Doğal ahşap masa nasıl temizlenir? Ahşap parkeler sirke ile silinir mi?

Temizlik yaparken en iyi sonucu elde etmek için doğru malzemelerin ve doğru temizlik yöntemlerinin uygulanmasına dikkat edilmelidir. Özellikle solma, soyulma ve kabarma ihtimali yüksek olan ahşap yüzeylerin temizliği diğer yerlere göre daha özenilerek yapılmalıdır. Peki ahşap parkeler nasıl temizlenmelidir? Ahşap mobilyaların tozu nasıl alınır? İ

Doğal ahşap masa nasıl temizlenir? Ahşap parkeler sirke ile silinir mi?
Doğal ahşap masa nasıl temizlenir? Ahşap parkeler sirke ile silinir mi?
GİRİŞ 11.10.2021 08:41 GÜNCELLEME 11.10.2021 09:12

Temizlik yaparken ahşap yüzeylerin derinlemesine temizlenmesi kadar yüzeylerin yıpranmamasına da dikkat etmek gerekir. Ahşap parkeler, temizlenirken doğru malzemenin kullanılmaması sonucunda zamanla solması, kabarması ve soyulması muhtemel sonuçlardandır. Oldukça basit yöntemlerle temizliği ve bakımı yapılabilen ahşap yüzeyler, uzunca yıllar solmadan ve soyulmadan kullanılabilir. Marketlerde satılan ahşap temizleyiciler ya da evde hazırlanan doğal malzemelerle iyi bir temizlik sonucuna varılabilir.

Klozet nasıl temizlenir? Adım adım sararan klozet temizleme yöntemleri...

Ahşap yüzeyler Nasıl Temizlenir?

Ahşap parke ve döşemeler evin havasını değiştirerek eve farklı bir atmosfer sunmaktadır. Parkelerin temizliği yapılırken de dikkat ederek daha uzun ömürlü kullanılması sağlanabilir. Ahşap parke yüzeyleri temizlerken parkenin malzemelerine göre faklı temizlik ürünleri kullanarak parkelerin solmasına ya da kabarmasına engel olunabilir. Örneğin, cila bazlı parkeler daha az su kullanarak temizlemek gerekirken laminat parkeler bol su ile temizlenebilir. Ahşap parkelerin temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler şöyledir:

Mermer lavabo nasıl temizlenir? Lavabodaki lekeleri bembeyaz yapma yöntemler...

  1. Ahşap parkeleri temizlerken marketlerde satılan ahşap yüzey temizleyicilerle temizlemeye özen gösterilmesi gerekir. Ahşap temizleyiciler, içerdikleri bileşenlerle parkelerin solmasına engel olarak uzun süre parlak ve temiz kalmalarını sağlamaktadır. 

  2. Ahşap temizleyici ya da diğer temizlik ürünlerini kullanırken su ile seyreltilmesinde de dikkat edilmelidir. Direkt olarak kimyasal maddenin yüzeyle temas etmesi, yüzeylerin solmasına ve yıpranmasına yol açmaktadır. 

  3. Su ile seyrelttikten sonra da temizlik yapılan besin iyice sıkılarak sularını süzmek gerekir. Çok fazla suya maruz kalan parkeler zamanla kabarmaktadır. Kabarmaması için iyice sıkılmasına dikkat edilmelidir. 

  4. Parkeleri sildikten sonra parkelerin üzerinde sular kalmışsa kalan suların kuru bez ile kurutulması tavsiye edilmektedir. 

  5. Ahşap yüzeyleri temizlerken öncelik, ahşap temizleyiciler olsa da 1-2 damla kadar domestos ya da cif kullanılması da önerilir. Ancak bu iki malzeme aynı anda değil ayrı ayrı temizlik günlerinde kullanılmasına dikkat ederek bol su ile seyrelttikten sonra temizlik yapılması tavsiye edilir. 

  6. Kimyasal temizlik ürünleri dışında üzüm, elma ya da beyaz sirke ile de ahşap yüzeylerin temizlenmesi mümkündür. 

Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve kumaşlar üzerinden pas lekesi nasıl temizlenir?

Ahşap Mobilyalar Nasıl Temizlenir?

Ahşap mobilyaların yeni ve parlak görünmesi için sürekli olarak toz alınması gerekir. Özellikle evcil hayvanların olduğu ya da hareketin eksik olmadığı evlerde gün aşırı toz alarak mobilya bakımının yapılması tavsiye edilir. Günlük olarak su ile seyreltilmiş ahşap temizleyici, ya da yine su ile seyreltilmiş yüzey temizleyicileri sprey bir şişeye konarak toz alınabilir. Yine sprey şişeye sirkeli su hazırlayarak toz alınabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken tek şey kimyasal maddelerin direkt olarak mobilya ile temas etmemesi, muhakkak su ile seyreltilmesidir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...