YouTube

Youtube Mayıs 2005'de kurulmuştur ve halen kullanıcılara internet üzerinden video paylaşma ve izleme imkanı sağlamaktadır.

YouTube
screen

YouTube

2005'ten günümüze

YouTube, 2005 yılında PayPal'dan ayrılan 3 çalışan tarafından kurulmuş ve 2006 yılında Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınmış bir video paylaşım platformu. İlk açıldığı günden bu yana kullanıcılara müzikten eğitim videolarına kadar birçok türde video izleme ve yükleme fırsatı sunmaktadır.

YouTube'a Yüklenen İlk Video

YouTube'a ilk video kurucularından biri olan Jawed Karim tarafında yüklenen "me at the zoo" isimli videodur.

Sanal Gerçeklik

360° Videolar

YouTube üzerinden yayınlanmaya başlayan 360° videoların fareniz veya telefonunuzda yer alan hareket sensörleri ile kamera açısını değiştirebilir, sanal gerçeklik gözlükleri kullanarak sanki videonun içerisinde yer alıyor ve istediğiniz noktaya bakıyor gibi hissedebilirsiniz.

YouTube Red

Sınırsız Müzik


Youtube Red, kullanıcılara sınırsız ve reklamsız müzik dinleme imkanı sunuyor. Tıpkı benzeri online ve çevrim dışı müzik dinleme servisleri gibi aylık ücret ile kullanılabilen Youtube Red, ilk olarak Amerika'da yayına başladı. Youtube'da en çok görüntülenen içeriklerin başında müzik videolarının geldiğini düşünürsek Youtube Red büyük ilgi çekebilir.

YouTube'a girmek için tıklayın