Kaş villaları muhteşem bir sonbahar tatili vadediyor

Akdeniz’in turizm cenneti ilçelerinden biri olan Kaş; doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil beldelerinin başında geliyor. Büyüleyici doğasıyla birlikte ziyaretçilerine eşsiz bir atmosfer sunan bölge, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor.

Kaş’ta hem gezip görebileceğiniz hem de eğlenceye doyabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. Eşsiz güzellikteki plajlardan doğal güzelliklere, antik kentlerden müzelere kadar birçok değerli noktayı kapsayan bölgede aileniz ve sevdiklerinizle huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.

Korunaklı villalar, muhafazakâr aileler için villa tatili yapılabilecek en konforlu mekanların başında geliyor. Gizliliğin ön planda tutulduğu korunaklı villalar tatile çıkan ailelere gözlerde uzak bir tatil fırsatı sunuyor. Aileniz ve sevdiklerinizle korunaklı havuzda vakit geçirirken mahremiyetinizden ödün vermeden huzurlu bir şekilde tatil yapabilirsiniz.

Kaş’taki helal tatil fırsatlarını HalalBooking ayrıcalıklarıyla inceleyebilirsiniz.

Kaş’a bağlı turistik bir belde olan Kalkan, tarihi mekânları ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor. Tertemiz havası ve masmavi deniziyle hayranlık uyandıran bölge, mutlaka deneyimlenmesi gereken bir tatil rotası sunuyor.

Bu yazımızda Kaş’ı ve bu eşsiz güzellikteki şehirde İslami hassasiyetlere uygun bir şekilde tatil yapabileceğiniz en iyi villaları tanıtacağız.

Kaş’a nasıl gidilir?

Kaş’a araba, otobüs ya da uçak ile ulaşabilirsiniz. Uçak yolculuğunu tercih ederseniz, Antalya veya Dalaman Havaalanı’nı kullanabilirsiniz. Kaş ile Kalkan arasında ise sadece 20 km mesafe bulunmaktadır. Kara yolunda yapacağınız kısa bir yolculukla eşsiz güzellikteki tatil beldesine varabilirsiniz.

Kaş’ta gezilecek yerler

Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Kaş’ta gezilecek yerleri sizler için derledik.

1. Kekova Bölgesi

Demre ve Kaş ilçeleri arasında bulunan Kekova Adası, el değmemiş doğası ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Küçük adacıkların çevrelediği özel koylardan oluşan gizli cennet, doğa ile tarihin birleştiren bir ambiyans sunuyor.

2. Patara Antik Kenti

Likya’nın en önemli ve en eski şehirlerinden biri olan Patara Antik Kenti, arkeolojik ve tarihsel değerleri ile öne çıkıyor. Patara Antik Kenti’nde ziyaret edebileceğiniz yapılar arasında; antik tiyatro, hamam ve lahitler bulunuyor.

3. Saklıkent Kanyonu

Bölgedeki su kaynaklarının kayaları aşındırması ile oluşan Saklıkent, dünyanın en derin kanyonları arasında bulunuyor. Serin atmosferi ve bitki çeşitliliği ile büyüleyen kanyon, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi topluyor.

4. Mavi Mağara

Tekne ile ulaşım sağlanabilen Mavi Mağara, ismini mağaranın önündeki denizin renginden alıyor. Sunduğu görsel şölenle ziyaretçilerini ağırlayan bölgeye tekne ile ulaşım sağlanıyor. 40 metrelik uzunluğa ve 2 adet galeriye sahip olan mağara, dalış sporu meraklılarına ev sahipliği yapıyor. 

5. Patara Plajı

Kaş ile Kalkan arasında yer alan Patara Plajı, berrak denizi ve kumluk plajıyla huzurlu bir ambiyans sunuyor. Türkiye’nin en uzun 2. kumsalına sahip olan plaj,  deniz kaplumbağalarının Türkiye’deki en önemli üreme alanları arasında bulunuyor.

6. Kaputaş Plajı

Hem kumsal hem de çakıldan oluşan sahili ve turkuaz rengi sularıyla büyüleyen Kaputaş Plajı, tatilcilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Kaş’ta yapabileceğiniz etkinlikler

 Kaş ve Kalkan çevresinde birbirinden farklı ve eğlenceli aktivitelere katılarak tatilinize renk katabilirsiniz.

1. Yamaç paraşütü yapın

Türkiye’deki önemli uçuş noktalarından biri olan Kaş’ta yamaç paraşütü yaparak şehrin büyüleyici manzarasını seyredebilirsiniz.

2. Antik Kentleri gezin

Eşsiz coğrafyanın tarihi zenginliklerini keşfetmek isterseniz Kaş’ta yer alan Antik Kentleri gezebilirsiniz.  Deniz ve güneş tatilinize kültürel bir mola vererek Antiphellos Antik Tiyatrosu, Xanthos ve Patara Antik Kenti’ni keşfedebilirsiniz.

3. Likya Yolu’nda yürüyüş yapın

Fethiye’den başlayarak Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolu’nda yürüyüş yapabilirsiniz. Esrarengiz Likya kalıntılarını görebileceğiniz büyüleyici atmosferde, şehrin tarihi dokusunu hissedebilirsiniz.

4. Teknelerle koyları dolaşın

Gerek tarihi gerekse tertemiz deniziyle sizleri karşılayacak olan koyları, limandan yola çıkan teknelerle gezebilirsiniz.

5. Meis Adası’nı keşfe çıkın

Kaş’ın tam karşısında bulunan ve küçük bir Yunan Adası olan Meis’te yer alan müzeleri ve kaleleri ziyaret edebilirsiniz.

Kaş’ın büyüleyici atmosferini hissedebileceğiniz ve İslami şartlara uygun olarak tatil yapabileceğiniz villaları sizler için derledik.

Gözde tatil beldesi Kaş’ta tavsiye edebileceğimiz ilk tesis Villa KAL317

Kalkan’ın Bayındır bölgesinde bulunan Villa KAL317’de kendi mutfağınızda yemeklerinizi hazırlayabilir ve korunaklı bahçesinde gönül rahatlığıyla konaklayabilirsiniz. Odada jakuzi ve korunaklı açık havuz olanakları sunulan villada size ve ailenize özel bir tatil geçirebilirsiniz. Aynı zamanda Villa KAL317’nin geniş bahçesinde, çocuklarınızla konforlu tatilin tadına varabilirsiniz.

 HalalBooking avantajlarından yararlanabileceğiniz diğer tesisimiz Villa KAL609 

Kalkan’ın Sarıbelen bölgesinde yer alan Villa KAL609 geniş bahçesinde sunduğu; masa tenisi, salıncak ve çocuk oyun alanıyla tatilcilere keyifli bir tatil vadediyor. Villanın kendine ait korunaklı bahçesinde yer alan açık yüzme havuzu ve spa küveti ile mahremiyetinizden ödün vermeden İslami tatilin ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.  

Bir diğer tesisimiz  Villa KAL620

Kalkan’ın Üzümlü bölgesindeki Villa KAL620, hem balayı çiftleri hem de çocuklu aileler için konforlu bir ortam sunmaktadır. Tamamen korunaklı açık havuz ve jakuzi olanağı sunan villada, size ve ailenize özel bir tatil geçirebilirsiniz.

Gezelim.com okuyucuları için önerebileceğimiz diğer tesis Villa Lavinya 

Kalkan’ın Sarıbelen bölgesindeki Villa Lavinya, aileye özel tam korunaklı açık havuzun yanında sunduğu çocuk havuz alanıyla çocuklu aileler için konforlu bir tatil vadediyor. Kalkan’ın güzellikleriyle iç içe tatil yapma imkânı ve spa küveti olanağı sunan Villa Lavinya’da İslami tatilin ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

Kaş’ta tavsiye edebileceğimiz diğer tesis Villa Ahill

Kalkan’ın Kızıltaş bölgesinde sakin bir köşede yer alan Villa Ahill’de İslami hassasiyetlere uygun bir şekilde tatil yapabilirsiniz. Kalabalık aileler için geniş konaklama birimleri ve açık korunaklı havuza sahip olan villada, aileniz ve sevdiklerinizle huzurlu bir tatilin keyfine varabilirsiniz.

Bir diğer tesisimiz Villa Bahçe 

Kalkan’ın Sarıbelen bölgesinde yer alan Villa Bahçe, özellikle balayı çiftleri için konforlu bir tatil ortamı sunmaktadır. Korunaklı havuz ve odada jakuzi olanakları sunan Villa Bahçe’de vakit geçirirken mahremiyetinizden ödün vermeden huzurlu bir şekilde tatil yapabilirsiniz.

Gezelim.com okuyucuları için önerebileceğimiz son tesis Villa Lounge

Kalkan’ın Bezirgan köyünde yer alan ve sunduğu kapalı ve açık havuz, jakuzi olanaklarıyla tatilcileri ağırlayan Villa Lounge lüks bir donanıma sahiptir. Geniş bahçesi ve oyun alanlarıyla misafirlerine konforlu bir tatil sunan Villa Lounge’ta İslami tatilin ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

Bu içeriğimizde Gezelim.com okurlarımıza Kaş’ı ve helal tatil yapılabilecek en güzel villaları tanıttık. Ailenizle ve sevdiklerinizle tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir