İzmir

Köpeğiyle soğukta sarmaş dolaş! Yürekleri dağladı

12:26 17 Ocak 2018 8 Yorum Var
Köpeğiyle soğukta sarmaş dolaş! Yürekleri dağladı

Yağmurlu bir kış gününde 13 yaşındaki Suriyeli Nuran ile sokak köpeği Bella'nın dostluğu, İzmir'in ünlü Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne yolu düşenlerin içini ısıtıyor.

Suriye'nin Halep kentinden gelen 7 kişilik ailenin çocuğu Nuran  Muhammed, akşamüstü kardeşi 12 yaşındaki Meryem ile mağazaları ve kafeteryalarıyla ünlü Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne sırtlarındaki okul çantalarıyla  geliyor.

Muhammed kardeşler, havanın soğuk ya da yağmurlu olmasına aldırmadan,  esnafın kendilerine verdiği karton kutu üzerine oturup melodika çalmaya,  melodilerle caddenin ziyaretçilerinden yaşadıkları evin kirasını ödemeye yardım  etmeleri için harçlık bekliyor.

Okula gidemeyen kardeşlerin çocukluklarını yaşamasını sağlayan tek şey  siyah sokak köpeği Bella ile yaşadıkları dostluk.

Hem melodika çalıp hem de Bella ile oynayan çocuklardan Nuran, yağmur  yağmaya başlayınca köpeği kucağına alıp ısıtıyor ve üzerindeki incecik montu da  onun üstüne örtüyor.

Caddeden geçenlerin dikkatinden kaçmayan ve fotoğraflarla sosyal  paylaşım siteleri üzerinden paylaşılan o anlar, bir anda on binlerce kişiye  ulaşıyor.

Yağmur yağınca herkesin adımlarını sıklaştırarak uzaklaştığı caddede  kalan Nuran ve Bella'nın dostluğunun hikayesi, bir vatandaşın çekip  çerçevelettiği ve Nuran'a hediye ettiği fotoğrafla hafızalara kazınıyor.

BÜYÜYÜNCE HEMŞİRE OLMAK İSTİYOR

Sosyal medya üzerindeki paylaşımın ardından birçok insanın kendisiyle  fotoğraf çektirmeye başladığını belirten Nuran, AA muhabirine, Bella ile  tanışmasını, köpeklere sevgisini ve sokakta olmanın zorluklarını anlattı.

Ailesiyle Suriye'den 8 yıl önce Türkiye'ye geldiğini dile getiren  Nuran, babasının ayakkabı boyayarak evinin geçimini sağlamaya çalıştığını,  kendisinin de ona yardım etmek için akşamüstü sokağa çıkıp kaldırımda müzik  yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Hemşire olabilmenin hayalini kurduğunu ancak kardeşlerine bakmak  zorunda olduğu söyleyen Nuran, okula gidemediğini ancak bu hayalini  gerçekleştirmek için çok çalışacağını dile getirdi.

Sokakta çalışmanın zor olduğunu, yine de sokak köpekleriyle zaman  geçirmenin ona mutluluk verdiğini dile getiren Nuran, "Köpek arkadaşım çok var.  Onları çok seviyorum, hiç de korkmuyorum ama sokaklardan korkuyorum. Hırsızlar da  olabiliyor. Bir köpeğim var adı Bella. Onunla camide karşılaşmıştık. Yüzümü  yaladı, birbirimizi çok sevdik. Evime götürdüm. Yıkadım, temizledim onu. Buraya  da getirdim. Alıştı artık bana." diye konuştu.

Nuran, yağmurun altında bir gün montunu Bella'ya verince insanların da  fotoğraflarını çektiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Yağmur yağıyordu, yola karton koydum ve müzik çaldım. Bella üstüme  yatınca montumu onun üstüne örttüm. Babam onu eve götürmeme izin vermiyor ama ben  Bella'yı çok seviyorum. Buradan bazen çocuklar geçiyor, okula gitmek için. Ben de  onlar gibi olmak isterdim. Okula gitmek, hemşire olmak ve köpeklere iyi bakmak  isterdim."

Sosyal medyada fotoğraflarının paylaşılmasına sevindiğini dile getiren  Nuran, insanlardan köpeklere iyi davranmasını istedi.

 

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • Uzm.Dr. 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu çocuğun hikayesinin altına bile hayvandan aşağı yorumlar yazabilen "aslı belli" mahlukları neden takip edip, nefret suçundan yargılamıyorlar anlamıyorum. İlla bizim de mi başımıza gelince anlayacağız insanlığı?
    Cevapla
  • fth23 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatanından mahrum bırakılmış sadcece masum bir çocuk soğukta yağmurda yere oturmuş insanlardan yardım dileniyor,kimi suriyeli diyip aşağılıyor kimi umursamıyor kimi vuruyor,kimi tecavüze uğruyor...RABBİM kimseyi vatansız bırakmasın.onların sığınacağı bir TÜRKİYE var.ama bizim bizden başka TÜRKİYE'miz yok.oyüzden ayrım yapmadan vatanımıza sahip çıkalım.RABBBİM devletimizi sonsuza dek daim eylsin..(amin)
    Cevapla
  • HayatEli 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatanlarından kopmayı bu çocuklar tercih etmedi. Vatansız kalmayı bu insanlar kendileri seçmedi. Zihniyeti bozuk, dinsiz devlet yöneticisi olan esadın zulmü. Bu bize ve tüm Müslümanlara ibret olsun. Biz de birlik ve beraberliğimizi pekiştirmez isek, Devlete ve Vatana sahip çımaz isek bizim sonumuz bu kardeşlerden daha kötü olacak. Biz kucak açtık bu kardeşlere, iyisiyle kötüsüyle bir memleket göçtü ülkemize. Kimi dilenci, kimi demirci, kimi hemşire, kimi hırsız, kimi ahlaklı kimi ahlaksız. Kusura bakmayın. Bizde bunlardan daha çok var. Çıkın bakın etrafınıza. Yalnız adam gibi bakın. Görmek için bakın. Bakmasını bilen görmesinide bilir. Sağlıcakla kalın.
    Cevapla
  • sinan koç 6 yıl önce Şikayet Et
    güzel yorum
  • ordu 6 yıl önce Şikayet Et
    dilenmekmi isleri. almanyada görüyorum onlari takildiklari mekanlar gezdikleri yerler hicde öyle göstermiyor.
    Cevapla
  • Sen. 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da ne gördüğün değil, şu tablo gerçek.
    İlk beğenen sen ol
  • cüneyt 6 yıl önce Şikayet Et
    bursadaki suriyeliler okadar şımardaki bursalılar bunu çok iyi bilirler ve bunu ALLAH CELLECELALUHU çok iyi biliyor ve görüyor o yüzden kimse yok seninde başına gelsin yok vicdansız gibi yorumlar yazmayın buna gerek yok
    Cevapla
  • Ben. 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi insanların bu ülkede konuşabilmesinden utanıyorum. Bin kere deneseniz, bu milleti bu insanlara düşman edemezsiniz.
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.