Denizli

"Gelenekten Geleceğe Tarih ve Medeniyet" söyleşileri

00:56 04 Kasım 2016
"Gelenekten Geleceğe Tarih ve Medeniyet" söyleşileri

Tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu, 15 Temmuz'un eski darbelere benzemediğini belirterek, "15 Temmuz öyle bir şey ki yönetmek üzere gelmiyorlardı, ülkeyi yönetilemez yapmak için geliyorlardı. Ülkeyi iç kargaşaya, sürüklemek için geliyorlardı. Yani ağababalarına teslim etmek için geliyorlardı" dedi.

Yavuz Bahadıroğlu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğünce "Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Projesi" kapsamında "Gelenekten Geleceğe Tarih ve Medeniyet" söyleşisine katıldı.

Bahadıroğlu, bu topraklarda var olmaya başlanıldığı andan itibaren Haçlı zihniyetinin Türkleri Anadolu'dan sürmek, Avrupa'dan çıkarmak için her zaman geldiklerini söyledi.

Çeşitli kılıklarla, darbelerle Türkiye'yi yok etmek için Haçlı seferleri düzenlendiğini dile getiren Bahadıroğlu, şöyle konuştu:

"Adnan Menderes, bu milletle Ezan-ı Muhammedi'yi buluşturan başbakandı. Milletin sevgisini bu yüzden kazanmıştı. İpe götürüldü. 27 Mayıs darbesinde sustuk, gözyaşlarımızı içimize döktük, 'dur' diyemedik. 'Söz bizimdir' diyemedik, 'onu biz seçtik, bizi topyekün sehpaya götürmeden bunu asamazsınız' deme iradesini gösteremedik. Millet olamadık, içimize büzüldük, sustuk. Sonra 12 Mart'ta tekrar geldiler. Bizim oylarımızla iktidar olan siyasi iktidarı, alaşağı ettiler. Yine 'dur, söz milletin' diyemedik, itiraz edemedik. 12 Eylül'de bir daha geldiler, 'siz yönetmeyin biz yöneteceğiz' dediler. Bizim seçtiklerimizi zindanlara gönderdiler, sürgünlere gönderdiler. Sustuk, irademize sahip çıkamadık. 28 Şubat'ta geldiler. Başı örtülü, başı açık diye bütün ülkeyi ikiye böldüler, birbirine düşman ettiler. Bu yanlış diyemedik, gene sustuk. İlk millet olma adımını, Reisi Cumhur'un önderliğinde, o zaman başbakandı, 27 Nisan e-muhtırası olarak siyaset tarihine geçen Genelkurmay Başkanlığı'nın muhtırası ile ilk itirazı gösterdik. İlk defa Başbakan dik durunca millet de dik durdu. İlk defa 'durun, indiremezsiniz, biz seçeriz, biz indiririz, çünkü biz milletiz' dedik."

Cumhuriyet döneminin bütün darbelerini yaşayan biri olarak, 15 Temmuz'un eski darbelere benzemediğini vurgulayan Bahadıroğlu, "Önceki darbelerde yönetmeye gelmişlerdi, sivillere bu koltuklara biraz da biz oturalım diyorlardı. Bunu anlamak mümkün, kıskançlık mı dersiniz, akılları almıyor mu dersiniz, demokrasiyi hazmedemediler mi dersiniz. Ama 15 Temmuz öyle bir şey ki yönetmek üzere gelmiyorlardı, ülkeyi yönetilemez yapmak için geliyorlardı. Ülkeyi iç kargaşaya, sürüklemek için geliyorlardı. Yani ağababalarına teslim etmek için geliyorlardı. Ailesi ile ölümü göze almasaydı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o gün Marmaris'te istifini bozmasaydı, bu milletin kılı fazla kıpırdatmayacaktı. Ne zaman ki 'Ben buradayım' dedi, 'bu kargaşayı filanlar çıkarıyor' dedi, 'ölümüne yürüyorum' dedi. 'İstanbul'a geliyorum, sokağa çıkıyorum, siz de çıkın' dedi. Millet bu darbe girişimine engel oldu." şeklinde konuştu.

Bu topraklarda yaşamanın bedelinin şehit vermek, var olmanın bedelinin güçlü olmak olduğunu vurgulayan Bahadıroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bir ayağınız Asya'da, bir ayağınız Avrupa'da, sizi burada rahat bırakmazlar. 22 milyon kilometre karelik Osmanlı-Selçuklu coğrafyasında epey bir senedir bayrak göstermeye başlamışsınız. Bir de kendi ülkesinde çıkan iç savaş sebebiyle huzur bulabilmek için ülkenize göç eden 3 milyon Suriyeliye, 500 bin Iraklıya gıkınızı çıkarmadan bakıyorsunuz. Böyle hayırhah bir milleti yaşatmak istemezler. Çünkü kendi rezilliklerini hatırlıyorlar. 3 bin tane almıyor, 3 bin göçmen gelmesin diye kırk dereden su getiriyor. Niye? Merhamet, vicdan, ahlak ölü bunlarda, bizde yaşıyor. Bizde niye yaşıyor? Çünkü biz Alparslan'ın, Osman Gazi'nin, Ebu's-Suud Efendi'nin, Akşemseddin'in çizgisinden geliyoruz. Çünkü biz Müslüman'ız."

- "İngiltere'nin 1850'de yaptığı proje, dönem dönem gündeme geliyor"

"İngiltere'nin 1850'de yaptığı projeye göre bizi dağıtmaya çalışıyorlar" diyen Bahadıroğlu, "İngiltere'nin projesi, Osmanlı devletinin önce zayıf düşürülüp bölüşülmesi, parçalanması, Filistin'de bir Yahudi devleti kurulması. O gün bugündür İngiltere'nin yaptığı proje, dönem dönem gündeme geliyor." diye konuştu.

Birilerinin çocukları terörist yapıp dağa çıkardığını, birilerinin de çocukların beynini yıkayıp kendi milletine bomba yağdırdığını dile getiren Bahadıroğlu, "Kendi insanına kurşun sıkıyor, kendi parlamentosunu yerle bir etmek istiyor. Onlar bu hainleri yetiştirebiliyorlar da biz gençlerimizi vatansever olarak yetiştiremiyorsak artık yuh olsun bize. Bu program tam da bunun içindir. 15 Temmuz milattır. Hepiniz ya mücahit olacaksınız ya da yok olup gideceksiniz."

Bahadıroğlu, söyleşinin ardından öğrencilerle fotoğraf çektirerek, kitap imzaladı.

Programa, ilçe belediye başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, KYK Denizli İl Müdürü Alaeddin Aktaş, akademisyen ve öğrenciler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.