Evde defne yaprağı ve adaçayı yakmak ne işe yarar? Defne yaprağı nedir ne işe yarar?

Defne yaprağı yakmak, binlerce yıllık bir ritüel olarak günümüzde de hala gizemi koruyarak devam ettirilmektedir. Kötü enerji ve nazardan koruyan defne yaprağı tütsüsü, ortamdaki negatif enerjiyi pozitife dönüştürerek kişilerin rahatlamasını sağlar. Peki cüzdana defne yaprağı konur mu? Defne yaprağı para getirir mi?

Evde defne yaprağı ve adaçayı yakmak ne işe yarar? Defne yaprağı nedir ne işe yarar?
Evde defne yaprağı ve adaçayı yakmak ne işe yarar? Defne yaprağı nedir ne işe yarar?
GİRİŞ 08.12.2022 15:12 GÜNCELLEME 08.12.2022 15:12

Evde ya da işte defne yaprağı tütsüsü yapmak, ortamdaki kötü enerjiyi pozitif enerjiye dönüştüren binlerce yıllık bir gelenektir. Defne ağacı ve yaprakları, Antik Yunan'da sanatın, müziğin ve güneşin tanrısı olan Apollon'u temsil eder. İslam dininde defne yaprağının oldukça önemli bir yeri vardır. Defne yaprağı ve adaçayı yakma gelenekleri, mistik inançlar olsa dahi hemen hemen her dinde ehemmiyet taşır. İşte zaferin simgesi olan ve nazardan koruyan defne yaprağı yakmanın faydaları!

Defne yaprağı faydaları nelerdir? Defne yaprağı enfeksiyona iyi gelir mi?Defne yaprağı faydaları nelerdir? Defne yaprağı enfeksiyona iyi gelir mi?

Defne Yaprağı Tütsüsü Faydaları

  • Nazardan Korur

İslam dininde nazardan uzun uzadıya bahsedilir. Nazarın kendisi mistik bir konu olmasının yanında nazardan korunmak için de mistik bazı ritüeller yapılır. Bunun en eski olanı defne yaprağı ve adaçayı yakmaktır. Adaçayı ve defne yaprağının evde bulunan nazar, kötü enerjiden arındırarak ortamda bulunan kişilerin rahatlamasını sağlar. 

  • Stresi Azaltır

Defne yaprağı yakmak, ortamdaki kötü enerjiyi azalttığı için kişilerin daha dingin ve sakin hissetmesini sağlar. Özellikle stresli ortamlarda çalışanların kafalarının rahatlamasına yardımcı olur. Defne yaprağı tütsüsünün insanlar üzerinde stresi azalttığı ve enerjilerinin yükselttiği gözlemlenmektedir. 

  • Antiseptik 

Ortamdaki tüm olumsuz havayı temizleyen defne yaprağı, soyut temizliğin yanında somut olarak da hava kirliliğini temizler. Defne yaprağının mikrop kırıcı özelliği sayesinde defne yaprağı tütsüsü de ortamdaki kiri ve mikrobu temizleyerek daha temiz bir hava sahası sunar. 

  • Böceklerden Korur

Antik Mısır ve Antik Yunan medeniyetlerinde mevsimlik olarak doldurulan ambar ve depoların uzun aylar hatta yeri gelinde uzun yıllar muhafaza edilmesi için böcek ve benzeri zararlı canlılardan muhafaza edilmesi için defne yapraklarından istifade edilirdi. Ambarda saklanan buğday, un gibi besinlerin içlerine defne yaprağı koymanın yanında ambarların içine defne yaprağı tütsüsü yakılırdı. Böylece ambarlar böcek, sinek ve güve gibi canlılardan korunurdu. 

Evde Defne Yaprağı Yakmak

Cüzdana Defne Yaprağı Koymak

Bereket ve zaferin timsali olan defne yaprağı, cüzdana konduğunda cüzdandaki bereketin arttırdığına inanılır. Paranın bereketlenmesi için cüzdana ya da çantaya üzerine para resmi çizilmiş defne yaprakları konulması tavsiye edilir. 

Defne Yaprağı ve Adaçayı  Nasıl Yakılır?

Tüm olumsuzluklardan kurtulmak, nazardan arınmak ve negatif enerjiyi pozitife dönüştürmek için evin içinde defne yaprağı ve adaçayının yakılır. Binlerce yıldır devam eden adaçayı ve defne yaprağı yakma geleneğini deneyimlemek için birkaç adet defne yaprağı ve adaçayı yaprağı alınır küçük cam bir kabın içine alınır. Çakmakla minik minik tutuşturduktan sonra söndürülür, dumanı tütmeye başlayan yapraklar evin içinde gezdirilir... Böylece defne yaprağı ve adaçayı tütsüsü ritüeli gerçekleştirilmiş olur.

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti