Yozgat

Rehber öğretmenler bilgilendirildi

15:22 12 Ekim 2017
Rehber öğretmenler bilgilendirildi

Yozgat'ta rehber öğretmenlere yönelik "Sosyal hizmet değerlendirme programı" toplantısı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Yozgat Sevgi Evlerinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, amaçlarının, öğrencilerin okulda ve dışarıda yaşadığı sorunları yaşamadan önce tedbir almak olduğunu söyledi.

Çocuklara davranışın, onların sorunlarına eğilim biçimlerinin önemli olduğunu anlatan Yılmaz, "Hepimiz birer yönetici, birer anne baba, birer psikolojik danışman, adına ne derseniz deyin bir bütün olarak kavramların hepsini uhdemizde toplayıp, karşımızdakileri problemlerden uzaklaştırmak adına ne yapabiliriz, en iyi şekilde bunu topluma sunmak zorundayız." dedi.

Yılmaz, öğretmenlere seslenerek, "İşiniz kolay değil. Sizler öğretmen olarak memuriyetin insanlara ve çocuklara en yakın iki unsurundan birisiniz. Yoruluyoruz, birşey olmuyor diye sakın düşünmeyin. Çocuklarımızı ne kadar koruyabilir ne kadar bir şeyler kazandırabilirsek bizim için o kadar avantajlıdır. Mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu hayat mücadelesinde hep beraber yoğun bir tempo ile gelecek nesillerimizi kurtarmak adına yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışalım." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli de çocuklara okul dışında da sahip çıkılması gerektiğini anlatarak, "Bu noktada sorun hepimizin sorunu. Bizler de bu konuda üzerimize düşen görevi yapıp geleceğimize katkı sunmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerin okul dışında da kazandırılması bakımından öğretmenlere düşen görevler, sunum eşliğinde izlettirildi.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Öner Tikilo ve çok sayıda rehber öğretmen katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.