Adana

AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanı Can:

19:25 10 Şubat 2016
AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanı Can:

AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, "Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu hakaretleriyle, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu’nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlemiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Can, yazılı açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Genel Kurultayında ve grup toplantısında Türkiye siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan hakareti asla kabul etmeyeceklerini bildiren Can, şunları kaydetti:

"Burada sadece ona oy verenler rencide edilmemiştir. Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve vatandaşlarını, yani cumhuru en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Hakaret ederken kullandığı 'namus' ve 'şeref’ kavramlarının halkımız için ne kadar hassas değerler olduğunu, bu ülkede siyaset yapan her sorumlu insan bilir. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu kendi koltuğunu garanti altına almak için türlü senaryolarla hazırlandığı kongresinde ve ardından bir arada tutamadığı partisinin grup toplantısında, yetersizliğini örtbas etmek için kendine çirkin bir yol olan hakareti seçmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza hadsizce diktatör diyen sayın genel başkan bu kararıyla demokrat mı oluyor. Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu hakaretleriyle, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu’nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlemiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.