Ankara

AK Parti Manisa mitingi

20:00 08 Ekim 2015
AK Parti Manisa mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terörle mücadele edin diye yıllardır söyleyen Sayın Bahçeli, terörle mücadele edilirken şimdi nerede? Kayıp, kayıp" dedi. 

Davutoğlu, partisince Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, halka hitap etti. Davutoğlu, konuşmasında, milletin 7 Haziran’da AK Parti’ye tek başına iktidar olma şansı vermediğini, bu sonucun çıkması üzerine “milletin kararı başımızın üstündedir” dediklerini belirterek, bu süreçte üzerilerine düşen her şeyi yaptıklarını ifade etti.

“Sorumluluk duygusundan bir an bile vazgeçmedik, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmamak adına” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Hükümet görüşmeleri, koalisyon görüşmelerini sonuna kadar iyi niyetle, samimiyetle götürdük. Şimdi AK Parti bu anlamda, 7 Haziran'dan sonra bir birlik siyaseti, bir uzlaşma siyaseti takip etti. Peki muhataplarımız olan siyasi partiler, ne yaptı? Gelin onlara bakalım; bütün gayretlerimize rağmen muhataplarımız uzlaşma arayışlarına cevap vermedi. Kendi tutumlarında inat ettiler. Bakın üç partinin kullandığı dili söyleyeyim; bizimkisi birlik dili. Bu milletin birliği. Diğer üç parti, CHP, blok siyasetine soyundu. Dedi ki yüzde 60’lık blok var. Şimdi MHP’li kardeşlerime söylüyorum buradan, HDP ile MHP’yi aynı kefeye koydu. Yüzde 40’lık parti onun karşısındaymış gibi blok siyaseti, kutuplaşma siyaseti takip etti.”

-“Ya mübarek hayırdan başka bir şey bilmiyor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran seçimleri sonrası izlediği tutumu da eleştiren Davutoğlu, “Sayın Bahçeli, bakın MHP demiyorum, biliyorum ki MHP’li kardeşlerim bu siyaseti kabul etmedi, istemedi ama Bahçeli herkese ‘hayır’ dedi. Her gittiğimizde ‘hayır’ dedi” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, Bahçeli’yi eleştirirken, alandaki bazı vatandaşların “yuh” çekmesi üzerine, vatandaşları uyararak, “Yuhalamayın ama herkes bilsin” dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Biz ilk görüşmemizde dedik ki tabanlarımız yakın, tabandan da böyle bir talep geliyor, gelin sizinle koalisyon görüşmelerini yapalım. Sayın Bahçeli ‘hayır’ dedi, ‘önce CHP ile konuşun’, konuştuk geldik, tekrar görüştük. Sayın Bahçeli, ‘gelin hükümetsiz bırakmayalım ülkeyi, beraber hükümet kuralım’ dedik, ‘hayır’ dedi. ‘Beraber hükümet kurup, seçime gidelim, seçim hükümeti kuralım’, ‘hayır’ dedi. ‘Erken seçim kararını, Mecliste alalım’, ‘hayır’ dedi. ‘Biz azınlık hükümeti kuralım, bize destek verin’, ‘hayır’ dedi. Ya mübarek hayırdan başka bir şey bilmiyor. Sadece hayır, ret. Bakın ayırt ediyorum, biliyorum ki bu ülkenin kaderiyle kendi kaderini aynı gören ve bu ülkenin kaderiyle dertlenen MHP’li kardeşlerimizin çoğu, Sayın Bahçeli’nin bu siyasetini benimsemedi. Çünkü memlekete hükümet lazımdı. Çünkü terör tehdidi vardı. Çünkü küresel ekonomik kriz vardı ama Sayın Bahçeli şunu dedi, ‘terörle mücadele yapıyor musunuz, git kardeşim sen yap, ben buradan seyredeyim’ dedi. ‘Gel elini taşın altına koy’ dedik, koymadı. ‘Gel beraber terörle mücadele edelim’ dedik, yapmadı.”

-“Çakallara hadlerini bildirdik mi?”

HDP’nin ise terör siyasetini takip ettiğini söyleyen Davutoğlu, “Daha 8 Haziran’dan itibaren silahlanmaya, ayaklanmaya, ‘sırtımızı terör örgütüne dayadık’ demeye başladı. Bu terör siyasetine de biz hak etiği cevabı, 2 polisimiz, askerimiz şehit edilince, Suruç’ta vatandaşlarımız şehit edilince, terör örgütlerine hak ettiği cevabı verdik. Verdik mi kardeşlerim, verdik mi? Bu puslu havadan istifade etmek isteyenlere çakallara hadlerini bildirdik mi? Bildirir miyiz? Şehitlerimizin hukukunu da Diyarbakır’da dağa kaçırılan çocukların hukukunu da korur muyuz?”

Davutoğlu, alandakilerin “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklindeki sloganı üzerine, “Allah razı olsun” diye konuştu. Davutoğlu, “Bir milletin imanından gelir bütün irfanı, yiğitliği. Bizim ordumuzun adı Peygamber Ocağı’dır, bizim askerimizin adı Mehmetçiktir, Türk'ü de Kürt’ü de de Sünni’si de Alevi’si de ‘Mehmet’ adıyla anılır. İşte bu mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

-“HDP’ye diyoruz ki terör örgütü ile selfi çekmekten vazgeç”

Telsizden sesi kaydedilen bir terör baronunun, ‘halkı canlı kalkan yapın, vurun. Halkı vurun, sorumluğu da askerin, polisin üzerine atın” dediğine işaret eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz de buradan HDP’ye diyoruz ki terör örgütü ile selfi çekmekten vazgeç de meşru siyaset zeminine gel. Evet, 7 Haziran sonrasında CHP, ‘blok siyaseti’, Bahçeli, MHP değil Bahçeli ‘hayır siyaseti’, HDP ‘terör siyaseti’ yaptı. Biz ise birlik siyaseti yaptık, birlik siyaseti. Sonra ne oldu, Manisalılar? Hükümet kuramayınca Cumhurbaşkanımız Anayasa’nın bir zorunluluğu olarak bendenizi görevlendirdi, 'bir seçim hükümeti kur' dedi. Seçim hükümeti kurmak için davet çıkardık milletvekillerine. CHP ile MHP, ‘biz bu hükümete girmeyiz’ dedi. Bakın Pensilvanya söylese yaparlardı belki ama Anayasa söylüyor onlar da diyor ki ‘hayır katılmayacağız.’ Ne demek, bu biliyorsunuz? Bakın 13 yıllık AK Parti iktidarından rahatsızlar, e peki 2 ay bari gelin hep beraber hükümet kuralım, işin ucundan tutun. Millet de sizi görsün, nasıl yapıyorsunuz, hizmet ediyor musunuz?

İki aylık, 3 aylık hükümete girmeye bile cesaret edemeyenlerin 4 yıl milletin yükünü taşımaya yürekleri olur mu? Olmaz ise 1 Kasım’da göstereceksiniz. Gösterecek misiniz? Şimdi hem iktidar olmak istiyorlar, ‘gel hükümet kuralım’ hayır, ‘hep beraber mücadele edelim’, hayır. İşte onun için şimdi bakınız sınırlarımızda olaylar yaşanıyor. Hergün Suriye’den gelen risklerle karşı karşıyayız. Peki siz Manisalılar hükümet boşluğu hissediyor musunuz? Kim bu sorumlulukları üstlendi. Biz tereddüt ettik mi? Bir an durduk mu? Bir an milletin emanetini taşımaktan feragat ettik mi? Peki onlar? Üç ay dahi gelip bu işin ucundan tuttular mı? Terörle mücadele edin diye yıllardır söyleyen Sayın Bahçeli, terörle mücadele edilirken şimdi nerede? Kayıp, kayıp. Eğer hükümette olsaydı Sayın Tuğrul Türkeş gibi diğer bakanlar da hükümete gelse hep beraber bu taşın altına elimizi koyardık.”

“Şu 4 ay dahi göstermiştir ki milletimizin sesine kulak veren yegane parti AK Partidir” diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Şu 4 ay göstermiştir ki bütün bu sorunların karşısında dik duracak parti AK Parti, şu 4 ay dahi göstermiştir ki milletin karşısına tek başına iktidar iddiasıyla çıkacak yegane parti AK Partidir, şu 4 ay dahi göstermiştir ki 4 ay değil, 4 yıl değil, 4 asır sürse bile millet davasını sürdürecek yegane parti AK Parti. İşte sizden bunu 1 Kasım’da sandıklara söyletmenizi istiyoruz.”

Vatandaşların, “Manisa seninle gurur duyuyor” şeklindeki tezahüratı üzerine, Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Biz de Manisalılarla gurur duyuyoruz. Onun için buradayız. Onun için yola Manisa ile çıkıyoruz. Arkamızı Sipil Dağı'na verdik, ufkumuzda Ege, inşallah hep yeni bir Türkiye’ye sizlerle yürüyeceğiz. 1 Kasım’da milletimiz, hizmete koşan ile hizmetten kaçanı elbette birbirinden ayıracak. Ayıracak mısınız? Kaçaklarla dava adamlarını ayıracak mısınız? İşte bu, ayırın. Net olarak ayırın. Biz hiçbir zaman elimizi taşın altına koymaktan çekinenlerden, konu ülke meselesi olduğu zaman görevlerden kaçmadık. Şimdi yeni sloganlarımızdan biri de kampanyamızda bu 4 ay gösterdi ki AK Parti için mesele, parti meselesi değil. Bizler için mesele şahsi mesele değildir. Mesele nedir, memleket meselesi. Doğru, memleket meselesidir. Onun için şimdi ‘tek başına iş başına’ diyoruz. Memleket meselesini çözmek için AK Parti’ye ‘tek başına iş başına’ diyecek misiniz? Memleket meselesinden kaçanlara bir ders verecek misiniz? Milleti bu anlamda geleceğe doğru yürürken yalnız bırakanlara bir ders verecek misiniz? Suriye’de savaş sürerken savaşın eşiğinde bu olaylar yaşanırken terörle mücadele edilirken, bu meselede bizi yalnız bırakanlara bir ders verecek misiniz?  Sayın Bahçeli zaten 2002’de de bırakıp gitmişti, şimdi ise gelmeye bile cesaret edemedi ama Sayın Bahçeli’ye gerçek dersi Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim de verecek, bu sefer.”

“Memleket meselesi masa başında değil, dağlarda, yaylalarda, ovalarda, denizlerde çözülür, Anadolu’da, Trakya’da çözülür, Manisa’da, Diyarbakır’da, Hakkari’de, Edirne’de çözülür” ifadesini kullanan Davutoğlu, AK Parti'nin yenilenmenin ve yeniliğin adı olduğunu söyledi.

Davutoğlu, AK Parti'nin, yasakçı, tek tipçi anlayıştan demokratik, özgürlükçü, çoğulcu anlayışa geçişin adı olduğunu belirterek, "AK Parti bazı kesimleri sahiplenip bazı kesimleri dışlayan parti değildir. AK Parti bir çıkar gurubunun partisi olmamıştır. AK Parti şu veya bu sermaye gurubunun partisi olmamıştır. AK Parti bir bölgenin partisi olmamıştır. AK parti 81 vilayetin, 78 milyon vatandaşımızın sadece ve sadece Türkiye’nin partisi olmuştur. Memleketin partisi olmuştur. Memleket meselesinin partisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.