Şentop talimat verdi: Meclis 55 sokak kedisine "yuva" oldu

TBMM, Şentop'un talimatıyla 55 sokak kedisine ev sahipliği yapıyor. Gün içinde Meclis bahçesinde gezen kediler, vekiller ve personelin yanı sıra ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

Şentop talimat verdi: Meclis 55 sokak kedisine "yuva" oldu
Şentop talimat verdi: Meclis 55 sokak kedisine "yuva" oldu
GİRİŞ 03.10.2022 15:38 GÜNCELLEME 03.10.2022 15:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TBMM'de, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un talimatıyla 55 sokak kedisine bakılıyor. Seralar ve Fidanlık Bölümü personelinin bakımını üstlendiği kediler, Meclis yerleşkesindeki 8 ayrı noktada besleniyor. Yaralı ve hasta kedilerin tedavisi ise imzalanan protokol kapsamında Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tarafından yürütülüyor. Buradaki yuvalarda yaşamını sürdüren kediler, milletvekilleri ve personel ile birlikte ziyaretçilerin de ilgisini görüyor. Özellikle ziyaretçiler burada karşılaştıkları kedileri severek fotoğraflarını çekiyor.

"MECLİS'İMİZE ÇOK YAKIŞTI"

Kedilerin bakımını üstlenen personellerden Nur Küçük, bu işi severek yaptıklarını belirterek, "2 arkadaşımız devamlı bu hayvanlarımızın bakımlarında görevli oluyor. Ben de mama dağıtımı ve alımıyla ilgileniyorum. Onlar bizim afacanlarımız. Afacanlarımız meclisimize ayrı bir hava katıyor. Burası onların da yuvası. Yönetimimiz, her türlü araç tedariki, yaralı kedilerimizin tedavileri ve mamaları konusunda çok ciddi destek sağlıyor. Kedilerin bakım işleri Meclis'imize çok yakıştı. Meclis'imizden sadece insanlar değil hayvanlar da faydalanıyor. Bu uygulama ile hem çalışanlarımızın hem de dışarıdan gelen halkımızın aşırı derecede mutlu olduğuna inanıyorum" dedi.

"ÇİÇEK"İN 3 YAVRUSU DOĞDU, ÖZEL ODADA BAKILIYOR

Meclis'te geçen ay bir kedinin de doğum yaptığını ifade eden Küçük, şunları söyledi:

"Çiçek ismindeki kedimiz geçtiğimiz ay doğum yaptı ve üçüz kedilerini dünyaya getirdi. Biz de 3 yavrumuzun adını Menekşe, Gül ve Kasımpatı koyduk. Onlara burada özel bir odada bakıyoruz. Anneleri bir aydır emziriyor ve artık yavaş yavaş sütten kesilmeye başladıkları için mama vermeye de başladık. TBMM'de çalışan personelimiz de ayrıca bu kedilerimize büyük bir ilgi duyuyor. Onları sürekli seviyor. Kedilerin mamasını Sayın Meclis Başkanımızın direktifleri doğrultusunda alıyoruz. Yavru kediler ve yetişkin kediler için ayrı ayrı mama alıyoruz. Kış öncesi mamalarımızı da depoladık. Başkan yardımcımız Kamil Polat, konteyner tahsis etti. Bu konteynerlerde mamaları depoladık. Ayrıca bir de üniversitede tedavisi yapılıp geri gelen ama iyileşme aşaması devam eden kedilerimiz için rehabilite ünitesi kurmak adına bir konteyner tedarik ettik"

KAYNAK: MİLLİYET
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan veterinerlik fakültesinde hocalarımıza bu konuyu açtım lütfen siz bir çalışma yapılması için fakültelere kanun maddesi ile ilgili bir madde hazırlarsınız çok iyi olur mesele şu bu hayvanların özellikle kızgınlık dönemlerinde özel kısırlaştıran ilaçları kuru mamalara uygulanarak,sokak hayvanlarına verilmesi uygun olur bu mamadan hazırlanması , doğum kontrol hapının bir başkasını anlatmak istedim,bu mamalar belediyeler tarafından sokak hayvanlarına verilebilir, halk tarafından da kullanılabilir, sokaklarda ölen ezilen telef olan birçok yavru gelişememiş sokak hayvanı var gerçekten içler acısı, üremeleri, yavaşlatılabilir bizler gibi onlarda Can taşıyor yazık o canlara.
    Cevapla
  • İhtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşman için ideal bir silah.sevimli şeyler dikkati çekmez.ne yapar dinleme cihazı ve kamera yerleştirme ve bu gibi meclis saf duru yalın tertemiz olmalı.milletin komuta merkezi.
    Cevapla
  • son ihtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum ''ihtiyar'' sende o kediler kadar safmışsın yahu!.artık öyle meclis dinlemek için kediye verici falan koymuyorlar : ))) o işler 50 yıl öncesinde kaldı.Teknoloji teknoloji..bir anlatsam aklın durur! : )
    Cevapla
  • ulucak 1 yıl önce Şikayet Et
    ilginç düşünülmeli
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Baş edemezsiniz kısırlaştırın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu