Yozgat

"Etkili iletişim ve çatışma çözümünde yenilikçi yöntemler" projesi

14:25 04 Kasım 2016
"Etkili iletişim ve çatışma çözümünde yenilikçi yöntemler" projesi

Sorgun Yunus Emre Ortaokulu tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen "Etkili iletişim ve çatışma çözümünde yenilikçi yöntemler" projesi, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Yunus Emre Ortaokulu Müzik Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Şerif Doğan, Süleyman Tefek, Musa Öcal ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan okul müdürü Mehmet Kılınçarslan, Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulan 3 bin 246 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyan 81 proje arasına giren projelerinin hibe almaya hak kazandığını belirtti.

Projenin amacına değinen Kılınçarslan, şöyle konuştu:

"Okulumuzda yapılan toplantılar sonucunda ortaya çıkan en büyük problemler arasında öğretmen, öğrenci ve aile ilişkisi, öğretmenle kurulan iletişim, öğrencilerin duygularını keşfetme, onları anlama, etkin dinleme, ben dilini kullanma ve çatışmalar olduğu görülmüştür. Bu nedenle bu sorunları çözebilmek içinde farklı metot ve yöntemlere ihtiyaç duyulduğu ortaya çıkmıştır. Öğretmen ve öğrencilerimizin bilgi, beceri ve yeterliliklerinin artırılmasını hedefliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda okulumuzun istenilen başarıya ve kaliteye ulaşabilmesi için yerel, ulusal ve uluslararası eğitimlere ihtiyaç duyulmaktadır. Kişiler arası iletişimde başarılı olabilmek için gerekli olan beden dilinin doğru okunması, algılama, dinleme, ifade etme, ikna, öz farkındalık, öz sunum, gibi becerilerin yanında, yaşanan iletişim çatışmalarının nedenleri, türleri ve çatışma yönetimi stratejileri üzerinde durulması gerekmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.