Ağrı

Milletvekili seçiminin ardından

16:11 02 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

 Memur-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, 1 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin, "AK Parti bu ülkenin dengesidir, bu denge kaybedildiği an ülkenin düşebileceği durumu insanlar çok iyi okudu" dedi. 

Gümüşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Türkiye geneli hem de Ağrı itibarıyla vatandaşın etnik yaklaşım üzerinden siyaset yapanlara prim vermediğini söyledi.

HDP'nin 7 Haziran'da 80 milletvekili çıkardığını ama milletin verdiği bu şansı iyi değerlendiremediğini ifade eden Gümüşer, "Bu bereketli ortamı değerlendirmeyip de işi farklı boyutlarda, şiddet sarmalında kendisini ifade eder boyuta getirir, şiddetle aranıza mesafe koymadan yol alırsanız, bu ülke insanı da şiddetin acısını yıllarca, tarih boyunca yaşamıştır, buna izin vermez" diye konuştu.

Gümeşer, AK Parti'nin Ağrı'da oyunu yüzde 100'e yakın oranda artırdığını, bunun AK Parti'nin millete olan yaklaşımı ve Türkiye siyasetindeki konumundan kaynaklandığını belirterek, şunları kaydetti: 

"Ağrı insanı bu konuda duyarlıdır, sağduyudan yana tavır geliştirebilen bir iradeye sahiptir. Ağrı halkı dün geçmişte nelere sahip olmadığını, 13 yıllık süre içerisinde de nelere sahip olduğunun bütün farkındalığını yaşayarak sandığın başına gitti ve kararını da bu şekilde verdi. Aslında bölgedeki dengelerde çok büyük bir değişiklik yok. AK Parti bu ülkenin dengesidir. Bu denge kaybedildiği an, ülkenin düşebileceği durumu insanlar çok iyi okudu. Millet bu açıdan basiret ve feraset sahibidir. Bu konuda da kendi gömleğini kendisinin dikebileceği gerçeğini sandığa yansıtmıştır." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.