Zonguldak

Katil arı ile mücadele devam ediyor

08:15 06 Haziran 2020 1 Yorum Var
Katil arı ile mücadele devam ediyor

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bitki zararlıları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kestane üreticileri arasında "Katil arı" olarak adlandırılan gal arısı şüphesiyle alınan numunelerin incelenmek üzere laboratuvara gönderildiği belirtildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kestane gal arısı (Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu) survey çalışmaları devam ediyor. Ani Meşe Ölümü ve Çam Çıralı Kanser Hastalığı ile Turunçgil Uzun Antenli Böceği ve Kestane Gal Arısı Mücadelesi Hakkında Yönetmelik' de belirtildiği üzere Müdürlüğümüz personellerince gerçekleştirilen survey çalışmaları esnasında; Zonguldak İli Kilimli İlçesi Göbü Köyü mevkiinde bulunan kestane ağaçlarından, Kestane Gal Arısı (Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu) şüphesiyle alınan numuneler 20.05.2020 tarihinde teşhisi yapılmak üzere Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ ne gönderilmiştir.

Zararlı semptomlarının (Kestane dal ve yapraklarında gal oluşumu), İlimiz sınırları içerisinde yayılış alanını tespit için, Kilimli İlçesi Göbü Köyü, Türkali Köyü, Gelik Beldesi ile Çaycuma İlçesi Filyos ve Saltukova Beldeleri, Kdz.Ereğli ve Alaplı İlçeleri’nde survey çalışmalarına devam edilmekte olup; çalışmalar esnasında köy muhtarlarımız ve vatandaşlarımıza, zararlıya ve mücadelesine ilişkin bilgilendirme yapılmaktadır” denildi.

 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Temel candan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gürcistani ilhak etmeli
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.