Nar lekesi nasıl çıkar? Halıdan ve kıyafetlerden nar lekesi nasıl temizlenir?

Nar lekesi, çıkarılması en zor lekelerden olup, doğru müdahale edilmediği takdirde temizlenmesi güç lekelerdendir. Özellikle halı ve kıyafetlere bulaştığında uygulanan yanlış temizleme yöntemleri kumaşların yıpranmasına neden olmaktadır. Peki nar lekesi nasıl çıkar? Kurumuş nar lekesi nasıl temizlenir? Nar lekesini temizleme yöntemleri...

Nar lekesi nasıl çıkar? Halıdan ve kıyafetlerden nar lekesi nasıl temizlenir?
Nar lekesi nasıl çıkar? Halıdan ve kıyafetlerden nar lekesi nasıl temizlenir?
GİRİŞ 03.02.2021 09:12 GÜNCELLEME 03.02.2021 09:12

Sağlığa sayısız faydası bulunan ve özellikle kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu görev üstlenen nar, bulaştığı yerlerden güçlükle çıkarılmaktadır. Soyması ve ayıklaması oldukça zahmetli bir meyve olduğundan suları etrafa çabucak sıçrayan ve sıçradığı bölgeye hemen rengini vermektedir. Ayıklarken ellere bulaştığında bile elden çıkmayan nar, kıyafet ve halıların üzerinden çıkarabilmek için birkaç önemli püf noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir. 

Kurumuş çay lekesi nasıl çıkar? Karbonatla çay lekesi nasıl temizlenir?

NAR LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Nar lekesi, temizlenmesi ve tam olarak çıkarılması en zor lekelerden biridir. Ancak lekeye doğru zamanda yapılan doğru müdahalelerle temizlenmesi mümkündür. Nar lekesini çıkarmak için ağır kimyasal içeren temizlik malzemeleri kullanmaya gerek kalmadan evde kullanılan günlük temlik ürünleriyle çıkarılabilmektedir. Nar lekesini temizlemenin püf noktaları:

1- Bulaşık Deterjanı: Birçok lekenin temizlenmesinde etkili olan bulaşık deterjanı, nar lekesinin çıkarılmasında da oldukça etkilidir. Kıyafet, koltuk, perde, kumaş gibi eşyalara nar suyu bulaştığında birazcık bulaşık deterjanı sürerek çitilendiğinde nar lekesinin çabucak çıktığı görülmektedir. Özellikle kurumuş nar lekesinin çıkmasında da bu yöntemin uygulanması tavsiye edilmektedir. 

Halıdan çay lekesi nasıl çıkar? Halıdan kurumuş çay lekesi çıkarma yöntemleri...

2- Maden Suyu: Narı soyup ayıklarken ellere bulaştığında da çıkarılması oldukça zordur. Bunun için ellerin soğuk suyla iyice yıkanması ardından maden suyu ile durulanması tavsiye edilmektedir. Bu yöntem ellerdeki nar lekesinin daha çabuk çıkmasını yardımcı olmaktadır. 

Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve kumaşlar üzerinden pas lekesi nasıl temizlenir?

3- Beyaz Sirke: Temizliğin hemen her alanında etkili olan sirke, birçok lekenin çıkarılmasında olduğu gibi nar lekesinin çıkarılmasında da etkilidir. Beyaz sirke ve su aynı miktarda sprey şişede karıştırılır ve nar lekesinin olduğu bölgeye bolca püskürtülür biraz bekletildikten sonra silinerek ye da yıkanarak temizlenir. 

Kıyafetlerden çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? Çamaşır lekesini çıkarma yöntemleri...

4- Limon Kolonyası: Limon, antiseptik özelliğiyle nar lekesinin çıkarılmasına yardımcı olmaktadır. Nar lekesinin bulaştığı yerlere sürülür ve nemli bir bezle iyice çitilenir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…