Aydın

Aydın'dan kısa kısa

18:58 30 Mayıs 2016
Aydın'dan kısa kısa

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, “Yeni anayasa yapılması tüm siyasi partilerin boynunun borcudur.” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Erdem, yeni anayasayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yeni anayasal düzende ve yeni sistemin odağında insan hak ve özgürlüklerinin yer alacağına dikkati çeken Erdem, evrensel ölçekte çoğulcu, eşitlikçi ve katılımcı demokrasiyi hayatın bütün alanlarında yaşanır kılmayı hedeflediklerini anlattı.

Erdem, şöyle devam etti:

“Cumhuriyet rejimi ortak aidiyetimizin, demokrasi ise farklılıklarımızın korunmasının teminatıdır. Yeni anayasa siyasetin alanını genişletecek ve vesayet yerine millet iradesini tam anlamıyla tahkim edecek. Yeni anayasa toplumdaki her bireyin yaşam tarzını güvence altına alan bir yaklaşımı benimseyecektir. Yeni anayasa yapılması tüm siyasi partilerin boynunun borcudur.”

- Çine'de pizzacılık kursu

Çine Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR destekli pizzacılık kursunda kadınlar hem pizza yapmayı öğreniyor hem de para kazanıyor.

Kurs öğretmeni Ebru Çakmar, 2 hafta önce başlayan kursa kadınların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Çakmar, kadınların hem pizza yapmayı öğrendiğini hem de günlük 20 lira kazandığını kaydetti.

Kursun 29 Haziran’da biteceğine dikkati çeken Çakmar, kurs sonunda kursiyerlere katılım belgesi verileceğini ve belge sahiplerinin, pide ve pizza dükkanlarında hiç sıkıntı çekmeden kalifiye eleman olarak çalışabileceklerini sözlerine ekledi.


- Nazilli'de ‘Uyku Hastalıkları Laboratuvarı’ açıldı

Nazilli Devlet Hastanesinde hizmete açılan ‘Uyku Hastalıkları Laboratuvarı’ hasta kabulüne başladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan hastane yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Şafak Çalışkan, yaklaşık bir yıl önce başlatılan bir çalışmanın sonuna geldiklerini anlattı.

Çalışkan “Özellikle bölgemizdeki hastalarımıza sağlık hizmeti verilmesi açısından büyük bir eksiklik hissediyorduk. Artık bölgemizde bulunan hastalarımız uyku hastalıkları laboratuvarımızda gerekli tedavilerini olabileceklerdir. Nazilli halkına faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Laboratuvar sorumlusu Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Nazmiye Göne ise “Uyku bozukluğu olan hastalar, gündüzleri oturduğu yerde uyuklayan hastalar, araç kullanırken uyuklama problemi olan hastalarımız bu laboratuvarımızda tetkiklerini yaptırabileceklerdir.” diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.