Balıkesir

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

19:21 08 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Ülkemizin güvenliği için, sınır ötesinde terör unsurlarını bertaraf etmek üzere onların ülkemize zarar vermelerini önlemek üzere yapılan bir harekat. Biz bu harekatı destekliyoruz." dedi.

Başkan Mirza, Bandırma Belediyesi tarafından Sahil Yenice Mahallesi'nde yaptırılan düğün salonu ve sosyal tesislerin temel atma töreni ve Atatürk Büstü'nün açılışına katıldı.

Burada konuşan Mirza, ürettikleri ceviz fidanları ile Bandırma'nın adını tüm Türkiye'ye duyurduklarını, bu projelerle şimdi de ilçenin adını tüm dünyaya duyurduklarını belirtti.

Zeytin Dalı Harekatı'na da değine Mirza, şunları kaydetti:

"Bu mahallede bulunmaktan gurur duyuyorum. Ayrıca Selanik'ten ve Kavala'dan gelmiş olmanız da bizim için bir özellik. Atatürk'ün hemşehrileri olduğunuz için gurur duyuyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz, ordumuz, bugün Afrin'de bir mücadele veriyor. Orada şehit olan askerlerimiz var. Ben onları saygı ile yad ediyorum. Allah rahmet eylesin. Sınırlarımızın ötesindeki bu harekat bizim ulusal bir meselemiz. Yani hepimizi ilgilendiren, hepimizi içine alan, ayrı gayrı olmadan, bir ulusal meselemiz. Ülkemizin güvenliği için, sınır ötesinde terör unsurlarını bertaraf etmek üzere onların ülkemize zarar vermelerini önlemek üzere yapılan bir harekat. Biz bu harekatı destekliyoruz. Aynı zamanda kahraman ordumuzun bir an önce hedeflediği başarıyı yakalayıp ülkemize geri dönmesini istiyoruz. Burada siyaset olmaz, burada ayrım gayrım olmaz burada hep beraberiz. Ben bunu özellikle vurgulamak istiyorum ve yukarıdakilere de yöneticilere bir sözüm var. Lütfen ayrımcı dil kullanmayınız, ötekileştirici dil kullanmayın. Bu ülkenin tüm insanlarını kavrayacak birleştirici dili kullanın, buradaki siyasetçilerimiz de onu kullansınlar diyorum."

Konuşmaların ardından temel atma butonuna Mirza bastı. Mahalle meydanına yaptırılan Atatürk büstünün açılışı da gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.