Deprem sırasında işe yarayacak uygulamalar nelerdir?

Doğal afetlere hazırlıksız yakalandığınızda çok kötü sonuçlarla hatta bazen ölümle sonuçlanabiliyor. Doğal afeti engelleyemeyeceğimiz için gerçekleştiğinde vereceği hasarı azaltabiliriz. İşte deprem sırasında işe yarayacak uygulamalar...

Deprem sırasında işe yarayacak uygulamalar nelerdir?
Deprem sırasında işe yarayacak uygulamalar nelerdir?
GİRİŞ 17.11.2021 15:49 GÜNCELLEME 17.11.2021 16:04

Doğal afetler insanüstü doğa olaylarının sonucunda meydana gelir. Doğal afetleri oluşmadan önce ne zaman oluşacağını bilemediğimiz için oluşumunu engellememiz de mümkün değildir. Meydana geldikten sonra daha ağır sonuçları olduğundan öncesinde mümkün olduğunca önlemini almak gerekir. Teknoloji çağında alabileceğimiz en iyi önlem ise şüphesiz akıllı cihazlara indirilen uygulamalar olur. Bu uygulamalar sayesinde deprem gibi doğal afetler sırasında kendimizi ve sevdiklerimizi koruyabilir, en az hasarla atlatabiliriz.

Son dakika: Marmara'da korkutan deprem! İstanbul sallandıSon dakika: Marmara'da korkutan deprem! İstanbul sallandı

Deprem sırasında kullanılan uygulamalar nelerdir?

1.Bridgefy: Deprem olduğunda internetinizin kesilmesi veya operatörünüze ulaşamama durumunuzda Bluetooth ile kullanabileceğiniz uygulamalar kıymetli hale gelir. Bunlar arasında en çok kullanılanlardan biri Bridgefy. Ne kadar çok insan kullanırsa kapsama alanı insandan insana genişleyen bir uygulama olduğu için uzak mesafedeki tanıdıklarınıza ulaşma şansınız da o kadar artıyor.

2.Firechat: Bu uygulama da çok kişi kullandığında faydasının arttığı uygulamalardan biridir. Çünkü her telefon bir nevi baz istasyonu görevi görerek yakınlarınıza ya da yakınınızdaki kişilere ulaşmanızı sağlar.

3.Akut Güvendeyim: Akut'un kendi uygulaması olan "Güvendeyim" sevdiklerinize tek tıkla SMS gönderilmesini sağlıyor. Bu sayede konumunuzdan herkesin haberi oluyor hatta bunun için internetinizin bile olmasına gerek olmuyor.

4.Whistle: Whistle adlı uygulama enkaz altındakalan kişi için kullanılabilir uygulamalardan biridir. Eğer enkaz altında kalıp size yardım etmeye çalışan kişilere sesinizi duyuramıyorsanız tıpkı bir düdük sesi çıkararak sesinizi iletmenize yarar. İphone kullanıcıları ise Real Whistle olarak aratırsa uygulamaya ulaşabilir.

5.Earthquake: Bu uygulama ise acil durumda insanlarla iletişim kurmanızı sağlarken aynı zamanda depremlerin nerede olduğunu anlık olarak gösterir.

6.Last Quake: Bu uygulamadan etkili sonuç almak için sevdiklerini kaydetmiş olmanız gerekiyor. Herhangi bir doğal afette sevdiklerinize durumunuzla ilgili kısa mesajlar gönderebilirsiniz.

7.The Serval Mesh: Mesaj yollayabileceğiniz, arama yapabileceğiniz ve hatta dosya yollayabileceğiniz bu uygulama acil durumlar için oldukça elverişlidir. Uygulama sadece Android için indirilebiliyor.

8.Signal Offline Messenger: Bu uygulama da sadece Android için kullanılabilen bir uygulamadır. Ses, video ve mesaj gönderimleri için oldukça uygun olan bu uygulama grup halinde konuşmaya da izin veriyor.

9.BiP: Eğer sesli bir çağrıda bulunmak veya mesaj iletmek istiyorsanız internet ve Bluetooth'unuzu kullanarak sevdiklerinize erişim sağlayabilirsiniz. Acil Durum butonu da zor durumlarda faydalı olacaktır. 

10.Vojer: Bu uygulama da diğer uygulamaların aksine sadece IOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Bu uygulamayı sesinizi gönderip nerede olduğunuzu belirtmek için de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki