Yozgat

Çiftçinin kabusu oldu! Her yeri delik deşik ettiler

14:34 25 Kasım 2019 4 Yorum Var
Çiftçinin kabusu oldu! Her yeri delik deşik ettiler

Yozgat’ın Sorgun ilçesi Araplı Beldesi çiftçileri başı tarla fareleriyle dertte.



Araplı Beldesi çiftçileri, hububat, çayır, mera bitkilerinin yeşil aksam, tohum ve meyvelerini yiyen ve kemirerek zarar veren tarla farelerinden dert yanıyor. Ekin alanları delik deşik olan, ürünlerini kaybeden çiftçiler yetkililerden yardım bekliyor. Farelerle kendi imkanlarıyla mücadele eden ve tarlalarına kapan kurarak çeşitli önlemler alan çiftçilerin çabaları da yeterli olmuyor. Araplı Beldesinde çiftçilikle uğraşan Lokman Atıl isimli çiftçi, tarla fareleriyle baş edemediklerini ve ürünlerine zarar verdiklerini söyledi.

Atıl yaptığı açıklamada “Havaların kurak gitmesiyle fare popülasyonu arttı. Çiftçiler olarak bu kadar fareyle mücadele edemiyoruz ve devletimizin buna el atmasını talep ediyoruz. Daha öncesinde bu konuyu Sorgun Kaymakamlığına bildirdim Ziraat mühendislerinin gelip keşfedip seminer verilmesini ilettim. Bu konuyla ilgili İlçe Tarım müdürlüğünün seminer düzenleyip halkımızın bilinçlendirilmesi veya ilaçla müdahale yapılmasını bununda yapılması sırasında bilinçli kişilerin olması ekili alanlara zarar verilmemesini talep ediyorum. Eğer buna önlem alınmazsa fareler ekili alanlara çok büyük zararlar verebilir” dedi.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • KAVALCI 4 yıl önce Şikayet Et
    Fare popülasyonu sadece havaların sıcaklığı ile ilgili bir durum değildir. İnsan Oğlu suçu kendinde aramaz ise örnek atasözü Akıllı insan tokat atana değil tokatı neden yediğini düşünür. Herşeyi devlet ten beklemeyin biz insanlar tabiatın dengesini bozar isek sonuç lar busekilde teferruat eder. İmza Fareli köyün kavalcısı.
    Cevapla
  • Ibrahim koçak 4 yıl önce Şikayet Et
    Yılan lar salınsın fareyi yemeleri için ama daha derin bir araştırma yapılmalı
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ADALET 4 yıl önce Şikayet Et
    tilkileri öldüreceğinize çoğalmasını sağlayın tarım ilacı kullanmayın şahin kartal atmaca baykuş gibi yırtıcı kuşların çoğalmasını sağlayın
    Cevapla
  • H gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu tūr hayvanların çoğalması gerekir özellikle tilkinin çoğalmasılazım tilki çok sever fareyi size kolay gelsin çiftçi kardaşlar
  • sbulbul 4 yıl önce Şikayet Et
    şahin, tilki, kartal besleyin. doğanın dengesini bozarsan böyle olur.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.