Ankara

Antalya'da toplu açılış töreni

17:17 22 Nisan 2016
Antalya'da toplu açılış töreni

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Davos'ta eğilmeyen bu başlar, dünyanın her köşesinde al bayrağı dalgalandıran bu başlar, Cumhurbaşkanımızdan aldığımız emanetle hiçbir yerde eğilmeyecek. Allah'ın önünde eğilen başımız başka hiçbir makamın, mevkinin ve hiçbir baskının karşısında eğilmeyecek." dedi.

Davutoğlu, Antalya merkez Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde, son nefese kadar hep birlikte ve omuz omuza olunacağını ve al bayrakları dünyanın zirvesine taşıyacaklarını söyledi.

Aşk, iman, arzu ve heyecanın ortak davaları olduğunu dile getiren Davutoğlu, alandaki partililerin "Dik dur eğilme AK Gençlik seninle" diyerek seslenmeleri üzerine, "Size bir soru sorayım. Toroslar eğilir mi, Toroslar? Peki Toroslar'ın bağrından çıkmış kardeşiniz eğilir mi? Toroslar nasıl eğilmezse, Allah'ın izniyle hiçbir gücün karşısında bu başlar eğilmemiştir, eğilmeyecektir. Davos'ta eğilmeyen bu başlar, dünyanın her köşesinde al bayrağı dalgalandıran bu başlar, Cumhurbaşkanımızdan aldığımız emanetle hiçbir yerde eğilmeyecek. Allah'ın önünde eğilen başımız başka hiçbir makamın, mevkinin ve hiçbir baskının karşısında eğilmeyecek." ifadelerini kullandı.

Makam ve mevki hırsıyla yola çıkmadıklarını, menfaatler istikametinde siyaset yapan kadrolar olmadıklarını dile getiren Davutoğlu, "Bizim yüreğimizde evrensel bir insanlık davası var. Bizim yüreğimizde büyük Türkiye davası var. Birbirimizi Allah için seviyoruz ve ülkemize aşkla, muhabbetle bağlıyız." diye konuştu.

Antalya'ya hizmetlerinin bitmediğine ve bitmeyeceğine vurgu yapan Davutoğlu, kentte 841 milyon lira değerindeki 41 yatırımı hizmete açacaklarını bildirdi.

Antalya'da 19 kilometrelik raylı sistemin de yapılan yatırımlar arasında olduğunu ifade eden Davutoğlu, raylı sistemi bitirme sözü verdiklerini ve raylı sistemin beş ayda rekor kırılarak tamamlandığını kaydetti.

Yatırımlar için bakanlar ile belediye başkanlarını kutlayan Davutoğlu, 19 kilometrelik raylı sistemin Antalya'nın ve diğer hizmetlerin tacı olduğuna işaret etti.

- "Yürek hiçbir zaman yorulmaz"

Antalya'ya yapılan eğitim, sağlık ve diğer alanlardaki yatırımları anlatan Davutoğlu, 841 milyon liralık yatırımın 286 milyon lirasının Antalya Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirildiğine işaret ederek, şöyle dedi:

"Menderes Türel kardeşimizden, kardeşinizden önceki yerel yönetim hepinizin bildiği bırakın bir defaki yatırımı, iş başında olduğu bütün bir beş yıl boyunca ne kadar yatırım yaptı biliyor musunuz, beş yılda sadece ve sadece 270 milyon liralık yatırım yaptı. Evet onların yönetiminde beş senede 270 milyon liralık yatırımı onlar zar zor yapar, bizim belediyemiz ise tek bir açılışta 286 milyon liralık yatırım yapar. İşte aradaki fark bu. Farkı görüyor musunuz Antalyalılar? Farkı bütün Antalya'ya anlatacak mısınız? Fark şu ki AK Parti kadroları sadece bilekleriyle değil, yürekleriyle çalışır. Bilek yorulabilir, dizde bazen derman kesilebilir ama yürek hiçbir zaman yorulmaz. Yürek ancak son nefesi verdiğimiz zaman durur."

AK Parti kadroları olarak yüreklerinin son atışına kadar çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi öncesinde kente geldiklerinde raylı sistem sözü verdiklerinin anımsatarak 5 ay içinde bu sözü yerine getirdiklerini hatırlattı.

Türkiye'nin dünyaya açılan yüzünün Antalya olduğunu söyleyen Davutoğlu, yörenin yüzü güldüğünde Türkiye'nin yüzünün güleceğini ve Antalya'nın kongre turizminin merkezi olduğunu aktardı.

Antalya'da NATO ve G20 zirvelerinin yüz akıyla gerçekleştirildiğini anlatan Davutoğlu, şimdi de EXPO ile dünyanın karşısına çıkıldığını belirtti.

Yapılanların bir şehrin, bir ülkenin, bir milletin, bir devletin atakta ve yükselişte olduğunu göstermek için gerçekleştirildiğinin altını çizen Davutoğlu, Türkiye'nin, dünyanın yükselen en büyük gücü olmaya devam edeceğine dikkati çekti.

- "Türkiye'nin yükselişini hiçbir zaman engelleyemeyecekler"

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Torosları aşıp yaylalara geçerken nice zor yollardan geçersiniz bilirsiniz ama o zor yolları, o dar geçitleri geçerken yörük kervanları hiç durdu mu? Durmaz. Peki, bizim önümüze ne engel koyarlarsa koysunlar biz durur muyuz? Bizi durdurabilirler mi? Bizi yavaşlatabilirler mi? Bizi herhangi bir şekilde sizinle buluşmaktan, birleşmekten alıkoyabilirler mi? İşte farkımız bu. Çevremizde ne tuzaklar kurarlarsa kursunlar, hangi kapalı kapılar ardında hangi planları yaparlarsa yapsınlar Allah'ın izniyle tarih ve millet şahit olsun ki Türkiye'nin yükselişini hiçbir zaman engelleyemeyecekler."

AK Parti'nin verdiği bütün sözü tuttuğunu ve tutmaya da devam edeceğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, milletle kurdukları güven bağını daha da pekiştirdiklerini anlattı.

Davutoğlu, AK Parti hükümetlerinin seçim meydanlarında verdiği vaatlerin yüzde 100'ünü üç ayda tamamladığını aktardı.

(Sürecek)

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.