Rüyada bulut görmek ne demek? Rüyada bulutlara dokunduğunu görmek hayırlı mıdır?

Rüyada bulut görmek, tabirciler tarafından rüya sahibinin genel olarak şansız bir dönemden geçeceğine ve kendini çaresiz hissedeceğine yorumlanmaktadır. Rüyayı gören kişinin çevresindeki kötü niyetli kimselerin varlığına işaret ederken aynı zamanda rüyanın tam olarak nasıl görüldüğüne bağlı kalarak tabir edilmesi gerektiği vurgulanmaktadır. İşte diyanetin yorumlarına göre rüyada bulut görmek...

Rüyada bulut görmek ne demek? Rüyada bulutlara dokunduğunu görmek hayırlı mıdır?
Rüyada bulut görmek ne demek? Rüyada bulutlara dokunduğunu görmek hayırlı mıdır?
GİRİŞ 06.01.2021 08:51 GÜNCELLEME 28.12.2022 09:06

Rüyada bulut görmek, rüya sahibinin bazı can sıkıcı olaylara maruz kalacağına ve keyfinin kaçacağına işaret edilmektedir. Rüyayı gören kişinin etrafında bazı kötü niyetli ve art niyetli kimselerin varlığına yorumlanmaktadır. Rüyada bulut gören kişinin çaresiz bir durumda kalmasına ve şanssız olacağına delalet edilmektedir. Ancak bazı alimlerin yorumlarına göre rüyada görülen bulutun beyaz ve iç açıcı olması rüya sahibinin mutlu ve huzurlu olacağına işaret edilmektedir. Bulutlar, yağmur ve fırtınanın habercisi olduğundan nasıl görüldüğü dikkate alınarak rüyanın yorumlanması ve tabir edilmesi tavsiye edilmektedir. 

RÜYADA GÖKYÜZÜNDE BULUT GÖRMEK 

Rüya gökyüzünde bulutlar görmesi, rüya sahibinin hiç beklemediği kadar sorun ve sıkıntıya maruz kalacağına ve her şeyden bir anda bıkacağına işaret edilmektedir. Rüyayı gören kişinin yakın çevresindeki kişilerle kavga edeceğine bir süre arasının bozuk olacağına işaret edilmektedir. 

RÜYADA SİYAH BULUT GÖRMEK

Rüyada kara bulutlar görmek, rüyayı gören kişinin yaşadığı bölgedeki halkın sıkıntı ve zahmet çekeceğine, zorluklarla mücadele etmek zorunda kalacağına işaret etmektedir. Rüya sahibinin maddi sıkıntılarla karşılaşarak çevresine borçlanacağına ve keyfinin kaçacağına yorumlanmaktadır. 

RÜYADA BEYAZ BULUT GÖRMEK

Rüyada gökyüzünde bulut görmek, yağmur ve fırtınanın habercisiyken beyaz bulutlar tam tersi şeklinde yorumlanmaktadır. Rüya sahibinin şansının ve bahtının açılacağına işaret etmektedir. Rüyayı gören kişinin uzun ve bereketli günlerinin çok yakında olduğuna yorumlanmaktadır. Beyaz bulutlar, dine olan bağlılığı ve dini vecibelerin yerine getirilmesinde dikkatli olunduğuna işaret edilmektedir. 

RÜYADA BUULUTLARA DOKUNMAK 

Rüyada bulutlara dokunduğunu gören kişinin hayallerine kavuşacağına ve hedeflerinin bir bir gerçekleşeceğine işaret etmektedir. Rüyada buluta dokunan kişinin şansının yaver gideceğine, mutlu olacağına yorumlanmaktadır. Rüya sahibinin hiç beklemediği anda güzel haberler alacağına, maddi-manevi rahatlayacağına delalet etmektedir. 

RÜYADA BULUTLARIN YERE İNDİĞİNİ GÖRMEK 

Rüyada bulutların yere indiğini görmek, bazı doğa olaylarının gerçekleşeceğine ve çok fazla yağmurun yağacağına işaret etmektedir. Bulutların yere inmesi, yakın zamanda çok fazla yağmur yağmasına ve fırtına çıkmasına yorumlanır.

RÜYADA BULUTLARIN GÜNEŞİ KAPATMASI

Rüyasında bulutların güneşi kapatmasını gören kişinin bazı başarısızlıklar yaşayacağına ve keyfinin kaçacağına işaret eder. Rüya sahibinin hedeflerinin gerçekleştirmek için biraz daha mücadele etmesi gerektiğine yorumlanmaktadır. 

RÜYA ALİMLERİNİN YORUMLARINA GÖRE RÜYADA BULUT GÖRMEK

Seyyid Süleyman: Başının üstünde bir bulut parçası görenin kıymeti büyük, sözü geçkin olur. Üstünden bir bulut geçen, emanete ihanet etmeyen, sözünde duran, vefalı bir şahsa arkadaş olur. Ondan hayır ve menfaat görür.

İbn-i Şirin: Havada bulutları sevk ettiğini gören, alimlerle ve filozoflarla sohbet eder. Bu rüyayı gören padişah yahut vezirse, bir yere elçi gönderir. Etrafındaki memleketlere hayır yapar. Hanesine bulut parçası girdiğini gören, bir alimi veya hakim bir zatı misafir eder. Havadaki bulutu tutup, yere indiren, alim olur. 

Nablusi: Rüyada bulut, halkın hayat ve kurtuluşu olan İslam’a delalet eder. Bulut halkın hayatı kendisiyle devam eden su ve yağmuru yüklü bulunduğundan dolayı Allah-u Teala'nın (C.C.) rahmetine sebeptir. Bazen bulut, kendisinde mevcut olan lütuf ve hikmete binaen, ilim, fıkıh ve hikmete delalet eder. 

Diyanet: Rüyanızda başınızın üzerinde bir bulut görmeniz; yüksek bir mevkiye getirileceğinize ve bulunduğunuz toplum içinde sözünüzün dinleneceğine işaretle tabir edilir. Rüyada bulut görülmesi; halkın kurtuluşu olan İslâm'a, insanların hayat kaynağı olan su ve yağmura yorumlanmaktadır. Rüyanızda başınızın üzerinden bir bulut geçtiğini görmeniz; makam ve mevki sahibi bir kimse ile tanışacağınıza ve bu vesile ile işlerinizi daha da ilerleteceğinize, rüyanızda bir bulutun evinizin üzerinde durduğunu görmeniz; evinize hayırlı bir misafirin şeref vereceğine, rüyanızda bulutların bulunduğunuz şehri tamamen kapladığını ve bol miktarda yağmur yağdığını görmeniz; gerek evinizin, gerek bulunduğunuz şehrin bolluğa ve berekete kavuşacağına delaletle tabir edilmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi