Şevval umresine gidecekler dikkat! 13 Mayıs son gün

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nın umre vize sistemini 15 Mayıs 2022 tarihinde kapatacağı için umreye hacdan önce gitmek isteyenlerin en geç 13 mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar belgelerini teslim etmeleri gerekiyor.

Şevval umresine gidecekler dikkat! 13 Mayıs son gün
Şevval umresine gidecekler dikkat! 13 Mayıs son gün
GİRİŞ 06.05.2022 09:45 GÜNCELLEME 06.05.2022 09:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Şevval umresine katılacak binlerce kişi için önemli bir hatırlatma geldi.

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nın umre vize sistemini 15 Mayıs 2022 tarihinde kapatacağı için 13 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar gidiş tarihinden itibaren en az 7 ay geçerli olan pasaportları tur şirketleri veya Diyanete teslim etmeleri gerekiyor.

MAYIS AYINDA 10 BİN KİŞİLİK UMRE TURU PLANLANIYOR

Umre turlarına bu hafta başlayacak olan tur şirketleri, sadece mayıs ayında 10 bin kişilik umre turu planlıyor.

UMREYE KİMLER GİDEBİLİR?

Müslüman olmalıdır. Çünkü umre sadece Müslümanlardan istenilen ibadetlerdendir. Müslüman olmayan kişinin umresi kabul olmaz.

Akli dengesi yerinde olmalıdır. Akli dengesi yerinde olmayan kişiler iyi, kötü ve doğru yanlışı ayırt edemeyeceğinden dolayı gitmesi doğru değildir.

Yol güvenli olmalıdır. Eğer bir insanın zarar görmesi söz konusu olursa (savaş vs.) umre vacip olmaz.

45 yaş altı bayanlar ve 18 yaş altı erkek çocuklar, yanlarında mahremi olmadıkça umre veya hac vazifelerine yerine getirmeleri yasaktır.

HACDAN SONRA UMRE MEVSİMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Hacdan sonra umre mevsiminin Ağustos ayının 15'inde başlaması bekleniyor.

YORUMLAR 5
  • müslim 1 yıl önce Şikayet Et
    zekatını hakkıyla vermeyen onlarca kez umreye gidenler, etrafınızdaki fakirlere yardım edin milletin hali zor durumda...
    Cevapla
  • E.Memur. 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi bilemiyorum yazdıklarımızı dikkate alırlarmı ama umre fiyatları maalesef çok yüksek,neredeyse 200 dolar zam yapmışlar zaten TL nin durumu belli. Bu şartlarda gitmek isteyenler maalesef gidemez.Turr şirketleri vahlıyorlardı şimdi intikammı alıyorlar?
    Cevapla
  • Cemil 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyle gidecez en az 60-70 milyon
    Cevapla
  • Brhn_Hsgc 1 yıl önce Şikayet Et
    1-Haccın farz olması için hac mevsiminde bu farîzanın ifa edileceği yerlerde bulunma imkânına sahip olmak gerekir (Kâsânî, Bedâi‘, II, 120). Bu iki şarttan biri eksik olursa kişiye hac farz olmaz. Dolayısıyla hac mevsiminde değil de başka bir vakitte Mekke’de bulunan bir kimse hac mevsimi başlamadan oradan ayrılmak zorunda kalır ve hac vaktinde tekrar gitme imkânı bulamazsa, sırf Mekke’de bulunmuş olmasından dolayı kendisine hac farz olmaz (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 626, 627). Kâbe’yi gören kimse eğer hac mevsimine kadar orada kalma imkân ve fırsatı bulursa, orada kalır ve haccını yapar.
    Cevapla
  • Brhn_Hsgc 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetin Şevval ayı ümresi kararı sonrası, bu ayda ümre yapanın hac yapması gerekli mi sorusuna iki farklı cevabı var. Vebal var? Hac mevsiminde kabedeysen hac farz oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde