Bingöl

"Küreselleşme karşısında gençlerimiz, şahsiyetin inşası" konferansı

11:17 20 Ekim 2017
"Küreselleşme karşısında gençlerimiz, şahsiyetin inşası" konferansı

Bingöl Üniversitesi ve Türk Felsefe Derneği iş birliğiyle "Küreselleşme karşısında gençlerimiz, şahsiyetin inşası" konulu konferans düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Küreselleşme karşısında gençlerimiz, şahsiyetin inşası" konferansının açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çaldak, felsefe bölümlerinin, üniversitelerin fikir atölyeleri olması gerektiğini söyledi.

Fikirlerin çarpışması ve konuşulmasıyla gerçeklerin hakka tecelli edeceğini ve ortaya çıkacağını kaydeden Çaldak, "Felsefe demek, aynı memeden süt emen ikiz kardeşler gibidir. Biri şeriatın diğeri hayatın kurallarıdır. Birbirinden farklı şeyler değildir. Felsefe bölümleri Türkiye’de maalesef değerleri anlaşılmamakla birlikte, bir ülkenin ekonominin, siyasetin, değerin, yönetimin felsefesi yoksa gerçeği de yoktur." diye konuştu.

Günümüzde akıl ve kalbi birlikte inşa etmenin yolunu bulmaları gerektiğini aktaran Çaldak, gençliğin inşası için kalbin ihyasının gerekli olduğunu belirtti.

Çaldak, "Gençlerin inşası denen şey, önce kendini kaybetmemektir, değer bulmaktır. Ruh, kalp, akıl ve vicdan dörtlüsü içerisinde eğer doğru bir mantık örgüsü içerisinde hareket ederse, gerçekten bir gençlik olur, aksi halde şimdiki gençliğimiz heba olabilir." dedi.

Çaldak, şöyle konuştu:

"Esas olan şey hepimizin bildiği gibi gençliği güzel bir şekilde gerçekleştirmek, inşa etmek, yetiştirmek, değer veren, vatana, millete saygılı bir gençlik oluşturmak. Bu noktada kurumlar, eğitmenler ve öğretim üyeleri olarak hepimizin çabası var. Eğer gençlerimizi iyi bir şekilde yetiştirebilirsek memleketimiz rahat edecek, ülkemiz rahat edecek ve hem bu dünyada hem de öbür dünyada rahat etmiş olacağız diye düşünüyorum."

Konferansa, Bingöl Valisi Ali Mantı, kurum müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.