İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, 'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir' sloganı ile başlatılan proje kapsamında yaya geçitleri kırmızıya boyanıyor. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de projeye destek vermek amacıyla eline fırçayı alan isimlerden biri oldu. Aydıner, Bayrampaşalı çocuklar ile birlikte Atatürk İmam Hatip Okulu önündeki yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Bayrampaşa Belediyesi ile Atatürk İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri okul önündeki beyaz olan yaya geçidini kırmızıyla boyadı. Kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen proje, yarın itibariyle tüm Türkiye genelinde uygulanacak.

Muhabir: Gamze TÜRK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

Kameraman: Cenk ŞENOĞLU

 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Ufuk 30.03.2021 00:08
    Kardeşim bizim burda öncelik yayadadır.yazısı yazıyor tamam.yaya çizgisi var.bir ara polis durdu.yaya grubu çoğalınca dört beş kişi olunca geç dşyordu.polis olmadığı zaman,yayalar tekte olsa kendini yola atıyor.yada maşallah sıralanıyorlar aheste aheste geçiyorlar.arabalar bekleyip duruyor,tamam öncelik yayaya olsunda sıra halinde tek tek geçmek traşği kilitliyor.o zaman yaya geçiykerine ılık butonu konsun ilk geken butona basar sonra gelenletde fazla beklemeden geçer ve trafik açılır.
  • Osman 30.03.2021 00:03
    Trafik kurallarına uymayan herkesin ehliyetini hemen iptal edin! Neden mi? Kurallara uyacak kapasiteye ve medeniyete ulaşamadıkları için onların araç kullanmaları hem kendi canları hem insanlarımızın canları için büyük bir tehdit oluşturmaktadır! KARAR MERCİLERİ DUYUN SESİMİ
  • MRT 29.03.2021 22:48
    Adamın önünde trafik sıkışık olduğu halde yaya geçidinde yol vermiyor böyle de garip insanlarımız var
  • ibadullah Avci 29.03.2021 22:12
    Ben 30 yildir Hollanda'da yasiyorum burda ana okuldan itibaren cocuklara egitim veriliyor ayrica ehliyet kursuna gidenlere burdaki kurallarini turkiyede uygulatip ve ehliyeti olanlarida bir seferligine teste tabi tutup yaya gecidi kuralini uzerine basa basa anlatip caydirici bir ceza sistemi gelistirilmesi gerekiyor. Yoksa degil kirmiziya boyamak hangi renge boyarsaniz boyayin ilk once kafanin icindeki beyinde degisiklik sart.
  • Niyazi Özarslan 29.03.2021 20:28
    Slogan güzel.Uygulama zayıf.Bugun iki defa hem de lüks aracın iki ayrı yerde YAYA CİZGİSİne araçlarını park ettiğini gördüm.İkincisinde HANGİ HAYVAN BU ARACİ YAYA GECİDİNE KOYDU diye bağırmama rağmen çıt çıkmadı.Motorlu tafiklerin bilhassa ana arterlerde sıkı denetimle önlenir.
Daha fazla yorum görüntüle