Zonguldak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

16:26 07 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Akdemir, mesajında, kadınların yer almadığı alanlarda toplumsal başarıdan söz etmenin mümkün olamayacağını ifade etti.

Kadına yönelik her türlü şiddete sonuna kadar karşı olduğunu aktaran Akdemir, şunları kaydetti:

"Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi olan kadınlarımız ve annelerimiz daima özverinin, sevginin temel kaynağını oluştururlar. Yüreğinde sınırsız sevgi ve hoşgörü ile geçmişten günümüze kadar, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında, yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuştur. Savaş sonrasında dahi, ülkemizin kalkınmasında kadınlarımız en önde yer almışlardır. Kadınlarımızın iyi şartlara kavuşması demek, toplumumuzun çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşması anlamına gelmektedir. Cumhuriyet’imizin yükselmesinde, demokrasimizin gelişmesinde ve kültürümüzün çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarılmasında eğitimli, özgür düşünceli Türk kadınlarımıza görevler düşmektedir. Bu anlamda, 8 Mart dünyada eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Bu vesileyle başımızın tacı kadınlarımıza saygılarımı sunuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer de kadına yönelik sorunların çözülmesinde eğitimin önemli olduğunu vurguladı.

"Ailenin çekirdeğini oluşturan kadınlar; gelişmiş, eğitimli, sağlıklı ve huzurlu bir toplumun da temelini oluşturur." ifadesini kullanan Özer, şunları kaydetti:

"Toplum için bu denli önem arz eden bir konumda olan kadınlarımızın hayatın her alanında yer alması gerekir. Annelik göreviyle beraber iş hayatında da önemli görevler üstlenen ve pek çok alanda dünya çapında başarılar kazanan kadınlarımız, birey olarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sağlamaktadır. Dolayısıyla kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması ve gelişme göstermesi de mümkün değildir. Bu kapsamda üniversitemizde, kadın yaşamı, geleceği ve sorunlarına bölgesel ve evrensel çözümler getirmek için Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduk. Merkezimizde öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve bölgemizdeki kadınlarımıza yönelik eğitimler ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek kadınlarımızı yaşamın içine daha fazla dahil etmeye çaba gösteriyoruz. Kadınların toplumsal hayatta kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, bilimde, sanatta, her alanda daha etkin olabilmeleri için çalışma ve projeler yürütüyoruz. Kültür müktesebatımızın belleğini taşıyan ve gelecek nesillere aktararak sürdürülebilirliğini sağlayan ve toplumumuzu ayakta tutan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.