Zonguldak

Bülent Ecevit Üniversitesinden Aycın'a fahri doktora

14:02 03 Kasım 2016
Bülent Ecevit Üniversitesinden Aycın'a fahri doktora

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu'nca karikatür sanatçısı Hasan Aycın'a tevcih edilen fahri doktora payesinin törenle takdim edildiği bildirildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada, bilimi, sanatı, edebiyatı, düşünceyi başarılarıyla evrensel boyuta taşıyan değerler olan isimlere üniversitelerin teşekkür borcunun en güzel ifadesinin fahri doktora payesi olduğunu belirtti.

BEÜ Senatosu'nun, bu konuda hassasiyet gösterdiğini, sanat, düşünce ve bilim insanlarına üniversitenin fahri doktora payesinin tevcihi ile üniversiteye yeni ve değerli üyeler kazandırdıklarını ifade eden Özer, şunları kaydetti:

"Senatomuz 5 Kasım 2015 tarihli toplantısında ünlü sanatçımız Sayın Hasan Aycın'a fahri doktora payesinin tevcihine oy birliği ile karar vermişti. Aycın’ın çizgileri, sanata bakışı ve felsefesi, milli kültürümüzün gelenekselden evrensele uzanan zengin ifadelerini içeriyor. Son yıllarda üniversitemiz tarafından Alev Alatlı, Ebubekir Eroğlu, Kudsi Erguner, Ömer Faruk Tekbilek, Sadettin Ökten ve Teoman Durali’ye tevdi edilen fahri doktora payeleri, bu duyguların en somut ifadesi anlamını taşımaktadır. Bu çerçevede Sayın Aycın'a da fahri doktora vermiş olmaktan büyük mutluluk duyduk. Aycın'ın tercihi nedeniyle takdimi Balıkesir'de gerçekleştirdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.