılması tavsiye edilmektedir. Tüm klozet temizlendikten sonra son olarak klozetin içine çamaşır suyu dökülerek 1-2 saat kullanılmadan bekletilir. Ardından sifona çekilerek durulanabilir. 

Duşakabin temizliği nasıl yapılır? Sararan duşakabin diş macunu ile nasıl temizlernir?Duşakabin temizliği nasıl yapılır? Sararan duşakabin diş macunu ile nasıl temizlernir?

Sararmış Klozet Nasıl Temizlenir?

Uzun süre kullanılan ve zamanla saramaya başlayan klozetin temizlenmesi için ise her gün düzenli olarak çamaşır suyu ile temizlemek gerekir. Bir süre sonra sararan mermerin renginin normale dönemsi görülür. Sararan klozete kaynar su ve çamaşır su dökülür 3-5 dakika kadar tuvalet fırçası ile çitiledikten sonra sifon çekerek durulanır. Bu işlem ne kadar sık yapılırsa o kadar çabuk rengi açılacağı için her gün uygulanması tavsiye edilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır