Diyarbakır

Genel seçime doğru

15:17 02 Ekim 2015
Genel seçime doğru

CHP Diyarbakır milletvekili adayları tanıtıldı

CHP Diyarbakır milletvekili adayları tanıtıldı. 

CHP'nin Diyarbakır Milletvekili birinci sıra adayı Naci Sapan, Sümerpark'ta düzenlenen toplantıda başta gazeteci Ahmet Hakan olmak üzere gazetecilere yapılan saldırıları kınadı. 

Sapan, barış, kardeşlik, demokrasi ve insan hakları gibi değerler için her zaman mücadele ettiğini belirterek, "Bu mücadelemi daha etkili yapabileceğime inandığım için siyasete girmeye ve aday olmaya karar verdim" dedi.

Halkın barışa büyük özlem duyduğunu dile getiren Sapan, "Bu alanda atılacak her samimi adımı destekleyeceğiz. Barışın, kardeşliğin sesini Diyarbakır'dan yükseltmek, her türlü baskıyı sona erdirmek, kadınlara eşit koşulları sağlamak için bu yola girdim. Diyarbakır halkı benim ve partimin barış siyasetine olan inancını ve çabasını görecek ve seçimde bize Meclis'e gitme şansı tanıyacaktır" ifadelerini kullandı.

Sapan, bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da miting yapacak mı?" sorusuna ilişkin, "Genel başkanımız Diyarbakır'a gelecek" diye konuştu.

Gerekli görüşmelerin yapıldığını dile getiren Sapan, ancak miting mi yoksa bir toplantı mı olacağının henüz belirlenmediğini aktardı.

"Ortam belki bir miting yapmaya tam elverişli değil. Koşullara göre karar vereceğiz. Ancak genel başkanımız 2-3 kez mutlaka buraya gelecek" diyen Sapan, sorunların çözümü için bu ziyaretlerin gerçekleştirilmesinin planlandığını vurguladı.

Hedeflerinin HDP olmadığını kaydeden Sapan, "Biz ona talip değiliz ama oradan da oy gelirse 'hayır' demeyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından milletvekili adayları tanıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.