Çanakkale

Vurucu, başkanlıkta 32 yılını geride bıraktı

11:53 15 Ekim 2015
Vurucu, başkanlıkta 32 yılını geride bıraktı

Çanakkale'de, çaycı olarak esnaflık hayatına başlayan Mustafa Vurucu, 1983 yılında seçildiği Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin başkanlığını 32 senedir sürdürüyor.

Vurucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1966 yılında esnaflık hayatına çay ocağında garsonluk yaparak başladığını, askerliğinin ardından minibüsçülük ve taksicilikle hayatını sürdürdüğünü, bu işin tabanından, çekirdeğinden yetiştiğini söyledi.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odasının yönetimine 1976 yılında girdiğini, 1982'ye kadar görevini sürdürdüğünü, ardından da oda başkanı olduğunu aktaran Vurucu, "1983 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı oldum. 1990 yılında ise bizim tüm odaların, birliklerin, federasyonların zirvesi olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun yönetim kuruluna seçildim" dedi.

Vurucu, çaycılık dönemlerinde siyasette de yer aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"2014 yılında bir seçim yaşadık. İlk önce tüm odalarımızın seçimleri gerçekleştirildi. Daha sonra birlik seçimleri yapıldı. Bunun ardından federasyon ve konfederasyon seçimlerinde, yönetim kuruluna seçildim. Allah nasip etti. Bu işler nasip kısmet işidir. Mücadele şart. Kimse kimseye başkanlık ve yönetim vermez. Temsil ettiğim yerlerde bilgi ve birikimle, tecrübemle, ekibimle, birlik ve beraberlik içinde buralara kadar gelip çalıştık."

Çanakkale'de 20 bin esnafı temsil etmenin son derece zor bir görev olduğunu dile getiren Vurucu, esnafa hizmet anlamında bir şeyler verildiği takdirde koltukta uzun yıllar kalınabildiğini ifade etti.

Vurucu, görevini yeri geldiği zaman bırakacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.