Müzekart GNS nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortaklaşa başlattığı Müzekart GNS projesine ilgi büyük. 18-25 yaş arasındaki gençler, tek sefere mahsus olmak üzere Bakanlıkların belirledikleri tarihler içerisinde yine belirlenmiş müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebiliyor. Peki, Müzekart GNS nedir ve nasıl alınır?

Müzekart GNS nedir?
Müzekart GNS nedir?
GİRİŞ 19.08.2022 00:38 GÜNCELLEME 19.08.2022 00:38

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki 'Genç Ne Sever' platformu, Müzekart GNS projesiyle ses getirdi. Tamamen dijital olan bu uygulama sayesinde 18-25 yaş aralığındaki gençler, 300'den fazla müze ve ören yerini hiçbir ödeme yapmadan ziyaret edebiliyor. Adaylar, muzekartgns.com sitesi üzerinden başvuru formlarını doldurarak dijital kartlarını edinebiliyor. Peki, Müzekart GNS'den kimler faydalanabilir?

MÜZEKART GNS NEDİR?

Müzekart GNS, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki 'Genç Ne Sever' adlı platformun gençliğe yönelik hazırladığı bir uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde 18-25 yaş aralığındaki gençler, Türkiye'deki 300'den fazla müze ve ören yerini ziyaret edebiliyor.

Galata Kulesi, Göreme Açık Hava Müzesi; Resim Heykel Müzesi, Pamukkale Travertenleri ve Zeugma Müzesi gibi onlarca mekan, Müzekart GNS'ye erişilebilir halde.

Müzekart GNS'nin İstanbul'da kapsadığı müzeler

Normal Müzekart'tan farkı, tamamen dijital yapıda tasarlanması ve Bakanlığın belirlediği yaş aralığına ücretsiz olmasıdır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Müzekart GNS'nin resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklama metnine göre, 01.01.1997 ila 31.12.2004 arasında doğan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu hizmetten faydalanabilir.

KULLANIM SÜRESİ

1 Temmuz Cuma 2022'de başlayan Müzekart GNS'nin son kullanım tarihi 1 Ekim Cumartesi 2022'dir. Kartlar bu tarihten sonra kullanımdan kaldırılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşurken

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Adaylar, Müzekart GNS'nin resmi internet sitesine girerek aşağıdaki talimatları uygulayıp başvurularını gerçekleştirebilir:

  • Müzekart GNS'nin resmi internet sitesindeki başvuru formunu eksiksiz olarak doldurun.

  • Akıllı telefonunuza Türkiye'nin Müzeleri uygulamasını indirin.

  • Karekod alanından Müzekart GNS'nizi kontrol edin.

Tüm bu adımları tamamladıktan sonra Müzekart GNS başvurunuzu tamamlamış olacaksınız.

NASIL KULLANILIR?

Müzekart GNS başvurunuzu tamamladıktan sonra gideceğiniz ilk müze veya ören yerinde uygulamayı açmanız gerekiyor. Uygulama içinde Bluetooth bağlantısını hazırlayıp Barkod oluşturarak seyahatinize başlayabilirsiniz. 

Galata Kulesi, İstanbul

Müzekart GNS vasıtasıyla bir müzeye iki kez girmeniz mümkün. Ancak son girdiğiniz müzeye üç saat dolmadan tekrar girilmemektedir. Üç saat dolduktan sonra yeniden son girdiğiniz müzeyi veya ören yerini ziyaret edebilirsiniz.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!