Yozgat

Açık lise mezunu öğrenciler diplomalarını aldı

14:52 15 Aralık 2015
Açık lise mezunu öğrenciler diplomalarını aldı

 Yozgat'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Açıköğretim Lisesi'nden mezun olan 32 köğrenci diplomalarını aldı, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerlerin, kursta çektikleri fotoğraflar sergilendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Okulları Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenci, Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, açık öğretim ortaokulunda 250 bin, açık öğretim lisesinde 1 milyon 50, mesleki açık öğretim okulunda ise 43 alanda 350 bin aktif öğrencinin bulunduğunu söyledi.

Açık öğretim okullarının sadece yurt içinde değil, yurt dışında da öğrencilere hizmet verdiğini kaydeden Başyemenici, ''Bu kapsamda, 13 ülkede hizmetimiz vardır. Batı Avrupa’daki ülkelerin yanı sıra Ortadoğu Ülkeleri, Kıbrıs ve Azerbaycan olmak üzere 13 ülkede 20 şehirde sınav merkezi olarak öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Takriben 6 bin civarında yurt dışında öğrencimiz var. Biz soydaşlarımızın olduğu her yerde açık öğretim okulları olarak hizmet vermek istiyoruz. Bu konuda Balkanlar'da da Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek ve Yunanistan’la ilgili çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Yakın bir zamanda da buralarda irtibat bürolarımızın açılması için gereken gayreti gösteriyoruz'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da eğitimin sadece okulda yapılmadığa dikkat çekerek, her alanda eğitim öğretim yapıldığa dikkat çekti.

Konuşmların ardından Yozgat türkülerinden oluşan kısa bir konser verildikten sonra açık lise mezunu 32 öğrencinin diplomaları törenle dağıtıldı.

- Fotoğraf sergisi ilgi gördü

Programın ikinci etabında ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ve Gazeteci Seyfi Çelikkaya'nın öğretici olarak görev yaptığı fotoğrafçılık kursuna devam eden kursiyerlerin fotoğraflarının da yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Yozgat merkez ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezleri'nin yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte Yozgat'ta çekelin fotoğraflar hakkında Çelikkaya, katılımcıları bilgilendirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.