Zonguldak

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün vefatının 42. yılı

13:33 24 Aralık 2015
İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün vefatının 42. yılı

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölümünün 42. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akdemir, mesajında, İnönü'nün dünya siyasi tarihinde kendi iktidarını demokratik yollarla devreden ender kişilerden biri olduğunu belirtti.

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün, İstiklal Savaşı'nın kazanılmasında önemli görevler üstlendiğini ifade eden Akdemir, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizle başlatılan değişim ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesinde önemli rol oynamıştır. Kişiliği, kararları, düşünceleri, ilkeli çalışmaları ve hizmetleriyle ulusumuzun büyük sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Emperyalist savaşlara, savaş meydanlarında mücadele veren, demokrasi inancını siyaset yaşamıyla kanıtlayan ve ülkemizin çok partili döneme geçiş inancını siyaset yaşamıyla kanıtlayan, zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'mızın ardından, Lozan Antlaşması'ndan da Türkiye'nin başarıyla çıkmasında, onun onurlu, boyun eğmez dik duruşunun payı büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olarak var olması için hayatını adayan İsmet İnönü'yü sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.