Soğan turşusu nasıl yapılır? Kolay ve pratik soğan turşusu tarifi...

Soğan turşusu, hazırlanışı diğer turşular kadar pratik olmasının yanında sağlığa olan faydalarıyla da bilinmektedir. Probiyotik ve antioksidan kaynağı olan soğan turşusu, birkaç malzemeyle kolayca hazırlanmaktadır. Peki soğan turşusu nasıl hazırlanır? İşte kırımızı soğan turşusu tarifi...

Soğan turşusu nasıl yapılır? Kolay ve pratik soğan turşusu tarifi...
Soğan turşusu nasıl yapılır? Kolay ve pratik soğan turşusu tarifi...
GİRİŞ 06.07.2022 16:06 GÜNCELLEME 09.04.2023 16:37

Her sene sonbahar aylarında birçok sebzenin turşusu kurularak kış hazırlıkları başlar. Genellikle lahana, biber, fasulye, salatalık gibi sebzelerin turşusu hazırlansa da alışılmışın dışında malzemelerle de kuruşular yapılmaktadır.

Soğan turşusu çok yaygın olarak tüketilmese de tüketildiğinde oldukça sağlıklı ve lezzetli olmaktadır. Hazırlanışı diğer turşular gibi gayet basit ve pratik olan soğan turşusu diğer turşulardan daha kısa sürede servis edilebildiğinden sofralarda çeşitlilik olması bakımından tercih edilebilir.

Soğan Turşusu Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler: 

  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • 2 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Soğanlar temizlenerek ince ince doğranır. Turşu kavanozuna aralara sarımsaklar eklenerek soğanlar konur. Tuz, şeker, karabiber, su, sirke karıştırılarak soğanların üzerine dökülür ve kapak sıkıcı kapatılır. Serin ve karanlık bir yerde 1-2 hafta kadar muhafaza edilerek servis edilebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı