Muş'ta engelli kadın ürettiği süs eşyalarını satarak aile bütçesine katkı sağlıyor

Muş'un Korkut ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki engelli Evindar Sayılgan katıldığı kursta el becerisini geliştirdi. Genç kadın ürettiği süs eşyalarını satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Muş'ta engelli kadın ürettiği süs eşyalarını satarak aile bütçesine katkı sağlıyor
Muş'ta engelli kadın ürettiği süs eşyalarını satarak aile bütçesine katkı sağlıyor
GİRİŞ 18.01.2022 09:35 GÜNCELLEME 18.01.2022 09:35

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde yaşayan 33 yaşındaki Evindar Sayılgan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki süs eşyaları kursunda öğrendiği sanatı evine taşıdı. Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağlı kalan Sayılgan, ürettiği süs eşyalarıyla hem yaşama tutunuyor hem de ailesine ekonomik katkı sağlıyor. 

Engelli kadın kendi imkanıyla okuma yazma öğrendi! 2'inci şiir kitabını çıkarıyorEngelli kadın kendi imkanıyla okuma yazma öğrendi! 2'inci şiir kitabını çıkarıyor

 

YAŞAMAK İÇİN HİÇBİR ŞEY ENGEL DEĞİL 

Çocukken geçirdiği felç sonucu yürüyemediğini anlatan Evindar Sayılgan, fizik tedavi ve yürüyüşle hayata tutunmaya çalıştığını söyledi. Güzel sanatlar kursunda öğrendiği el becerisini geliştirerek evde ürünler ürettiğini ve sipariş aldığını ifade eden Sayılgan, “Çalışmak hem moral oluyor hem de ekonomik anlamda destek oluyor. Bir şeyler üretmek çok iyi geliyor. Kursa devam ediyorum. Siparişleri genelde arkadaşlara, dostlara, akrabalara ve talep edenlere yapıyorum. Bugüne kadar süs eşyaları olarak kapı süsü, anahtarlık, tepsi, saat, mumluk, lokumluk yaptım. Önümüzdeki zamanlarda havlu yapmaya da başlayacağım. Yaşamak için hiçbir şey engel değil. Yeter ki insan istesin. Bu işlere çaba gerekiyor. Oturduğumuz yerde hiçbir şey önümüze gelmiyor. Evden sürekli çıkamadığım için o yüzden malzemeleri kendim alamıyorum. Yetkililer bu konuda bana yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor