Kafe, lokanta ve kapalı mekanlara yeniden yasak gelecek mi? Kabine toplantısında...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 3 haftalık aranın ardından bugün toplanacak. Vakaların 30 bin sınırına dayanması ile birlikte yeni yasakların olup olmayacağı konusu gündeme geldi. Peki lokanta, kafe, restoran gibi kapalı ve kalabalık ortamlara ne gibi önlemler alınacak?

Kafe, lokanta ve kapalı mekanlara yeniden yasak gelecek mi? Kabine toplantısında...
Kafe, lokanta ve kapalı mekanlara yeniden yasak gelecek mi? Kabine toplantısında...
GİRİŞ 27.09.2021 19:48 GÜNCELLEME 27.09.2021 19:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak. Toplantının ana gündem maddesi, artan vaka sayıları ile birlikte alınacak önlemler olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan vaka ve ölüm sayılarının yanı sıra, aşılama çalışmaları ve yüz yüze eğitimle ilgili kabineye brifing verecek. Koronavirüsle mücadelede son durumla, havaların soğumasıyla birlikte ülke çapında yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı tüm yönleriyle değerlendirilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü, "Yeni önlem olacak mı?" sorusuna, Bilim Kurulunu işaret edip, "Konuyu farklı bir yere taşımamız gerek" sözleriyle yanıt vermişti. Kabine'de bu konunun ele alınması ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da son duruma ilişkin bir sunum yapması bekleniyor. 

Kafe, Lokantalarda v.b Yerlerde Kapanma Olacak mı?

Kabine toplantısında lokanta, kafe, restoran gibi kapalı ve kalabalık ortamlara girişte test zorunluluğu gibi formüllerin ele alınabileceği belirtiliyor. 

Yasaklar Yeniden Gündeme Gelecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapacağı toplantıda, vaka ve vefat sayılarındaki artış, aşılama oranları ve yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı değerlendirilecek. Toplantıda ayrıca yüz yüze eğitimle ilgili son gelişmeler de ele alınacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, aşılama ve Türkiye'de okullarda ortaya çıkan pozitif vakalarla ilgili Başkan Erdoğan'ı bilgilendirecek.

Fahiş Fiyatlar Ele Alınacak!

Kabinede en önemli gündem maddelerinden biri de fahiş fiyatla mücadele çalışmaları olacak. Erdoğan, kabinede alınan kararları ‘Millete Sesleniş’ konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak.

YORUMLAR 1
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Cafe kahvehane bar kapatılsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor