Esenler Ramazan'a hazır

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Ramazan doğruluktur” temasıyla Ramazan ayı boyunca hayata geçirilecek özel projeleri düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuyla paylaştı.

GİRİŞ 31.03.2022 17:07 GÜNCELLEME 31.03.2022 19:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ramazan ayının manevi ikliminin Esenler’in dört bir yanına yayılacağını belirten Göksu, Alo İftar'dan Eve Teslim İftar'a, İyilik Buluşmaları Fuarı'ndan kültürel etkinliklere kadar pek çok çalışmayı Esenler halkıyla buluşturacaklarını kaydetti. Esenler Belediyesi, af ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif’i bu yıl da çeşitli etkinliklerle karşılayacak. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ramazan ayı boyunca hayata geçirilecek özel projeleri Dr. Kadir topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuyla paylaştı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Esenler’de hiç kimsenin Ramazan ayında aç ve açıkta kalmayacağını belirten Göksu, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik dalgalanmalar ve pandemi koşullarının etkisini sürdürmesi nedeniyle bu Ramazan meydanlarda Ramazan etkinliği yapmayacağız. Kültürel etkinliklerimizi bu yıl da Şehir Ekranı TV ve Radyo Esenler’de yapacağız” dedi.

“RAMAZAN DOĞRULUKTUR” DİYECEĞİZ

Pandemi dolayısıyla iki yıldır Ramazan etkinliklerinden uzak kalındığını belirten Göksu, “Şimdi Allah izin verirse tutacağımız ilk oruçla birlikte Ramazan’ın kendi manevi iklimini doyasıya yaşayacağız. Ramazan bizim inancımızda Kitab-ı Mukaddes’imizin inmeye başladığı ve nihayete erdiği zaman dilimidir. Ramazan, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı ve her yaptığımız işin katbekat ecrinin verildiği önemli bir arınma zamanıdır. Bu vesileyle biz her Ramazan’a farklı bir konsept, farklı bir slogan, farklı bir kavramla giriyoruz. “Ramazan Doğruluktur” diyerek bu Ramazan da doğruluk temalarının daha fazla işleneceği, aslında her birimizin Kur’an-ı Kerim’de bize bahsedildiği gibi “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” emri doğrultusunda doğru olmanın ne anlama geldiğini, hayatında bu anlamda farklı bir perspektif hisseden varsa Ramazan’ı bir fırsat bilerek doğru olmanın hazzını ve mutluluğunu yaşayabilmesi için Ramazan’ı doğruluk konseptiyle beraber inşallah yaşamaya çalışacağız” dedi.

FARKLI KONSEPTLERDE İFTARLARIMIZ OLACAK

Bu Ramazan yine farklı iftar konseptleriyle Esenler’de yaklaşık 150 bin kişiye iftar vereceklerini belirten Göksu, “ Birinci iftarımız Eve Teslim İftar.  Kaymakamlığımız ve Kızılayımızın katkılarıyla birlikte organize ettiğimiz aşevimizde ‘Benim iftara ihtiyacım var’ diyen herkese her akşam evine sıcak yemeklerini ulaştıracağız. Herkes ezanı evlerinde beklerken Esenlerli kardeşlerimizin de herhangi bir yemek kuyruğunda değil sofrasının başında çocuklarıyla birlikte iftarı beklesin istedik. İkincisi ise Alo İftar. Bu çalışmamızla o gün iftara ihtiyacı olan vatandaşlarımıza iftarlarını inşallah ulaştıracağız. Bu da kesintisiz bir şekilde devam edecek. Gıda ve yardım kolilerini de vatandaşlarımıza takdim edeceğiz. Değişik salonlarda iftar programları organize edeceğiz. Sadece Halil İbrahim Yemek Salonu’nda 43 iftar organize edeceğiz ve her iftarda 400-800 arası kardeşimizle her akşam bir mahallemizin iftarında buluşacağız. O an sokakta olanlar için ise çorba çeşmelerimizden çorba ikramlarımız olacak” ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü

5 BİN GENCİMİZLE İFTARDA BULUŞACAĞIZ

 “Diğer taraftan Esenler’in Bilgi Evleri, Esenler’in anneleri, çocukları ve gençleri ile kendileri için özel olarak hazırlanan iftar sofralarında buluşacağız. 5 bin gencimizle iftarda bir araya geleceğiz. Ramazan bittiğinde Ramazan vesilesiyle buluşmadığımız inşallah bir kardeşimiz kalmayacak. Esenler Belediyesi’nin başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve müdürleri, Ramazan ayı boyunca 5 evde gönül sofrası kuracak. Diğer taraftan tüm Türkiye’ye örnek olan sosyal marketimizde yine EDİM Kart vasıtasıyla ihtiyacı olan kardeşlerimiz Ramazan ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Her akşam teravih buluşmalarında bütün ekiplerimizle vatandaşlarımızla birlikte olacağız ve bu buluşmalarda lokma ve pek çok ikramımız olacak.”

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DİJİTALDE DEVAM EDECEK

Esenler Belediyesi yayın organları Şehir Ekranı TV ve Radyo Esenler’de kültürel etkinliklerin devam edeceğini belirten Göksu, “Kültürel etkinlikler bağlamında iki yıl pandemi dolayısıyla yoğun ve aktif olarak çalıştığımız ve çok ciddi netice aldığımız hem Şehir Ekranımız hem Radyo Esenlerimiz aktif olarak yayınlarına ve programlarına devam edecek. Şehir Ekranımızda her akşam iftar ve iftar sonrası sahur programlarımız devam edecek. Her akşam bir memleketin Ramazan geleneği sahur programıyla ekranlarımıza taşınıp o yörenin insanlarıyla, kardeşlerimizle birlikte burada kendi yörelerini, yaptıkları hazırlıkları anlatacaklar” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK İYİLİK FUARINI DÜZENLEYECEĞİZ

Bu Ramazan “İyilik Buluşmaları Fuarı” düzenleyeceklerini belirten Göksu, şunları kaydetti: “Bu Ramazan, Türkiye’de bir ilk olacak ‘İyilik Buluşmaları Fuarı’nı kuracağız. Türkiye devlet geleneği olan ender ülkelerden biridir. Biz millet olarak dünyada da hiçbir zaman sömürge olmamış kadim bir milletin çocuklarıyız. Bunu sadece kendi sokaklarımızda hissedilen bir duygu değil aynı zamanda bu duyguyu bütün dünyayla paylaşan kadim bir milletin çocuklarıyız. Ekonomide tüm dünyada 17. sırada olmamıza rağmen iyilik yapmada dünyada üçüncüyüz, bütçe mukayesesi açısından da birinci sıradayız. Biz şu an dünyada en fazla yardım yapan ülkeyiz. Biz iyiliği yaparken kimsemin dinine, diline, cinsiyetine bakmayız. İçişleri Bakanlığı himayesinde iyilik seferberliğinde bize öncülük eden bütün kurumlarımızın katılacağı ve yaklaşık 15 gün sürecek olan büyük bir fuar organize edeceğiz. Hepinizi bekliyoruz.”

YORUMLAR 2
  • abuzer 2 yıl önce Şikayet Et
    doğruluğunu sevsinler başkan,ALLAH vekilimizdir senin doğruluğunu takip ediyor hakkımız sana kalmayacak.
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun başkanım. İnşallah seni İstanbul BB ne başkan yapacağız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!