'Biji mücahit Apo'

.

  • GİRİŞ11.03.2023 11:01
  • GÜNCELLEME12.03.2023 09:20

Millet İttifakı adaylık meselesi nedeniyle çıkan kriz sırasında büyük hasar almasına rağmen yoluna devam ediyor.

Güç bela savuşturulan bu kriz ne ilk ne de son olacak.

Zira herkesin malumu olduğu üzere altılı masayı oluşturan altı parti ve onlara dışarıdan destek veren HDP birçok kritik konuda farklı düşünüyor.

Üzerinde anlaşılan tek konu Erdoğan karşıtlığı.

Bir karşıtlık üzerinden bütün sorunlarınızı halının altına sürerek sadece seçimleri kazanmaya odaklı bir ittifak kurabilirsiniz ama o ittifakı uzun soluklu olarak sürdürmeniz mümkün değildir.

Yani Erdoğan karşıtlığı ancak seçimleri kazanana kadar bu partileri bir arada tutabilir. Ondan sonra bu motivasyon da ortadan kalkacaktır.

Dolayısıyla Millet İttifakı eğer seçimi kazanırsa gerçek meselelerle karşılaştığında halı altına süpürülen bütün o farklılıkları gün yüzüne çıkacak.

Bu partiler ve tabanlarının üzerinde anlaşamadıkları konular öyle göz ardı edilebilecek tali meseleler de değil. 

Terörle mücadeleden İstanbul Sözleşmesi'ne, ekonomi yönetiminden dış politikaya kadar farklı düşüncelere sahipler.

Bu da herkesin bildiği bir sır.

Bundan dolayı Millet İttifakı'nın adayının Kılıçdaroğlu olduğu açıklandıktan sonra candaş medya, entelektüeller, akademisyenler ve trolleri tatlı bir telaş sardı.

Aman diyorlar, aman seçime kadar netameli mevzuları açmayalım. Bütün anlaşmazlıklarımızı masanın altına süpürelim.  Seçimden sonra konuşuruz bunları.

Türkiye gibi ağır meydan okumalarla karşı karşıya olan bir ülkeyi yönetmeye talip bir ittifak hele bir seçimi kazanalım da sonrasına bakarız mantığıyla milletin karşısına çıkıyor.

Ama olan biten tam olarak da bu.

Hedefe ulaşmak için her yol mübah, her şey serbest mantığıyla pragmatizm ve Makyavelizm’in dibini sıyıran bu çevreler işi Kemal Kılıçdaroğlu’nu mücahit ilan etmeye kadar vardırdılar.

Makyavel mezarından dirilse bunlara madalya takardı.

Yine HDP’nin masa ile işbirliğini meşrulaştırmayı hedefleyen bu çevrelere göre HDP adalet, hak ve hukuk için mücadele eden bir partiymiş.

Yakında “biji mücahit Apo” sloganları atarlarsa şaşırmayacağız.

DİRİLİŞ POSTASI

Yorumlar2

  • nur nur 1 yıl önce Şikayet Et
    Enes beye teşekkürler.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahat olun, alayı çürük yumurta bunların, 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz, ölümüne Reisleyiz her daim ölümüne
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat