Zonguldak

Preveze Deniz Zaferi'nin 477. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

16:42 28 Eylül 2015
Preveze Deniz Zaferi'nin 477. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

Karadeniz Bölge Komutanlığında tören düzenlendi

 Preveze Deniz Zaferi'nin 477. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Karadeniz Bölge Komutanlığında tören düzenlendi. 

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, komutanlığın konferans salonundaki törende yaptığı konuşmada, terör saldırılarından ötürü mütevazı bir kutlama programı düzenlediklerini belirtti.

Türkiye’nin milli ve yerli yapım konusunda önemli alanlarda yoğun çalışmalar gerçekleştirildiğini anlatan Doğan, "Yerlileştirme ve millileştirme çok önemli bir gündem konusu ve gayret sarf edilen bir alandır. MİLGEM TCG Heybeliada ve TCG Büyükada gemileri var. Üçüncüsü ve dördüncüsünün inşaatı devam ediyor. Sadece MİLGEM değil kendi denizaltılarımızı da yapıyoruz. Deniz kuvvetleri dışında kendi helikopterimizi yapıyoruz, ATAK’ın deniz versiyonunu da süreç içerisinde önümüzdeki yıllarda görürüz. Kendi mermilerimizi ve torpidolarımızı, kendi denizaltılarımızdan atacağız, bunlar için yoğun bir çalışma geçekleştiriliyor" diye konuştu.

Törende Preveze Deniz Savaşı'nda  Osmanlı donanmasının komutanlığını yapan Barbaros Hayrettin Paşa'nın hayatı ve deniz zaferini konu alan sinevizyon gösterisi yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.