İzmir

Halk oylamasına doğru

13:40 26 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, halk oylaması çalışmaları kapsamında esnafla bir araya geldi.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Delican, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması çalışmaları kapsamında Karabağlar ilçe esnafını ziyaret etti.

Delican, ziyaretinde yaptığı konuşmada, vatandaşın günlük hayatını kolaylaştırmak, şehirleri ve ülkeyi kalkındırmak için attıkları her adımda "hayır" diyenlerin, şimdi de devlet idaresindeki açmazların çözülmesi ve kalkınmada hıza "hayır" dediklerini savundu.

Bu itiraz silsilesinin uzun bir geçmişi olduğunu dile getiren Delican, şunları kaydetti:

"Devlet idaresinin 60 yıllık rüyasını gerçek yapmak için yola çıktık. Rüyadan çok, elzem bir değişim, dönüşüm için yola çıktık. Bugün, vesayet odaklarının değil, doğrudan milletin seçtiklerinin idaresi olsun diyoruz. Yine hayır diyorlar, Cumhurbaşkanı'nın dokunulmazlığı kalksın diyoruz. 'Vay efendim diktatörlük ha' deyip feryat ediyorlar. Gençler siyaset yapsın diyoruz, 'hayır' diyorlar. Kumpasa, işgalciye geçit vermemeliyiz, bakın dünya değişiyor, güçlü olmak zorundayız, önümüzü açmak zorundayız diyoruz, yine 'hayır' diyorlar. İnsanın başı dönüyor gerçekten, nutku tutulacak gibi oluyor. Cumhuriyet'in geleceğini bu hayırlarla mı öreceğiz? Medeniyete erişmek için hayır feryatlarıyla mı boğuşacağız her seferinde? Halkımız bunu görüyor ve gereğini yapacak."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.