Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar da dolandırıcıların ağına düştü: 275 bin lira kaptırdı

Telefon dolandırıcılarının son kurbanı Yıldız Teknik Üniversitesi eski İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı 79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar oldu. Kendisini polis olarak tanıtan şahıslara 275 bin lira kaptırdı.

Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar da dolandırıcıların ağına düştü: 275 bin lira kaptırdı
Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar da dolandırıcıların ağına düştü: 275 bin lira kaptırdı
GİRİŞ 13.07.2022 11:45 GÜNCELLEME 13.07.2022 11:56
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Ünlü sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Ahmet Demirel, eski devlet bakanı Azimet Köylüoğlu, ünlü finansçı Aysun Mercan, yüksek mühendis Ceren Ataman'dan sonra dolandırıcıların son kurbanı, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi eski İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı olan 79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar oldu.

Bayrakdar, iddiaya göre telefon dolandırıcılarına 250 bin lira kaptırdı. İstanbul Beşiktaş'ta 24 Mayıs günü meydana gelen olayda telefon dolandırıcıları tarafından aranan Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı olan emekli 79 yaşındaki Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar'ın telefonu çaldı. Kendisini "Polis memuru" olarak tanıtan dolandırıcı, Bayrakdar'a parasının ve hesaplarının başkaları tarafından ele geçirilerek kullanıldığını söyledi.

'DOLARLARI ÇEK VE HAZIRLA'

İddiaya göre kendisini polis olduğunu inandırmak için ünlü doktora ait olan kişisel bilgilerini doğru söyleyerek, 'Birazdan evine geleceğiz. Dolar hesabındaki paraları çek ve hazırla' talimatı verdi. Bunun için önce 12 bin dolar (200 bin lira) parasını yakındaki bankadan çeken emekli doktor, kapısına gelen polis yelekli kendisini 'Soner Yıldırım' olarak tanıtan dolandırıcıya parayı teslim etti. Ardından yeniden aranacağı ve kendisine söylenen talimatları yapması gerektiğini söyleyen dolandırıcı, yaşlı kadının ikametinden ayrıldı.

BANKACI 'PARA YOK' DEYİNCE...

Bir süre sonra yaşlı kadının yeniden telefonu çaldı. Bankadaki parasının tamamının çekilmesi talimatını alan kadın, yeniden bankaya giderek hesabındaki parayı çekmek istedi. Önce yaklaşık 75 bin lira çeken kadın, kendisine söylenen banka hesabına parayı transfer etti. Bir süre sonra başka bir bankadaki paranın da çekilmesi talimatı verilen yaşlı kadın, bankanın Beşiktaş'taki şubesine gitti.

Banka görevlisi, bankada nakit paranın olmadığını söyleyince telefondaki dolandırıcılara durumu ileten yaşlı kadının telefon suratına kapatıldı. Dolandırıldığını anlayan emekli Prof. Bayrakdar şikayetçi olunca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

 

KAYNAK: SABAH -DİLEK YAMAN DEMİR
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 44
  • hacı topkır 1 yıl önce Şikayet Et
    nasıl gelirse öyle gider
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar Müşterilerinden Komple bilgileri alıyorlar, sonra bunlar oluyor. Banklarda çalışanlarda sorumluluk aranmalı. Acaba paralarını kaptıran kadının hesap ve Kişi bilgilerine hangi banka çalışanları ulaşmış ve görmüş acaba.!
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin inanci yok korku belasi sarmis senelerden beri devamediyo ben polisi savvciyim hic duymamimi
    Cevapla
  • TIRIS 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Akıllı olmak yarı şey Prof olmak ayrı şey. Yıllardır Devletin polisi, savcısı hakimi vatandaşın parasını istemez diye bas bas bağırılıyor ama galiba bu tiplerin dünyayla bağlantıları yok ki anlamamışlar. Hala kuzu kuzu paralarını teslim ediyorlar. Üzüldüm mü, hayır.
    Cevapla
  • Hahaha 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırılmış ne alaka ya sadakanı, zekatını vermezsen vakti zamanı gelince hak sahipleri gelir böyle alır gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!