Instagram 2022 Gizli Hesap Görme! Instagram Takip Etmeden Profili Görme Yöntemi

Son dönemin en çok araştırılan konularından biri de Instagram gizli hesap görme yöntemleri. Bunun için bazı uygulamalar olsa da, siber güvenlik açısından önerilmiyor. Telefonunuza yükleyeceğiniz yazılımların zararlı olması halinde birçok kişisel bilgilerinizi kaybedebilirsiniz. Yine de, Instagram takip etmeden profil görme yöntemi merak ediliyor. İşte 2022 Instagram gizli hesap görme...

Instagram 2022 Gizli Hesap Görme! Instagram Takip Etmeden Profili Görme Yöntemi
Instagram 2022 Gizli Hesap Görme! Instagram Takip Etmeden Profili Görme Yöntemi
GİRİŞ 21.02.2022 20:00 GÜNCELLEME 21.02.2022 20:00

Türkiye’de ve dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan Instagram, özel hayatı koruma kapsamında bireylere gizli hesap seçeneğini sunuyor. Normal hesaba kıyasla gizli hesap, sadece kişinin takipçilerine hitap ediyor. Günümüzde, gizli hesap görme işleminin birden fazla yöntemi vardır. Ancak, bu yöntemlerin hiçbirisi etik değildir. Siber güvenlik açısından da kişilere tam olarak güven vermeyen APK uygulamalarını barındırmaktadır. Uygulamanın belirlediği yasal yollar da mevcut. Bu sayede, siber saldırılara maruz kalmadan merak ettiğiniz profilleri ziyaret edebilirsiniz. Öte yandan, uygulamaya dair diğer konu başlıkları da araştırılmaktadır. Gizli profillere bakma, gizli hesap görme konuya ilişkin cevap arayan başlıklar arasındadır. Bazı kullanıcılar da, arama geçmişi silme; profil düzenleme, canlı yayın başlatma, video ve hikaye paylaşma ve reels çekip yayınlama gibi spesifik konuları araştırıyor. İşte, Instagram gizli hesap görme dahil uygulamaya dair merak edilen her şey.

Instagram Gizli Hesap Görme Yöntemi

Instagram gizli hesap görme yöntemleri arasında yasal ve yasal olmayan işlemler mevcuttur. Uygulamanın kullanıcılardan beklediği ve sağlıklı olan yöntem, gizli hesap sahibi kişilerin takip edilmesidir. Bilindiği üzere, gizli profillerin takipçileri bu engele takılmıyor.

Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları

Gizli profillere erişim sağlayan birtakım uygulamalar var. Ancak, bu uygulamaların tamamı APK olarak servis ediliyor. Yani, yükleme işlemini internet tarayıcısı üzerinden gerçekleştiriyorsunuz. Google Play Store ve AppStore gibi aracı firmalarda yer almama nedenleri de, kişisel güvenliği tehdit edici uygulama türlerinden olmaları.

Yani, bu uygulamalar aracılığıyla Instagram gizli hesap görme fırsatına erişebilirsiniz ancak ilerleyen süreçte siber saldırılara maruz kalabilirsiniz. Bunun için bu tür yazılımları kullanmamanız, mobil cihazınıza indirmemeniz tavsiye edilmektedir. Instagram yönetimi de, gizli profil görme uygulamalarından ötürü hiçbir sorumluluk kabul etmiyor. Bu uygulamalar yüzünden kişisel profiliniz çalınabilir, hesabınızı kaybedebilirsiniz ve kişisel bilgilerinizden de olabilirsiniz.

Gizli Profillere Nasıl Bakılır?

Instagram uygulamasındaki gizli profillere bakmanın en sağlıklı yolu takip etmektir. Karşı taraf, takip isteğinize olumlu yanıt verdiği takdirde gizli profile bakabilirsiniz. Bunun dışındaki tüm yöntemler hem yasal değil, hem de güvenli değildir.

Instagram Nedir?

Instagram 2010 yılında Amerikalı girişimci Kevin Systrom ve Brezilyalı mühendis Mike Krieger tarafından yayınlanmış bir sosyal medya uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde kişiler her türlü medya (Fotoğraf, video, yazı) paylaşıp, çeşitli etiketlemelerle belirli kategorideki insanlara seslenebiliyor. Ayrıca, fotoğraf ve öteki medyaların belirlenmiş takipçilerle paylaşılmasına da olanak sağlıyor.

2 yıl içerisinde dünya çapında milyonlarca yeni kullanıcı edinen Instagram, 2012 yılında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in dikkatini çekmeyi başardı. Şimdilerde META olarak geçen şirketin sahibi Zuckerberg, 2012’de 1 milyar dolar ödeme yaparak Instagram’ı satın aldı. Android, Windows ve İOS işlemcili cihazlarda kullanılabilen uygulamayı günümüzde 1 milyarı aşkın kullanıcısı olduğu düşünülüyor. 168 MB’lik dosya hacmine sahip olan uygulama, 31 dili desteklemektedir.

Günümüzde, Instagram üzerinden canlı yayın açılabiliyor, Reels adı verilen kısa videolar paylaşılıyor, ayrıca fotoğraf gibi çeşitli gönderiler de kullanıcılarla paylaşılıyor. Üstelik, “Keşfet” seçeneği sayesinde fotoğraf ve video gibi medyalar binlerce farklı kişiye de ulaştırılabiliyor. Genç ve dinamik bir hedef kitleye sahip olan Instagram, Facebook ve diğer uygulamalardan hızla geçiş almakta ve sosyal medya sektörünün en hızlı büyüyen firması olmaktadır.

2018 yılındaki finansal verilere göre 100 milyar dolar değeri aşan uygulamanın güncel değeri bilinmemekle beraber, 6 yıl gibi bir zaman içerisinde 100 kat değerlenmesi, Zuckerberg’in finansal başarısını gözler önüne seriyor. Instagram, reklam seçeneği ile kendi bütçesini oluşturmaktadır.

Instagram Profil Düzenleme

Uygulamadaki adınızı, hesabınıza kaydettiğiniz e-Posta adresinizi ve numaranız başta olmak üzere diğer temel verilerinizi değiştirmek isteyebilirsiniz. Sadece, kullanıcı adını değiştirmek uygulama kapsamında mümkün değildir. Kullanıcı adı dışındaki bütün bilgilerinizi değiştirmek için aşağıdaki haritayı takip edin:

  • Profilinize tıklayın.

  • Profili Düzenle seçeneğine dokunun.

Karşınıza gelen ekranda, kişisel bilgilerinizi değiştirebilir; e-Posta ve cep telefonu numarası gibi önemli bilgilerinizi kapsayan alanları güncelleyebilirsiniz.

Instagram Profil Resmi Değiştirme

Instagram uygulamasındaki profil resmini değiştirebilmek için öncelikle uygulamayı açın. Sağ alt köşede yer alan Profil butonuna dokunun. Daha sonra Profili Düzenle seçeneğine tıklayın. Buradan Profil Fotoğrafını Değiştir sekmesine tıklayın. Akabinde, galerinize giderek dilediğiniz fotoğrafı uygulamanın belirttiği piksel boyutlarına göre uyarlayıp yayınlayabilirsiniz. Bunun haricinde, Facebook’taki fotoğraflarınızdan herhangi birini de profil fotoğrafı olarak kullanabilirsiniz.

Instagram Lite Nedir?

Instagram Lite, sadece Android işlemcili cihazlara özgü tasarlanmış bir alt uygulamadır. Şimdiye dek, Google Play Store üzerinden 414 bin kez oylanan bu mini versiyon, 4,3’lük ortalamasıyla dikkat çekiyor. Instagram Lite, normal uygulamaya kıyasla daha az yer kapsar ve normal uygulamanın sunduğu çoğu olanağı içinde barındırır.

Instagram gizli hesap görme

Örneğin, mesaj atmanıza; hikaye eklemenize, keşfette gezinmenize ve diğer araçlardan faydalanmanıza aracı olur. Üstelik, normal uygulamaya kıyasla daha hızlı çalışır. Bu sebeple, Android işlemcili cihazlara sahip olan kişiler; normal uygulamaya kıyasla Instagram Lite’ı tercih etmeye başlamıştır. Tıpkı Facebook Lite gibi “hız” üzerine inşa edilmiş bir yazılım türüdür.

Profile Biyografi ve İnternet Sitesi Ekleme

Instagram profilinize biyografi veya internet sitesi linki eklemeniz mümkündür. Bunun için uygulamanın belirlediği karakter sayısı sınırı 150’dir. 150 karakteri aşmayacak şekilde biyografi yazabilir, internet sitesi linki ekleyebilirsiniz. Android ve İPhone kullanıcıları, aşağıdaki adımları takip ederek profile biyografi ve internet sitesi linki ekleme işlemini tamamlayabilir:

  • Uygulamanın sağ alt köşesinde bulunan Profil butonuna tıklayın.

  • Ekranın üst kısmında yer alan Profili Düzenle seçeneğine dokunun.

  • Biyografi alanını açın.

  • Karşınıza gelen bölüme, 150 karakteri aşmayacak şekilde biyografi ve site linki ekleyebilirsiniz.

Instagram gizli profil bakma

Tıpkı Twitter’da olduğu gibi Instagram’ın da biyografi bölümü için belirlediği bir harf sınırı vardır.

Instagram Şifre Değiştirme 2022!

Instagram şifresini değiştirmenin birden fazla yöntemi bulunuyor. Eğer, şifrenizi unutup; yenilemek istiyorsanız bunun için cep telefonu numaranızı veya e-Posta’nızı kullanmanız gerekecek. Ancak, uygulama içerisindeyken şifre değişikliği yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Profilinizi açın.

  • Sağ üst köşedeki üç yatay çizgiye dokunun.

  • Ayarlar seçeneğine tıklayın.

  • Önce Güvenlik sekmesine, ardından Şifre butonuna dokunun.

  • Yeni şifrenizi oluşturduktan sonra sağ üstteki “Kaydet” butonuna tıklayın.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra Instagram şifrenizi değiştirmiş olacaksınız.

Arama Geçmişi Silme Yöntemi

Instagram, geliştirdiği bir algoritma ile sık sık takip ettiğiniz hesapları Ara ve Keşfet seçeneği üzerinden karşınıza getirir. Bu algoritmanın önerilerinde güncelleme yapmak için de arama geçmişini silmeniz tavsiye edilir. Aşağıdaki listeyi uygulayarak arama geçmişinizi silebilirsiniz:

  • Profilinize gidin.

  • Sağ üst köşedeki üç yatay çizgiye ve oradan Ayarlar seçeneğine tıklayın.

  • Güvenlik bölümünü açıp İPhone için Arama Geçmişini Temizle seçeneğine; Android için Arama Geçmişi butonuna dokunun.

  • Tümünü Temizle ve bu işlemi onaylamak için tekrar Tümünü Temizle butonuna tıklayın.

Instagram kapalı profil

Bu işlemin akabinde arama geçmişiniz temizlenecektir. Instagram da, algoritmasıyla beraber takip ettiğiniz yeni profillere odaklanacak.

Instagram Kurtarma Kodu Ne İşe Yarar?

İki Faktörlü Doğrulama işleminde sorun yaşadıysanız, hesabınızı kurtarabilmek için kurtarma kodu devreye girer. Bu sayede, doğrulama işlemiyle giriş yapamadığınız hesabınıza tekrar erişim sağlamış olursunuz. Yeni bir kurtarma kodu listesi oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edin:

  • Profil

  • Sağ üstteki üç çizgi

  • Ayarlar

  • Güvenlik

  • İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması

  • Ek Yöntemler

  • Yedek Kodlar

Bu adımları takip ederek yeni kurtarma kodu listesi oluşturabilir, İki Faktörlü Doğrulama da sorun yaşadığınız an kullanabilirsiniz.

Instagram Hikaye, Fotoğraf ve Video Paylaşma Nasıl Yapılır?

Instagram’daki etkinliğinizi arttırabilecek özelliklerden biri de, hikaye; fotoğraf ve video paylaşmaktır. Güncel bir profil, güncel olmayan hesaplara kıyasla daha fazla önerilebilir. Bu nedenle, hesabınızı sık sık güncel tutmanız tavsiye ediliyor. Hikaye, fotoğraf ve video paylaşmak için aşağıdaki adımları uygulayın:

FOTOĞRAF

  • Üstteki “ARTI” simgesine dokunun.

  • Alttaki GÖNDERİ seçeneğine tıklayın.

  • Kütüphanenizden bir fotoğraf seçin. Veya o an fotoğraf çekmek için kameranızı açın.

  • İphone’da İleri seçeneğine tıklayın. Android işlemcili cihazlarda da sağa doğru uzanan oka dokunun.

  • Etiketleme, coğrafi bilgi ekleme gibi işlemlerin akabinde Paylaş seçeneğine tıklayın.

Instagram'da kayıtlı hesap kaldırma işlemi nasıl yapılır? Instagram giriş bilgilerini silme işlemiInstagram'da kayıtlı hesap kaldırma işlemi nasıl yapılır? Instagram giriş bilgilerini silme işlemi

VİDEO

  • Uygulamanın üst bölümünde yer alan ARTI işaretine tıklayın.

  • Alttaki GÖNDERİ butonuna dokunun.

  • Kütüphanenizden bir video çekin.

  • Filtr, tarih; metin ve etiketleme yapmak için son düzenlemeleri yapın.

  • Paylaş seçeneğine tıklayın.

HİKAYE

Instagram Hikaye seçeneği, WhatsApp’taki durum ile Facebook’taki Hikaye bölümlerine benziyor. Instagram’daki hikayenizden fotoğraf veya video paylaşmak için aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Uygulama ekranında parmağınızı sağa kaydırın.

  • Kütüphanenizden fotoğraf veya video seçin.

  • Filtreleme ve metin yazma gibi işlemlerden sonra hikayeyi yayına alın.

Instagram hikayeleri, silinmediği takdirde 24 saat boyunca yayında kalır. Üstelik, kimlerin hikayenize baktığını da görebilirsiniz.

Canlı Yayın Nasıl Başlatılır?

Takipçilerinizle sohbet etmek, karşılıklı etkileşim kurmak için canlı yayın sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Instagram üzerinden canlı yayın başlatmak için akışta iken parmağınızı sağa kaydırın. Alttaki Live seçeneğine tıklayın. Yayına başlık eklemek için sol bölümde yer alan Başlık seçeneğine dokunup videonun amacını özetler nitelikte bir başlık yazın. En son, alttaki canlı yayın simgesine dokunun. Canlı yayını takip eden kişi sayısı sağ üst köşede, gelen yorumlar da sağ altta yer alacaktır.

Instagram’dan Nasıl Mesaj Gönderilir?

Arkadaşlarınıza, takipçilerinize veya bir işletmeye mesaj göndermek Direct adı verilen buton üzerinden gerçekleştiriliyor. Instagram’dan mesaj gönderme işlemi için aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Uygulamanın sağ üst köşesinde yer alan Direct simgesine dokunun.

  • İletişim kurmak istediğiniz kişiyi seçin. Bu kişi, takipçilerinizden biri olmak zorundadır.

  • En son, normal mesajlaşma yoluyla iletişim kurabilirsiniz.

Instagram Direct aracılığıyla arkadaşlarınıza akıştaki videoları, fotoğrafları veya direkt profilleri gönderebilirsiniz.

Reels Videosu Nasıl Çekilir?

Instagram’ın yeni özelliklerinden biri olan Reels, kullanıcılara 60 saniyelik kısa videolar çekmesine olanak sağlıyor. Bu özellik, her kullanıcıda açık olmamakla beraber Reels videosu çekmek için aşağıdaki adımları takip edin:

  • Uygulamanın üst bölümünde yer alan ARTI simgesine dokunun.

  • Reels bölümüne inin.

  • Karşınıza gelen simgeye dokunarak 60 saniyelik çekim yapın.

  • Çekim yerine, galerinizdeki bir videoyu da ekleyebilirsiniz.

  • Gerekli düzenlemeleri (Metin, etiket vs.) yaptıktan sonra İleri ve Paylaş diyerek videonuzu yayınlayın.

Reels videoları Keşfet üzerinden binlerce kişiye kolaylıkla ulaşmaktadır. Anlık etkileşim almak isteyen kullanıcıların en sık başvurduğu yöntemlerden biri de budur. Ayrıca, TikTok’un hızlı yükselişinin de Reels videolarında payı vardır.

Instagram Bildirim Ayarları Nasıl Açılır?

Instagram hesabınızın etkileşimlerinden anlık haberdar olabilmek için birtakım uygulama ayarlarını düzenlemeniz gerekmektedir. Aşağıdaki adımları takip ederek uygulama bildirimlerinizi açabilirsiniz:

  • Profil

  • Sağ üstteki üç yatay çizgi

  • Ayarlar

  • Bildirimler

Bildirimler butonuna girdikten sonra ayarlarınızı yapılandırabilir, Instagram bildirimlerinizi güncelleyebilirsiniz.

Instagram Üzerinden Nasıl Bağış Toplanır?

Instagram uygulamasının getirdiği son yenilikle beraber, kullanıcılar kendi adlarına; hayır kurumu adına veya arkadaşları adına bağış toplayabiliyor. Bağış toplamak için aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Profil

  • Profili Düzenle

  • Bağış Kampanyası Ekle

  • Para Topla

  • Instagram'daki bir gönderinizi seçin.

  • Sağ üstteki İleri seçeneğine dokunun.

  • En son "Bitti" butonuna tıklayın.

Bu adımlardan sonra, Instagram yönetimi bağış kampanyanızı değerlendirmeye alır. Eğer, kampanyanız makul bulunursa 30 gün içerisinde para toplamaya başlarsınız. Her kampanya kuruldan geçmeyeceği gibi, kuruldan geçen her bağış kampanyası da başarılı olmayabilir.

Instagram Hesabını Geçici Süreliğine Kapatma Yöntemi

Instagram hesabınızı geçici süreliğine kapatmak için aşağıdaki adımları takip edin:

  • Uygulamaya giriş yapın.

  • Profilinizi açın.

  • Profili Düzenle seçeneğine tıklayın.

  • En alt bölümde yer alan Hesabımı geçici olarak kapat butonuna dokunun.

  • Hesabını neden kapatıyorsun? sorusuna cevap verin.

  • Hesap şifrenizi girin.

  • Hesabı geçici olarak kapat butonuna tıklayın.

Bu adımları uyguladıktan sonra hesabınızı geçici süreliğine kapatmış olacaksınız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!